Επιτέλους σαββατοκύριακο… Το αγαπημένο διήμερο της εβδομάδας είναι εδώ. Enjoy it while it lasts!

Και  επιτέλους ήρθε το Σάββατο! Η απόλυτη μέρα. Η μέρα που μπορείς να κάνεις ό,τι θες από το πρωί μέχρι το βράδυ. Την περιμένεις όλη την εβδομάδα και σίγουρα δεν πρέπει να την αφήσεις να πάει χαμένη. Θα την εκμεταλλεύτείς από την αρχή μέχρι το τέλος της.

Γυρίζοντας στο σπίτι, γιατί πρέπει να φας και κάτι, αναρωτιέσαι πως θα περάσεις την υπόλοιπη μέρα. Μπορείς φυσικά να διαβάσεις κάποιο βιβλίο ή να δεις κάποια ταινία.

Ένα από τα πιο αγαπημένα μου βιβλία είναι αυτό με τίτλο “Το χρώμα της ευτυχίας”. Είναι ένα βιβλίο μέσα από το οποίο θα ανακαλύψεις μια άλλη πραγματικότητα, στην Κίνα. Θα δεις την αντίθεση μεταξύ μιας Κίνας προ Μάο και μιας Κίνας επί Μάο.

Οι χαρακτήρες θα σε αγγίξουν γιατί το πιο σημαντικό σε αυτό το βιβλίο είναι ότι όλοι αποτελούν θύματα. Θύματα εθίμων και αντιλήψεων. Ακόμα θα δεις όμως και ανθρώπους αγωνιστές της ζωής που παλεύουν για να καταφέρουν να έχουν και να προσφέρουν ένα καλύτερο μέλλον.

Ίσως είναι ένα βιβλίο που δείχνει  πως καταφέρνει η ανάγκη για ζωή και η αγάπη να νικήσουν την οποιαδήποτε αντιξοότητα και να προχωρήσουν μπροστά με αισιοδοξία.

Και αφού φιλοσοφήσαμε και λιγάκι, τώρα μπορούμε να ελαφρύνουμε λίγο το κλίμα. Αν σου χει μείνει χρόνος πριν έρθει το πολυπόθητο Σαββατιάτικο βράδυ μπορείς να δεις κάποια ταινία. Μια καλή πρόταση είναι μια ταινία ανάλαφρη αλλά και με πολύ νόημα.

Μια από αυτές είναι η ταινία “Brooklyn”. Δεν είναι καινούρια καθώς βγήκε το 2015, όμως είναι μια καλή λύση για ταινία στο σπίτι. Σου δημιουργεί έναν προβληματισμό χωρίς όμως να σε αγχώνει και στο τέλος σου αφήνει μια αίσθηση ηρεμίας και ένα αίσθημα αισιοδοξίας.

 

Δες περισσότερες προτάσεις ταινιών εδώ.

 

 

Ήρθε το βράδυ! Κι αφού το μεγαλύτερο μέρος της μέρας σου το πέρασες  μέσα στην κουλτούρα, μπορείς να συνεχίσεις έτσι. Μπορείς να πας στη Λυρική σκηνή.  Αυτός ο μήνας μας υπόσχεται πολλά. Μερικές προτάσεις είναι:

 1. “Υο-κι-χι”

2. Διεθνές Φεστιβάλ Πιάνου 2017

3.”Η ωραία κοιμωμένη”

Ακόμα όμως κι αν δεν έχεις όρεξη ή χρήματα μπορείς πάντα να ακολουθήσεις την εύκολη λύση. Ποτά και πίτσες σε σπίτι φίλων. Λίγο η πλάκα, λίγο το κουτσομπολιό, θα περάσει τελεία το βράδυ σας.

Ό,τι κι αν κάνετε πάντως μην ξεχνάτε να χαμογελάτε. Τα Σάββατα είναι όμορφα, όπως είναι και όλες οι άλλες μέρες της εβδομάδας.

