Όσα ξέρουμε για την βιογραφική ταινία που ετοιμάζουν Ντι Κάπριο-Σκορτσέζε!

Στον τεράστιο Μάρτιν Σκορτσέζε ανατέθηκε να γυρίσει μία ακόμα βιογραφική ταινία. Αυτή την φορά ο σκηνοθέτης των μεγάλων επιτυχιών καταπιάνεται με την ζωή και το έργο του μεγάλου Αμερικανού προέδρου Θίοντορ Ρούσβελτ.

H Paramount Pictures, λοιπόν, διαπραγματεύεται την παραγωγή της βιογραφικής ταινίας “Roosevelt” που θα κινείται γύρω από την γεμάτη ζωή του Θίοντορ Ρούσβελτ. Σε περίπτωση που κλείσει το deal, την σκηνοθεσία θα αναλάβει ο Σκορτσέζε,  που μαζί του θα πάρει τον Λίο. Οι δυο τους τα έχουν καταφέρει υπέροχα σε ανάλογη περίπτωση-ταινία όταν “απογείωσαν” επί μεγάλης οθόνης την ζωή του Χάουαρτν Χιούζ στο The Aviator το 2004. Αξίζει να σημειωθεί ότι -και ας μην ήταν σε σκηνοθεσία Σκορτσέζε- ο Ντι Κάπριο απέδωσε άψογα και τον ρόλο του Τζέι Έντγκαρ Χούβερ στο βιογραφικό δράμα J.Edgar, του Κλιντ Ίστγουντ.

Από το 2004 και μετά οι δυο μεγάλοι χολιγουντιανοί αστέρες έχουν κάνει 3 ταινίες μαζί, η μία καλύτερη από την άλλη, ενώ και οι δύο τους κέρδισαν επιτέλους Όσκαρ. Ο Σκορτσέζε για τον “Πληροφοριοδότη” το 2006 που έπαιζε και ο αγαπημένος του Λίο, ενώ το πολυπόθητο αγαλματίδιο άργησε λίγο περισσότερο για τον 42χρονο πλέον Ντι Κάπριο που το πήρε σπίτι του το 2015 με την επιστροφή του Αλεχάντρο Γκονσάλες Ινιάριτου.

Ο Θεόδωρος Ρούζβελτ (Theodore Roosevelt, 27 Οκτωβρίου 1858 – 6 Ιανουαρίου 1919) ήταν ο 26ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη και ήταν γιος του μεγαλοτραπεζίτη Θεόδωρου Ρούζβελτ, γόνου εύπορης οικογένειας της Νέας Υόρκης. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, ενώ παράλληλα καταπιανόταν με την ιστορία, τη φυσική κ.α. Το 1881 εκλέχτηκε με το ρεπουμπλικανικό κόμμα μέλος του πολιτειακού κοινοβουλίου της Νέας Υόρκης, αλλά το 1884 παραιτήθηκε εξαιτίας μιας μοιραίας σύμπτωσης, όταν η μητέρα και η γυναίκα του πέθαναν την ίδια μέρα.

Το 1886 προσπάθησε να εκλεγεί χωρίς επιτυχία δήμαρχος Νέας Υόρκης και το 1897 διορίστηκε υφυπουργός ναυτικών. Με τις πολιτικές του κινήσεις ώθησε τις ΗΠΑ στον Ισπανοαμερικανικό Πόλεμο του 1898, όπου συγκρότησε σώμα εθελοντών πολεμώντας στις περισσότερες μάχες. Ο ηρωισμός που επέδειξε ήταν τόσο μεγάλος που ανακηρύχθηκε σε εθνικό ήρωα.

Την ίδια χρονιά έγινε κυβερνήτης της πολιτείας της Νέας Υόρκης και το 1900 εκλέχτηκε αντιπρόεδρος των Η.Π.Α. Μετά την δολοφονία του Ουίλλιαμ ΜακΚίνλεϊ ανήλθε στον προεδρικό θώκο, όπου επανεξελέγη θριαμβευτικά το 1904. Στα τελευταία χρόνια της ζωής του ήρθε σε οριστική ρήξη με την πλειοψηφία του Ρεπουμπλικανικού κόμματος με αποτέλεσμα να θέσει υποψηφιότητα στις αμερικανικές εκλογές του 1912 ως ανεξάρτητος. Παρά τη μεγάλη δημοτικότητα του δεν κατάφερε να εκλεγεί. Το 1906 κέρδισε το Νόμπελ ειρήνης για την συμβολή του στη λήξη του Ρωσο-Ιαπωνικού πολέμου.Απεβίωσε στις 19 Ιανουαρίου του 1919 στο Όιστερ Μπέι.

Σχόλια