Η τέχνη, η φιλία και ο εθελοντισμός ένωσαν μια ομάδα και δημιούργησαν μια πολύπλευρη έκθεση!

Το Fall Festival είναι ένα νέο project παρουσίασης νέων καλλιτεχνών και επιστημόνων, μέσω εκθέσεων, παρουσιάσεων, που δημιουργήθηκε από μια ομάδα νέων εθελοντών. Η αγάπη για την τέχνη και την δημιουργία τους έδωσε τις βάσεις για να αναπτύξουν την ιδέα αυτή και να «γεννηθεί» το Fall Festival. Δίνοντας τους, έτσι την ευκαιρία να αναδείξουν το ταλέντο τους και να εξελιχθούν μέσα από αυτή.

 

Η Μάιρα Πάγκαλου παρευρέθηκε στην πρώτη συνάντηση γνωριμίας  της ομάδας του Fall Festival με τους καλλιτέχνες και μας δίνει μια πρώτη εικόνα γι αυτό:

“Μετά τη παρθενική του εμφάνιση το Νοέμβριο του 2016, το Fall Festival επιστρέφει ανανεωμένο και με φρέσκιες ιδέες από νέους καλλιτέχνες. Ο φετινός του τίτλος “The Art Exhibition Project” μαρτυρά μία πολύπλευρη έκθεση- πρότζεκτ, όπου εικαστικοί καλλιτέχνες, φωτογράφοι και λογοτέχνες συνδιαλέγονται με το κοινό μέσα από τα έργα τους.

Κάθε κομμάτι της έκθεσης αντιπροσωπεύει έναν καλλιτέχνη που, παρά τη μοναδικότητα του, καταφέρνει να συνυπάρξει αρμονικά με το σύνολο. Με διαφορετικά μέσα, τεχνικές, στιλ και προσέγγιση οι καλλιτέχνες θα αφηγηθούν ιστορίες και θα επικοινωνήσουν συναισθήματα, ανησυχίες και προβληματισμούς. Πίνακες πολλαπλών διαστάσεων, γλυπτά, χαρακτικά βγαλμένα από άλλη εποχή, φωτογραφίες και γραπτός λόγος θα ανοίξουν διόδους επικοινωνίας μεταξύ των καλλιτεχνών και μεταξύ θεατών και έργων.

Ο σκοπός της έκθεσης είναι η σύσταση μία ομάδας νέων καλλιτεχνών με κοινό παρανομαστή την αγάπη τους για την τέχνη και τη δημιουργία. Κάποιοι από αυτούς, παρουσιάζονται στο κοινό για πρώτη φορά, προχωρώντας ένα βήμα μπροστά σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο. Άλλωστε όπως είπε και ο Pablo Picasso: «The purpose of art is washing the dust of the daily life of our soul».”

Δες εδω περισσοτερες πληροφορίες για τη Μάιρα Πάγκαλου!
Η Μάιρα Πάγκαλου αποφοίτησε από το τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Φοίτησε ένα χρόνο στο πανεπιστήμιο UCLM της Ισπανίας, όπου άρχισε πειραματικά να παντρεύει τη δημιουργική γραφή με τις τέχνες και τον πολιτισμό. Έκανε την πρακτική της στην Athens Voice και μέχρι σήμερα γράφει σε διάφορα αθηναϊκά sites. Της αρέσει το πολιτιστικό ρεπορτάζ και τελευταία αποφάσισε να εμβαθύνει στον κλάδο με ένα μεταπτυχιακό πάνω στις πολιτισμικές και κινηματογραφικές σπουδές του ΕΚΠΑ.

 

Σχόλια