Χρωστάς μαθήματα για το Σεπτέμβρη και δεν ξέρεις πως να ξεκινήσεις το διάβασμα μέσα στο καλοκαίρι;

Λίγο πολύ όλοι ως φοιτητές χρωστάμε τα μαθηματάκια μας. Κάποια θα τα δώσουμε το Σεπτέμβρη μπας και πάρουμε ποτέ το πτυχίο. Πώς όμως πρέπει να διαχειριστείς σωστά το διάβασμα που έχεις να κάνεις το καλοκαίρι και γιατί πρέπει να το ξεκινήσεις; Θα σου πω αμέσως παρακάτω.

1.Φτιάχνεις ένα πρόγραμμα

Κακά τα ψέματα το καλοκαίρι έχεις ελεύθερο χρόνο. Είναι πλήρως κατανοητό πως θέλεις να ξεκουραστείς, όμως χρήσιμο θα ήταν να κάτσεις να διαβάσεις έστω για 1- 2 ώρες τη μέρα για να μην τρέχεις τελευταία στιγμή πριν το μάθημα το Σεπτέμβρη. Προσπάθησε να το ξεκινήσεις και σιγά σιγά θα το συνηθίσεις και θα το εντάξεις στην καθημερινότητα.

Ο Σεπτέμβρης ξανάρχεται!

2.Γλιτώνεις μπόλικο άγχος

Αν διαβάσεις νωρίτερα από την εξεταστική είναι γεγονός πως δε θα είσαι τόσο αγχωμένος εκείνες τις μέρες. Οπότε για να προστατέψεις το νευρικό σου σύστημα στρώσου και θα με θυμηθείς.

3.Θα τα αφομοιώσεις καλύτερα

Μην χρησιμοποιείς τη δικαιολογία πως αν διαβάσεις νωρίτερα από την εξεταστική θα τα ξεχάσεις. Ίσα ίσα θα προλάβεις να τα χωνέψεις, να τα διαβάσεις με την ησυχία σου και φυσικά η επανάληψη πριν την εξέταση θα είναι σαφώς πιο εύκολη και γρήγορη.

4.Διάβασε στην παραλία

Το 8ωρο που θα λιώνεις σε μια παραλία, φυσικά και δε θα παίζεις όλη την ώρα ρακέτες ή θα κολυμπάς. Όση ώρα λιάζεσαι στον ήλιο πάρε μαζί σου ένα βιβλίο και διάβασε. Δεν είναι ίσως κι ότι πιο ευχάριστο, αλλά σκέψου πως το τοπίο αλλάζει κάπως την κατάσταση.

Διάβασμα εκτός εξεταστικής: Κι όμως γίνεται!

5.Όταν θα διαβάζεις θα κάνεις μόνο και μόνο αυτό

Ακούγεται αδύνατο αλλά πρέπει να κλείσεις κινητά, λάπτοπ, τηλεόραση την ώρα που διαβάζεις. Προσπάθησε να συγκεντρωθείς αυτές τις λιγοστές ώρες για να κάνεις αποδοτικό διάβασμα και να μην κάτσεις όλη μέρα πάνω από το βιβλίο.

6.Να κοιμάσαι καλά

Ο σωστός ύπνος είναι το Α και το Ω σε ό,τι κι αν κάνεις στη ζωή σου. Επιδρά και στην ψυχολογία σου και στις σωματικές σου αντοχές. Οπότε σε συνδυασμό με το διάβασμα θα είναι η συνταγή για να πάει καλά η εξεταστική του Σεπτέμβρη.

Ο Σεπτέμβρης ξανάρχεται!

7.Κάνε πολλά πράγματα και μην περιοριστείς

Το καλοκαίρι ξεφάντωσε, γιατί δε θα έχεις το χειμώνα τις ίδιες ευκαιρίες. Μην περιορίσεις τον εαυτό σου λόγω των τύψεων για το διάβασμα. Βγές, πήγαινε διακοπές, κάνε γενικά ό,τι γουστάρεις απλά με λίγο πρόγραμμα.

Συμβουλές για αποτελεσματικό διάβασμα στην εξεταστική

Φίλε φοιτητή, όσο δύσκολο κι αν ακούγεται το διάβασμα το καλοκαίρι, πίστεψε με θα σε ωφελήσει και θα απαλλαχθείς από πολλά άγχη και βάρη. Ο Σεπτέμβρης είναι η ευκαιρία σου να έχεις πιο ήσυχη τη συνείδησή σου, οπότε προσπάθησε να τα πας καλά. Καλό διάβασμα και καλές βουτιές!

Σχόλια