Πώς δουλειά και σχολή μπορούν να πάνε -έστω και δύσκολα- μαζί;

Μιας και ζούμε σε δύσκολες εποχές, πολλοί ως φοιτητές αναγκαζόμαστε να συνδυάσουμε δουλειά και σχολή για να στηρίξουμε τον εαυτό μας ή και να βοηθήσουμε στο σπίτι.

Αν είσαι φοιτητής που γενικά δεν αμελείς τη σχολή, σου αρέσει το αντικείμενο, γουστάρεις να παρακολουθείς τα μαθήματα ρε παιδί μου, η δουλειά θα σε δυσκολέψει σίγουρα. Βέβαια, υπάρχουν τρόποι να συνδυάσεις δουλειά και σχολή, χωρίς να παραμελείς τα μαθήματά σου.

Part- time job

Δεν είναι και η καλύτερη επιλογή όσον αφορά το μισθό ή τη θέση που θα είσαι, όμως σίγουρα θα προλαβαίνεις να έχεις τη σχολή στην καθημερινότητά σου. Πολλοί εργοδότες σου προσφέρουν τη δυνατότητα να επιλέξεις εσύ αν θα εργάζεσαι πρωί ή απόγευμα κι έτσι θα μπορέσεις να παρακολουθείς τις διαλέξεις και να δουλεύεις παράλληλα.

Φοιτητής, εργασία και χαρά!

Πρακτική επί πληρωμή

Η πρακτική είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να εξοικειωθείς με το αντικείμενο που σπουδάζεις και να αποκτήσεις μια πρώτη εμπειρία σε αυτό που θέλεις να κάνεις.

Ακόμη κι αν εκείνη την περίοδο δε θα μπορέσεις να ανταποκριθείς στα μαθήματα, θα κάνεις παρόλα αυτά κάτι σχετικό με τον κλάδο σου αλλά και πολύ πρακτικό. Δουλειά, σπουδές και ισχυρό βιογραφικό, 3 σε 1.

Στα ακαδημαϊκά ιδρύματα υπάρχουν γραφεία πρακτικής που μπορούν να σε βοηθήσουν ώστε να βρεις την κατάλληλη επιχείρηση. Ωστόσο, μπορείς και μόνος σου να κάνεις μια έρευνα και να στείλεις μερικά βιογραφικά. Δεν έχεις να χάσεις απολύτως τίποτα!

Ψάχνεις δουλειά;

Αν έχεις μεγάλη ανάγκη τη δουλειά και δεν προλαβαίνεις τίποτα άλλο μέσα στη μέρα, μπορείς να φτιάξεις ένα πρόγραμμα καθημερινό, ώστε να διαβάζεις συστηματικά 1 με 2 ώρες τη μέρα τις παραδόσεις και  να μη μένεις πίσω.

Οι φίλοι-συμφοιτητές σου θα μπορούσαν να σε βοηθήσουν με σημειώσεις και συμβουλές για το που να δώσεις έμφαση.

Online μαθήματα

Διαβάζοντας μόνος σου αντιλαμβάνεσαι πως δεν αρκεί αυτό, διότι θέλεις περαιτέρω εξήγηση σε κάποια θεωρία; Υπάρχει σωτηρία! Το διαδίκτυο προσφέρει πολλά online μαθήματα πάνω σε όλους τους ακαδημαϊκούς κλάδους, τα οποία μπορείς να παρακολουθήσεις δωρεάν και αυτό να αναπληρώσει τις χαμένες ώρες των διαλέξεων της σχολής σου.

8+1 πλατφόρμες για δωρεάν διαδικτυακά μαθήματα

Δουλειά το Σ/Κ

Αν σε ενδιαφέρει μπορείς να εργαστείς σε μια θέση που θα απασχολείσαι μόνο τα Σαββατοκύριακα. Μια πολύ καλή ευκαιρία είναι τα ιδιαίτερα μαθήματα.

Αν ήσουν πολύ καλός σε κάποιο μάθημα στο σχολείο ήρθε η ώρα να μεταλαμπαδεύσεις τις γνώσεις σου στους νεότερους. Από την άλλη αν είσαι καλός φοιτητής, θα μπορούσες να προσφέρεις τις υπηρεσίες σου σε κάποιον φοιτητή που δυσκολεύεται.

Τα ιδιαίτερα μαθήματα είναι σίγουρα πιο ευέλικτα, μπορείς να τα κανονίζεις για το Σ/Κ ή ό,τι ώρες σε βολεύουν και να μην χάνεις καθόλου τα μαθήματά σου.


Όσα ποτέ κανείς δεν τόλμησε να σου πει για την φοιτητική ζωή!

Δεν είμαι σίγουρη αν η εργασία και οι σπουδές πάνε μαζί, όμως μπορούν να συνδυαστούν με διάφορους τρόπους αν υπάρχει η ανάγκη. Όσο να ‘ναι τα φοιτητικά χρόνια σου προσφέρουν ευκαιρίες να κάνεις πράγματα που πριν με το σχολείο δεν προλάβαινες ή δεν μπορούσες να τα κάνεις όσο ήσουν ανήλικος.

Ακόμη πιο σημαντικός λόγος να δουλέψεις είναι να θέλεις να στηρίξεις την οικογένειά σου σε αυτές τις δύσκολες εποχές.

Βέβαια, είναι σημαντικό όπως και να έχει να πάρεις το πτυχίο σου και να μην αμελείς εντελώς τη σχολή σου. Προσπάθησε να τα ταιριάξεις όσο περισσότερο μπορείς και να έχεις ένα καθημερινό πρόγραμμα.

 

 

Σχόλια