1η Ιουλίου 2017: Δεύτερη ημέρα του Rockwave Festival. 40 βαθμοί και…Placebo! Ας δούμε τι συνέβη σ’αυτή την ανατρεπτική φιέστα.

Βρεθήκαμε στην δεύτερη μέρα του Rockwave Festival και σας μεταφέρουμε την εμπειρία μας από αυτό το ξεχωριστό γεγονός, με πρωταγωνιστές διαφορετικούς καλλιτέχνες, όπως οι Placebo και o Siver Hoyem.

Το κύριο πρόβλημα ήταν η ζέστη.

Από τη μία,  φαινόταν σαν τα συγκροτήματα να μην πτοήθηκαν ιδιαίτερα από τις καιρικές συνθήκες. Από την άλλη, κάποια από αυτά τελείωσαν γρηγορότερα το πρόγραμμα τους από τις προκαθορισμένες ώρες. Συγκεκριμένα, το line up ξεκίνησε με τους Amnesia Pills, τους οποίους δυστυχώς δεν πρόλαβα να ακούσω. Ίσως η ζέστη αποθάρρυνε αρκετούς από το να έρθουν νωρίς καθώς δεν είχε ιδιαίτερο κόσμο ούτε στο σταθμό των λεωφορείων, ούτε μέσα στο Terra Vibe Park.

Στη συνέχεια οι She Tames Chaos και οι Tango with Lions, διασκέδασαν αρκετά άτομα που καθόταν όπου έβρισκαν σκιά, ενώ ο ήλιος χτυπούσε κατάμουτρα τις τραγουδίστριες. Περισσότερος κόσμος μαζεύτηκε στους The Last International Playboys και στους Fat White Family, οι οποίοι έπαιζαν στην Terra Stage. Εκεί, υπήρχε περισσότερο γρασίδι και σκιά για να κάτσεις και δημιουργήθηκε ένα όμορφο και χαλαρό κλίμα.

Οι The Last International Playboys ήταν μια ευχάριστη έκπληξη. Για μένα που δεν τους είχα ξανακούσει, με έπεισαν να τους ψάξω αργότερα στο YouTube. Οι Fat White Family, των οποίων ο τραγουδιστής έμοιαζε με αντίγραφο του John Lennon χωρίς μπλούζα, μας μετέφεραν στην εποχή των 70’s. Η μουσική τους μπορεί να μην άρεσε σε  πολλούς αλλά σίγουρα το κλίμα ήταν κατάλληλο για καλοκαιρινό φεστιβάλ πάνω στο γρασίδι.

Cigarettes After Sex

Έπειτα ήρθε η στιγμή των πιο γνωστών συγκροτημάτων. Μετακινηθήκαμε στην σχεδόν αμφιθεατρική σκηνή του Vibe, και μελαγχολήσαμε πιο πολύ από ότι έπρεπε με τους Cigarettes After Sex. Μετά από ένα εκτεταμένο soundcheck, βγήκαν επιτέλους στη σκηνή και αφού ευχαρίστησαν το Rockwave αρκετές φορές για την πρόσκληση, έπαιξαν τα πιο δημοφιλή τους κομμάτια.

Sivert Hoyem

 

Και σαν μην έφτανε η αρκετή μελαγχολία, μετακινηθήκαμε για τελευταία φορά στην Terra Stage για να ακούσουμε τον πολυαγαπημένο μας Sivert Hoyem. Αστειεύτηκε που ενώ εμείς βράζαμε κάτω από τον ήλιο, αυτοί χαλάρωναν πίσω στα dressing rooms. Και τα έδωσε όλα- Όπως συνήθως! Άλλαξε λίγο το συνηθισμένο ρεπερτόριο του λόγω φεστιβάλ, και παρασύρθηκε με τα τελευταία τραγούδια γιατί μάλλον δεν ήθελε να φύγει. Έπαιξε από τα πιο «ανεβαστικά» του τραγούδια αφήνοντας έξω τραγούδια των Madrugada, όπως το What’s On Your Mind και το Honey Bee (που όσες φορές τον έχω δει,  ποτέ δεν τα παραλείπει).

Placebo

Τέλος, και μετά από ένα μισάωρο αναμονής, εμφανίστηκαν οι Placebo. Η αλήθεια είναι πως περίμενα περισσότερο χαμό και ενθουσιασμό. Αλλά, φυσικά, δεν απογοήτευσαν. Με τη φωνή του Molko  να είναι ίδια και απαράλλαχτη με τα ηχογραφημένα κομμάτια, είχαν μια καταπληκτική εμφάνιση. Από το τεράστιο ρεπερτόριο τους, διάλεξαν τραγούδια όπως το Pure Morning, Loud Like Love, The Bitter End, Song to Say Goodbye, Soulmate, Too Many Friends και άλλα.

 

Τα φώτα και τα γραφικά στις οθόνες ήταν απίστευτα προσεγμένα και έδιναν μια έξτρα νότα “Placebo” στην εμφάνιση τους. Από αφιέρωμα στον David Bowie μέχρι το παραμορφωμένο πρόσωπο του Donald Trump σε πακέτο από τσιγάρα με υπότιτλο “Seriously harms you and those and around you”, τα είδαμε όλα. Μέχρι και το βίντεο κλιπ του τραγουδιού Song to Say Goodbye, έπαιξαν από πίσω.

Στο encore, στο οποίο χρειάστηκε να βγει κάποιος στη σκηνή και να μας κάνει νόημα να χειροκροτήσουμε για να ξαναβγούν, έπαιξαν μόνο το Running Up That Hill και έπειτα έφυγαν χωρίς να πουν λέξη…

 

Σε τελική ανάλυση, παρά την κούραση και τη ζέστη και τα μικροπροβλήματα, το lineup της δεύτερης μέρας διεξάχθηκε με επιτυχία αφήνοντας ένα χαλαρό και ευχάριστο συναίσθημα στους παρευρισκόμενους. Ειδικότερα, οι Placebo, ένα συγκρότημα με τεράστια διεθνή αναγνώριση και κοινό, προσέδωσε στο φεστιβάλ αυτό το κάτι παραπάνω. Ένα λόγο να είμαστε εκεί και του χρόνου…

Φωτογραφία Placebo: Χριστίνα Αλώση

Σχόλια