To είχε πει και μάλλον το εννοεί ότι θα κάνει 10 ταινίες και μετά θα παρατήσει την σκηνοθεσία…

Αίμα, βία, Αμερική των χίπηδων, Πιτ, poor Σάρον, ο ψυχάκιας Μάνσον και η 9η ταινία του Ταραντίνο είναι στα σκαριά.

Nαι σωστά καταλάβατε ο Κουέντιν Ταραντίνο ετοιμάζει την προτελευταία ταινία του και αυτή αναμένεται από τις πιο αιμοβόρες. Ο λόγος που αναβλύζει αίμα μόνο και μόνο στο άκουσμα της ταινίας αυτής είναι ότι πραγματεύεται την φρικαλέα δολοφονία της εγκύου γυναίκας του Ρομάν Πολάνσκι από την Μάνσον Family και γυρίζεται (και γράφεται) από τον Ταραντίνο.

Ταραντίνο

Το “γυρίζεται” βασικά δεν είναι ακόμα επίσημο, αλλά σύμφωνα με το Hollywood reporter o (πρόσφατα αρραβωνιασμένος) σκηνοθέτης έχει ήδη γράψει το σενάριο και έχει ήδη προσεγγίσει Μπρατ Πιτ και Τζένιφερ Λόρενς για βασικούς τους ρόλους (άγνωστο αν θα ‘ναι οι κακοί ή οι καλοί)…

Την παραγωγή εννοείται πως έχει αναλάβει ο  Χάρβεϊ Γουάνσταϊν, που στηρίζει εδώ και χρόνια τον εκκεντρικό σκηνοθέτη ανεξαρτήτως θεματολογίας.

Ο 54χρονος Αμερικάνος σκηνοθέτης, σεναριογράφος και ηθοποιός καταπιάνεται πρώτη φορά με αληθινή ιστορία και παρόλο που έχουν γραφτεί αμέτρητα βιβλία περί Μάνσον & the Family και για την δολοφονία της πανέμορφης Τέιτ, ο ιδιόρρυθμος Κουέντιν έγραψε εξ αρχής νέο σενάριο, το οποίο καθώς διαβάζεται το άρθρο μου είναι στις τελειωτικές λεπτομέρειες.

Λίγα λόγια για την αληθινή ιστορία της δολοφονίας της Σάρον Τέιτ 

Η Σάρον Τέιτ ήταν, πιθανότατα, η ομορφότερη ηθοποιός της γενιάς της. Ήταν παντρεμένη με τον γνωστό σκηνοθέτη Ρομάν Πολάνσκι και ο στενός τους κύκλος ανέφερε πως ήταν το πιο ερωτευμένο ζευγάρι του Χόλιγουντ.

Ήταν η εποχή των χίπηδων, της αγάπης και της Ταραντίνοδημιουργικότητας (1969). Τα παιδιά των λουλουδιών είχαν όμως ένα άσχημο αδερφάκι. Τους οπαδούς του μίσους και της βίας, άτομα με ακριβώς αντίθετα πιστεύω. Η ομάδα-οικογένεια με αρχηγό τον ψευδοπροφήτη Τσάρλι Μάνσον αποφασισμένη να ξεχωρίσει και να βγουν προς τα έξω οι απαίσιες της δράσεις οργανώνει το αποτρόπαιο έγκλημα.

«Πρέπει να κάνουμε ένα έγκλημα, που θα τραβήξει την προσοχή όλου του κόσμου», θα πει αργότερα στο δικαστήριο ο Τσαρλς Μάνσον Μάντοξ.

Έτσι, στις 9 Αυγούστου του 1969 μία ομάδα της “οικογενείας” εισβάλουν στο σπίτι του Ρομάν Πολάνσκι και δολοφονούν αγρίως όλους τους παρευρισκόμενους.

Μέσα σε αυτούς η σύζυγος του Πολάνσκι, Τέιτ, όντας έγκυος 8 μηνών.

Το φρικαλέο έγκλημα ανακάλυψε το πρωί της επόμενης μέρας η οικονόμος του σπιτιού. Αίματα παντού και γραμμένα με αυτά στους τοίχους Death to Pigs.

ΤαραντίνοΑπώτερος σκοπός των μανιακών αυτών ήταν να κατηγορήσουν την μαύρη κοινότητα για την δολοφονία αυτή, ξεκινώντας έτσι ένα κύμα μίσους προς αυτούς και (στην φαντασία του παρανοϊκού Μάνσον) μία αποκάλυψη από την οποία θα γλίτωναν αυτός και οι πιστοί του μόνο

Ο Πολάνσκι πληρώνει το τίμημα του να είσαι διάσημος. Κανένας σεβασμός. Μαθαίνει για την δολοφονία μέσω τηλεφώνου, ενώ κατευθείαν πέφτουν πάνω του τα μίντια να τον φάνε. “Τέτοιες ταινίες, που κάνει επόμενο ήταν.” Και άλλοι παρόμοιοι τίτλοι γεμίζουν τις εφημερίδες.

Ο Ρομάν Πολάνσκι δεν θα είναι ποτέ ξανά ο ίδιος.

Ο Μάνσον καταδικάζεται σε θανατική ποινή, η οποία μετατρέπεται σε ισόβια κάθειρξη εξαιτίας της κατάργησής της από την Πολιτεία της Καλιφόρνιας. Ζει ακόμα στην φυλακή, μιλάει διαρκώς με τους αναρίθμητους (ψυχοπαθείς) φαν του, κάνει γάμους και γράφει τραγούδια…

Σχόλια