Κυριακή. Για πολλούς μια ουδέτερη, χωρίς ιδιαίτερη σημασία, ημέρα. Ξεκινά, συνήθως, αρκετά αργά, συνεχίζει ακόμα πιο νωχελικά και καταλήγει να περνάει εντελώς αδιάφορα. Άλλη μια ημέρα μες τη βδομάδα, αφιερωμένη –κυρίως- στο άραγμα και στο pc.

Ικανοποιημένος;  Χμ…

Μην αφήνεις τις Κυριακές σου να φεύγουν!

Αυτή τη φορά, επίλεξε να κάνεις κάτι διαφορετικό. Κάτι αναπάντεχο.Κάτι που θα σε βγάλει από την συνηθισμένη ρουτίνα σου.

Σκέψου δημιουργικά και ομαδικά!

Συζήτησε με την παρέα σου για εκείνη τη δραστηριότητα που όλο λέτε να κάνετε, όμως, πάντοτε παίρνει αναβολή. (Bungee jumping,γιατί όχι;)

Πηγαίνετε μια εκδρομή σ’ ένα κοντινό προορισμό, γνωρίστε το μέρος και τους ανθρώπους,  επισκεφθείτε τα σημεία ενδιαφέροντος και αφομοιώστε τις νέες γνώσεις που αποκτάτε. Κάθε τι νέο που συναντάμε και μαθαίνουμε είναι ένα ξεχωριστό εργαλείο για τη ζωή μας και έχει ιδιαίτερη αξία. Μην τα αντιμετωπίζετε όλα σαν να είναι ίδια και δεδομένα.

Παρακολουθήστε κινηματογράφο. Μια καλοδουλεμένη ταινία έχει την ικανότητα να μας παρασύρει σε μια άλλη πραγματικότητα, να μας διδάξει, να μας συγκινήσει ή και να μας προβληματίσει.

Μια αξιόλογη επιλογή, αυτό τον καιρό, είναι η ταινία του Παντελή Βούλγαρη, «Το τελευταίο σημείωμα», η οποία, δικαίως, έχει αποσπάσει αποθεωτικές κριτικές.

Κι αν δεν σας συναρπάζει η 7η τέχνη, η επιλογή του θεάτρου θα μπορούσε να είναι μια καλή λύση. Η θεατρική ζωή της πόλης έχει ήδη ξεκινήσει, με πολλές και ενδιαφέρουσες παραστάσεις για κάθε πιθανή προτίμηση.

Μερικές προτάσεις για θεατρικά έργα:

«Άννα Φράνκ – Το Ημερολόγιο», Θέατρο Χυτήριο

«Λεωφορείον, ο πόθος», Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

«Στέλλα», Θέατρο Βεάκη

«Μπαμπά μην ξαναπεθάνεις Παρασκευή», Θέατρο Ριάλτο

«Mama mia», Θέατρο Ακροπόλ 

Όπως κι αν αποφασίσεις, να περάσεις, τελικά, αυτή την Κυριακή, μην ξεχάσεις ένα πράγμα: αξιοποίησε την!

Ακόμα και να μην καταφέρεις να κάνεις ό, τι έχεις στο μυαλό σου, από κούραση ή άλλη αιτία, και μείνεις μέσα, μην την αφήσεις να πάει ολότελα χαμένη.

Χαλάρωσε, ηρέμησε, ξεκουράσου! Η καθημερινότητα είναι, για όλους μας, απαιτητική έως και εξοντωτική, πολλές φορές. Χρειάζονται ανάσες ηρεμίας και στιγμές χαλάρωσης.

Κι όταν πια νιώσεις πιο αποφορτισμένος και ανανεωμένος, μην «κολλήσεις» και πάλι μόνο σε μια οθόνη. Διάβασε κάτι, τακτοποίησε το δωμάτιο σου, πες μια καλή κουβέντα στη μάνα σου, δώσε ένα τρυφερό φιλί στον πατέρα σου, «πείραξε» γλυκά τον αδερφό σου.

Ασχολήσου με τους ανθρώπους γύρω σου. Είσαι πολύ τυχερός που τους έχεις και που ξημέρωσε για εσένα άλλη μια υπέροχη Κυριακή!

Σχόλια