Αθηναϊκή Συμφωνική Ορχήστρα ΝέωνAΣΟΝ

Concerto Italiano

Τα έγχορδα της Μικρής ΑΣΟΝ και πέντε σολίστ φιλοξενούνται στις 23 Οκτώβρη στο Ινστιτούτο Goethe στην Αθήνα, για ένα απόγευμα γεμάτο με ιταλικό Μπαρόκ.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ! Ώρα έναρξης : 7.00 μμ.

Η Αθηναϊκή Συμφωνική Ορχήστρα Νέων - AΣΟΝ στο Ινστιτούτο Goethe

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Francesco da Milano –
Ricercar no. 7 Σολίστ: Αλέξανδρος Ζέρβας

Giovanni Giacomo Gastoldi –
Introduzione a i balletti, L’ innamorato, Il ballerino

Benedetto Marcello –
Κονσέρτο για όμποε σε Ντο ελάσσονα
Σολίστ: Γιώργος Θεoδωρόπουλος

Antonio Vivaldi –
Κονσέρτο για έγχορδα σε Ντο ελάσσονα RV 120
Κονσέρτο για 2 μαντολίνα σε Σολ μείζονα
Σολίστ: Γιώργος Γουμενάκης, Μιχάλης Σιδηρόπουλος
Κονσέρτο για βιολί ”L’ inverno – O Χειμώνας” σε Φα ελάσσονα Σολίστ: Θοδωρής Μουζακίτης


Η Oρχήστρα:

Η Αθηναϊκή Συμφωνική Ορχήστρα Νέων – ΑΣΟΝ και ο ομώνυμος μη κερδοσκοπικός και ανεξάρτητος σύλλογος-φορέας της, ιδρύθηκε το 1998 από τους μουσικούς Nancy Bargerstock, Διαμαντή Καραγιάννη, Πέτρο Μιχαήλ και Σπύρο Αργυρόπουλο με σκοπό να δώσει σε νέους μουσικούς ευκαιρίες απόκτησης ορχηστρικής εμπειρίας στο συμφωνικό ρεπερτόριο, μουσικής παιδείας και αντίληψης.

Μέλη του συλλόγου είναι γονείς, επαγγελματίες και ερασιτέχνες μουσικοί, καθηγητές ωδείων, συνθέτες και πανεπιστημιακοί, ενώ πρόεδρός του εκλέγεται σταθερά ο Νικόλαος Μαλιάρας, καθηγητής μουσικολογίας και πρόεδρος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μαέστρος της ορχήστρας είναι ο Παύλος Σεργίου και μέλη αυτής είναι μαθητές και μαθήτριες από σχεδόν όλα τα ωδεία του λεκανοπεδίου αλλά και νομών εκτός Αττικής.

Η Αθηναϊκή Συμφωνική Ορχήστρα Νέων - AΣΟΝ στο Ινστιτούτο Goethe

Από την ίδρυσή της η ΑΣΟΝ έχει δώσει 115 συναυλίες στα Μέγαρα Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης, στην Εθνική Λυρική Σκηνή, στα Πανεπιστήμια Αθηνών, Πατρών και Αριστοτέλειου, σε πολλά σχολεία και δημοτικούς χώρους σε όλη την Ελλάδα.

Έχει παρουσιάσει σε πρώτη εκτέλεση πολλά ελληνικά και ξένα έργα σε ποικίλα, συχνά «μη οικεία» μουσικά ιδιώματα, έχει συνεργαστεί με επιφανείς Έλληνες μουσικούς και έχει εκπαιδεύσει πολλές δεκάδες μουσικών που στελεχώνουν σήμερα τις επαγγελματικές ορχήστρες της χώρας.

Σχόλια