Ένα γράμμα με όλα όσα θα ήθελες να πεις στο φοιτητή εαυτό σου!

Πόσες φορες δεν σκεφτήκαμε όλοι να αλλάξουμε στιγμές που βιωσαμε στην φοιτητική ζωή μας και δεν το κάναμε; Να μιλήσουμε στον εαυτό μας και να διορθωσουμε πραγματα, που άμα τα βιώναμε τώρα θα αντιμετωπίζαμε εντελώς διαφορετικά; Ας αδράξουμε την ευκαιρία μέσα από ένα γραμμα στον φοιτητή εαυτό μας…

Αγαπημένη Μαρία,

Σήμερα ξεκινάει η πιο όμορφη περίοδος της ζωής σου. Είναι μια περίοδος ξέγνοιαστη και ελεύθερη. Γιατί μπορείς να κάνεις ότι θέλεις εσύ. Βασικά μαθαίνεις να την καθορίζεις και να βάζεις τα δικά σου όρια, σε σχέση με όλα όσα σε θυμώνουν και σε προβληματίζουν.

φοιτητική ζωή

Είναι μια περίοδος άφθονου γέλιου και όμορφων στιγμών. Όμως, υπάρχουν και στιγμές που θα κλάψεις, θα πληγωθείς και θα θυμώσεις. Κάτι τέτοιες στιγμές μην τις αφήσεις να αποτελέσουν αφορμή για να χαλάσεις την πιο όμορφη περίοδο της ζωής σου. Να τις αφήσεις να κρατάνε λίγο και πάντα να παίρνεις τα καλά στοιχεία, αυτά που θα σε κάνουν πιο δυνατή στο μέλλον.

Η φοιτητική ζωή είναι τόσο ωραία και δημιουργική που δεν της αξίζει να χαραμίζεται σε ανούσια και ανώφελα πράγματα, είναι άδικο και πιστέψτε με θα το μετανιώσεις μετά….


Κι αν δεν μπορεις να καμεις την ζωη σου οπως την θελεις,
τουτο προσπαθησε τουλαχιστον
οσο μπορεις: μην την εξευτελιζεις
μες στην πολλη συναφεια του κοσμου,
μες στες πολλες κινησεις κι ομιλιες.
 K.Π.Καβαφης

Να απολαμβάνεις κάθε στιγμή σαν να είναι η τελευταία. Για παράδειγμα να  απολαμβάνεις κάθε όμορφο καφέ με φίλους αγαπημένους μέχρι και το διάβασμα. Ναι, ναι ακούγεται αστείο φαντάζομαι να εύχομαι κάτι τέτοιο αλλά πιστέψτε με δεν θα το μετανιώσεις γιατί πολύ απλά θα επενδύσεις στο μέλλον εφόσον γουστάρεις την σχολή που βρίσκεσαι. Μην χαραμιστείς και εξευτελιστείς  αν δεν μπορείς να κάνεις την ζωή που ονειρεύεσαι, όπως λέει και ο ποιητής Καβάφης .

φοιτητική ζωή

 

Γενικά επένδυσε σε αυτό που αγαπάς, και όχι στις επιταγές της σύγχρονης εποχής. Επίσης, να επενδύεις σε όμορφες στιγμές με όμορφους και ειλικρινείς φίλους, που σε σκέφτονται και σε αγαπούν. Με αυτούς να κρατήσεις επαφή και αυτούς να βάλεις μέσα στη ζωή σου. Πες όχι στα ανούσια βράδια με ανθρώπους που αποσκοπούν στις λυκοφιλίες και άχρηστα βράδια μέσα σε κλαμπ. Να κάνεις πράγματα που σε γεμίζουν …. Α και μην ανησυχείς όλα για κάποιον λόγο γίνονται …. Ξέρω ότι σε τσατίζει αυτό και λες από μέσα σου ” τι λέει αυτή τώρα , πάει καλά ”. Πιστέψτε με επένδυσε σε αυτά που αγαπάς πραγματικά , δεν ταιριάζουν όλα σε όλους…Άλλοι είναι ρομαντικοί και άλλοι πιο σκληροί και αγχώδεις , εσύ στους ρομαντικούς να πας…..

Με αγάπη ο ΕΑΥΤΟΣ σου!!!!

Σχόλια