Πλανήτης 9: Όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζετε
για τον μυστηριώδη πλανήτη φάντασμα!

 

Μέχρι χθες αγαπητέ αναγνώστη πίστευα πως ό τι πιο σκοτεινό έλαχε σε ολόκληρο το Σύμπαν είναι η ψυχή μιας γυναίκας. Άγνωστος τόπος, βασισμένος στον δικό του χωροχρόνο, θαμμένος υποδειγματικά μέσα σε μια δική του άλλη διάσταση…

Μέχρι χθες!

Γιατί από σήμερα (εντάξει να μην λέω μ@λακίες, εδώ και μερικά χρόνια) η NASA ανακάλυψε (βασικά μπορεί και να μην ανακάλυψε) έναν πλανήτη (που μπορεί και να μην είναι πλανήτης) ο οποίος πιθανολογεί να γίνει ο 9ος (πολύ πιθανόν και να μην γίνει ποτέ) του ηλιακού μας συστήματος.

Μπερδεμένη Φάση…

Συμπαντικές Αλήθειες: Το ”μήλο της Έριδος” του ηλιακού μας συστήματος!

Ξέρω-ξέρω

ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΙΠΟΤΑ

Ας τα βάλουμε σε μια σειρά λοιπόν.

Ο Πλανήτης-9, γνωστός και ως ”Πλανήτης Χ” αναφέρθηκε για πρώτη φορά στις αρχές του 2016 από τους αστρονόμους Μάικλ Μπράουν και Κονσταντίν Μπάτιγκιν του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Καλιφόρνια.

Οι δυο τους παρατήρησαν από κοινού πως η τροχιά 6 ουράνιων σωμάτων – που βρίσκονται σε μεγάλη απόσταση από του Πλούτωνα- παρουσιάζουν ενδείξεις για ακόμη έναν πλανήτη στο ηλιακό μας σύστημα. Τον Πλανήτη-9.

Σύμφωνα λοιπόν με τις έρευνες τους και τις μελέτες που παρουσίασαν σε συνέδριο της Αμερικανικής Αστρονομικής Ένωσης στις αρχές του 2017, πιθανολογούν πως ο συγκεκριμένος πλανήτης γεννήθηκε σε άλλο ηλιακό σύστημα ή δεν ήταν ποτέ δεσμευμένος στην βαρυτική έλξη κάποιου άλλου άστρου του Γαλαξία μας, με αποτέλεσμα να βρει καταφύγιο και να παγιδευτεί σε τροχιά γύρω από τον δικό μας Ήλιο!

Ο Πλανήτης 9 σύμφωνα πάντα με υπολογισμούς και θεωρίες, βρίσκεται 1000 φορές πιο μακριά από την απόσταση που έχει η Γη από τον Ήλιο και η μάζα του είναι μικρότερη από του Ποσειδώνα (περίπου 10 φορές μεγαλύτερη από την Γη). Αν όλα αυτά αληθεύουν ο Πλανήτης 9  χρειάζεται περίπου 10-20.000 χρόνια για μια πλήρη περιστροφή γύρω από τον Ήλιο.

Πάντως, αν νομίζετε πως ο συγκεκριμένος πλανήτης (αν υπάρχει δηλαδή) είναι ο μοναδικός στο είδος του που περιπλανήθηκε ψάχνοντας στοργή και προδέρμ, για υπερβολικά πολλά χρόνια, μέχρι να πέσει στην αγκαλιά (τροχιά) ενός ηλιακού συστήματος και δη του δικού μας τότε μάλλον πλανάστε πλάνην οικτρά.

Υπολογίζεται πως υπάρχουν δισεκατομμύρια τέτοιοι πλανήτες!

Όπως και να έχει όλα αυτά είναι θεωρίες και μένει να δούμε αν οι 2 αστρονόμοι (ο Μάικλ Μπράουν μάλιστα ήταν αυτός που αφαίρεσε τον Πλούτωνα από το κλαμπ των πλανητών και τον κατέταξε στην κατηγορία Νάνο) θα καταφέρουν να επιβεβαιώσουν τις έρευνές τους και να αλλάξουν για ακόμη μια φορά το Ρου του ηλιακού μας συστήματος.

Το αποτέλεσμα θα το γνωρίζουμε λογικά μέσα στο 2017 καθώς ήδη έχουν επιστρατευθεί αρκετά όργανα για τον εντοπισμό του Πλανήτη 9!

Η ΝΑSA άλλωστε μίλησε…

”Αν αυτός υπάρχει, θα τον βρούμε!” 

Να περνάτε καλά και να προσέχετε. Keep Good!

Συμπαντικές Αλήθειες: 5 από τους πιο περίεργους πλανήτες του διαστήματος!

 

Σχόλια