7. Εξολοθρευτής 2: Μέρα Κρίσης

Τα 15 καλύτερα σίκουελ όλων των εποχών

Η δεύτερη ταινία της σειράς είναι αυτή που θεμελίωσε και τις ταινίες αυτές στο πάνθεον του κινηματογράφου. Ο Τζέιμς Κάμερον πάει τη συνέχεια αυτή σε καινούρια, ανεξερεύνητα, μέχρι τότε, μονοπάτια. Ακολουθεί την πρώτη ταινία, αλλά δεν την αντιγράφει και, έτσι, μας δίνει κάτι τελείως αυθεντικό και καινούριο. Τη βάζεις να παίζει γιατί σου άρεσε η πρώτη ταινία και μένεις για τις φανταστικές σκηνές δράσης και τα βελτιωμένα εφέ.

6. Άλιενς: Η επιστροφή

Τα 15 καλύτερα σίκουελ όλων των εποχών

Άλλη μία ταινία του Τζέιμς Κάμερον στη λίστα μας. Μετά την κλασσική πλέον ταινία Άλιεν: Ο επιβάτης του διαστήματος, του Ρίντλεϊ Σκοτ, ακολουθούμε την ιστορία της Ρίπλεϊ (Σιγκούρνι Γουίβερ). Απομακρυνόμαστε από τον τρόμο της πρώτης στην ακατάπαυστη δράση της δεύτερης ταινίας και βλέπουμε ότι οι ελευθερίες που δόθηκαν για την συνέχεια ήταν σημαντικές στο να κάνουν και αυτή τη ταινία κλασσική. Με βεβαιότητα ένα από τα καλύτερα σίκουελ όλων των εποχών και, ίσως, το μόνο που αλλάζει κινηματογραφικό είδος.

 

5. Ο σκοτεινός ιππότης

Τα 15 καλύτερα σίκουελ όλων των εποχών

Ποιος περίμενε ότι ο τότε ανερχόμενος Κρίστοφερ Νόλαν, παίρνοντας το ρόλο του σκηνοθέτη για τις νέες ταινίες του Μπάτμαν, θα μας έδινε ένα αριστούργημα του είδους; Μία ταινία με υπερήρωες που περνάει τα στενά όρια του είδους και μετατρέπεται σε ένα αστυνομικό θρίλερ που έχει πολλά περισσότερα στο μυαλό της από απλά να μας κάνει να περάσουμε καλά. Ο απόλυτα μαγνητικός Χιθ Λέτζερ μας δίνει έναν Τζόκερ για τους αιώνες και εμείς ακόμα παραληρούμε για τη ταινία, σχεδόν μία δεκαετία μετά.

4. Blade Runner 2049

Τα 15 καλύτερα σίκουελ όλων των εποχών

Η πιο πρόσφατη ταινία της λίστας και, ίσως, η πιο αμφιλεγόμενη. Ο Γαλλοκαναδός σκηνοθέτης Ντενί Βιλνέβ παίρνει τα ηνία από τον Ρίντλεϊ Σκοτ και μετατρέπει τη νέο-νουάρ επιστημονική φαντασία του πρώτου σε ένα υπαρξιακό δράμα. Σε ένα πινοκιακό παραμύθι για την ταυτότητα, τη μνήνη, την αλήθεια.

Εξαιρετική σκηνοθεσία, εξαιρετική φωτογραφία και άψογα γραφικά που αναμειγνύονται με τα εκπληκτικά σκηνικά μας δίνουν μια καινούρια καλτ ταινία (γιατί από λεφτά δεν νομίζω να βγάλει πολλά) που θα συζητιέται από τους σινεφίλ για χρόνια. Ελπίζουμε ότι δεν θα ξεχαστεί σαν δάκρυα στη βροχή.

3. Mad Max: Ο δρόμος της οργής

Τα 15 καλύτερα σίκουελ όλων των εποχών

Όταν, ο ελληνικής καταγωγής, Τζορτζ Μίλερ αποφάσισε να επιστρέψει στον κόσμο του Mad Max τριάντα χρόνια μετά την τρίτη ταινία της σειράς, κανείς δεν ήταν προετοιμασμένος για αυτό που είδαμε. 6 Όσκαρ μετά και διθυραμβικές κριτικές παραμένει ένα από τα καλύτερα σίκουελ όλων των εποχών. Ένα συνεχόμενο κυνηγητό με ηχηρό φεμινιστικό μήνυμα, ασταμάτητη δράση και εξαιρετικές ερμηνείες.

2. Ο άρχοντας των δαχτυλιδιών: Η επιστροφή του βασιλιά

Τα 15 καλύτερα σίκουελ όλων των εποχών

Η τελευταία ταινία της αριστουργηματικής τριλογίας του Πίτερ Τζάκσον που σάρωσε τα Όσκαρ με 11 νίκες, συμπεριλαμβανομένης της καλύτερης ταινίας της χρονιάς. Το στοίχημα του Τζάκσον απέδωσε καρπούς και μας έδωσε μία τριλογία με απόλυτη συνοχή, ξεχωριστή καλλιτεχνική διεύθυνση και ένα έπος που θα μείνει αξέχαστο. Δύσκολα άλλη σειρά ταινιών θα φτάσει τα καλλιτεχνικά και εμπορικά ύψη που έφτασαν οι ταινίες αυτές και για αυτό το τέλος της αξίζει να συμπεριληφθεί σε μία τέτοια λίστα.

1. Ο Νονός ΙΙ

Τα 15 καλύτερα σίκουελ όλων των εποχών

Το δεύτερο μέρος, όπως, είχε ονομαστεί δεν είναι απλά ένα σίκουελ. Είναι μια συνέχεια των θεμάτων της πρώτης ταινίας αλλά και ένα έπος που είναι αναπόσπαστο κομμάτι της. Ο Φράνσις Φορντ Κόπολα με αυτές τις δύο ταινίες έφτασε το απόλυτο και, δυστυχώς, μας απογοήτευσε με το τρίτο μέρος.

Ο Νονός είναι ένα οικογενειακό δράμα με βαθιά μηνύματα για την αρρενωπότητα, την εξουσία, το αμερικάνικο όνειρο και τον αντίκτυπο που έχουν στην οικογένεια. Με ένα ασύγκριτο καστ ηθοποιών το δεύτερο μέρος, όχι μόνο είναι ένα από τα καλύτερα σίκουελ όλων των εποχών αλλά ΤΟ σίκουελ. Αυτό που ο καθένας σκηνοθέτης επιθυμεί να φτιάξει.

Σελίδες: 1 2

Σχόλια

1 2