2η Ιουλίου 2017 και το Frapress.gr ήταν παρόν στην τρίτη και τελευταία ημέρα του Rockwave Festival 2017 !!!

Με τον υδράργυρο να αγγίζει τα ύψη, όπως και την δεύτερη μέρα του φεστιβάλ, πλήθος θαυμαστών της ροκ μουσικής παραβρέθηκε στο TerraVibe Park στην Μαλακάσα.

Στο line up της ημέρας: Evanescence, Gojira, Paradise Lost, Flogging Molly, Anathema, Epica, Poem και Tardive DyskiJnesia.

Τι συνέβη, αναλυτικότερα, όμως, στην αυλαία του Rockwave Festival 2017;

Tardive Dyskinesia / Poem


Οι πύλες του TerraVibe άνοιξαν στις 15.00 και λίγη ώρα αργότερα, τηρώντας τυπικά το πρόγραμμα, η έναρξη της τρίτης μέρας έλαβε χώρα με την εμφάνιση δύο ελληνικών συγκροτημάτων, των Tardive Dyskinesia και των Poem. Παρότι, λόγω της ώρας αλλά και της ιδιαίτερης ζέστης, το κοινό δεν ήταν αρκετά μεγάλο, φάνηκε πως η εμφάνιση των Ελλήνων καλλιτεχνών, αποζημίωσε τους παρευρισκόμενους και πως άξιζε τον κόπο η ηλίαση!

Epica
Rockwave Festival 2017

“Living in me, living in all the memories in my life..” Afroditi Zaggana Photography

Όσο η ώρα περνούσε, η θερμοκρασία μειωνόταν σταδιακά και το αεράκι από το δάσος της Μαλακάσας ήταν βάλσαμο για τους θεατές. Όμως, η εμφάνιση των Epica στο Terra Stage, φαίνεται πως άναψε – κυριολεκτικά και μεταφορικά – τα αίματα. Η Ολλανδική symphonic metal μπάντα των Epica, με εξέχουσα την κοκκινομάλλα τραγουδίστρια Simone Simons, ταξίδεψαν τους θεατές με τους μελωδικούς και μελαγχολικούς ήχους τους. Επέλεξαν στην play list τους να εντάξουν διάφορα κομμάτια από όλη την πορεία τους, όμως οι εκτελέσεις των πλέον γνωστών και αγαπημένων “Cry For The Moon” και “Sancta Terra“, φαίνεται πως έκλεψαν τις εντυπώσεις.

Anathema

Rockwave Festival 2017

Στην Terra Stage, έπειτα, ανέβηκαν οι Anathema. Ακροβατώντας ανάμεσα στους dark/πένθιμους ήχους, που χαρακτήριζε τις αρχικές καταβολές τους, και progressive στοιχεία, που υπάρχουν κυρίως στα τελευταία τους album, έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό, ικανοποιώντας τις απαιτήσεις των fan τους. Αποχαιρετιστήριο δώρο στους θαυμαστές τους, η εξαιρετική ερμηνεία του κομματιού ‘’ Springfield’’ από τον τελευταίο τους δίσκο ‘‘The Optimist’’.

Flogging Molly
Rockwave Festival 2017

Flogging Molly photo by Sean Molin @ The Lawn at White River State Park – 06/23/15

Έπειτα από τις εμφανίσεις των και των, για την εμφάνιση των Flogging Molly δεν μεταφερθήκαμε μόνο στη Vibe Stage αλλάζοντας σκηνή, αλλά μεταφερθήκαμε σε ένα εντελώς διαφορετικό περιβάλλον και σε μια διασκεδαστική διάθεση. Οι καλλιτέχνες με καταγωγή από την Ιρλανδία, προσέφεραν στο κοινό celtic-rock και folk ήχους. Η εμφάνισή τους, χάρη στην ενέργεια και στην αμεσότητά τους, εξελίχθηκε σε ένα ιρλανδέζικο ξέφρενο πάρτι, και παρά την υφιστάμενη ζέστη και το ότι ήταν μόλις απόγευμα, το κοινό δεν δίστασε να κουνηθεί σε ξέφρενους ρυθμούς.

Paradise Lost

Rockwave Festival 2017

Καθώς το σούρουπο έντυνε με σκοτεινά χρώματα το τοπίο στο TerraVibe, την σκυτάλη έλαβαν οι των Paradise Lost. Η Death/Doom μπάντα ταξίδεψε το κοινό σε πιο σκοτεινά μονοπάτια, επιλέγοντας να ερμηνεύσουν διάφορα κομμάτια από την πορεία τους, και εστιάζοντας στα albums ‘’ Shades of God’’ , ‘’Draconian Times’’ και ‘’ The Plague Within’’. Ανάμεσα στο set list τους βρέθηκαν τα “No Hope in Sight” , ” Say Just Words” και “The Last Time” . Δεν ήταν λίγοι οι fans που ‘’υπάκουσαν’’ στις προτροπές του front-man Nick Holmes και ξεκίνησαν τρελό headbanging, αν και ο ίδιος ήταν προσηλωμένος στο επί σκηνής έργο του, προσφέροντας, σε συνδυασμό και με την υπόλοιπη μπάντα, ένα αρτιότατο ακουστικά αποτέλεσμα.

Gojira

Rockwave Festival 2017

Για ακόμα μια φορά, η βραδιά είχε έντονες ακουστικές αλλαγές, και κάπως έτσι στην Vibe Stage εμφανίζονται οι death metalers Gojira. Οι αποδοχή τους από το κοινό ήταν κάτι παραπάνω από θερμή, αφού από τα πρώτα τους λεπτά επί σκηνής και καθ΄όλη την διάρκεια της εμφάνισης τους, ο χώρος είχε μετατραπεί σε mosh pit. Στο άκουσμα ειδικότερα του ‘’Flying Whales’’ και σε κάθε κομμάτι με μεγάλη ταχύτητα, όπου ο drammer έδινε πραγματικά το 100% του, επικρατούσε κυριολεκτικά παραλήρημα. Η εμφάνισή τους ακόμη ξεχώριζε και λόγω της ιδιαίτερης σκηνικής τους παρουσίας και του γενικότερου performance με φωτιές και ‘’επιληπτικό ‘’φωτισμό. Highlight της παρουσίας τους, δε , η αναφορά τους με ιδιαίτερα επαινετικά σχόλια στους Έλληνες Rotting Christ, οι οποίοι εμφανίστηκαν στην εναρκτήρια μέρα του φεστιβάλ.

Evanescence
Rockwave Festival 2017

“You only want it cause it’s over..” Afroditi Zaggana Photography

Ενώ η ώρα πλησίαζε 11 και η ζέστη είχε πια υποχωρήσει, είχε έρθει η ώρα το κοινό να υποδεχθεί τους headliners της βραδιάς, τους Evanescence, μια μπάντα που – ομολογουμένως -έχει τόσο φανατικούς θαυμαστές, όσο και φανατικούς εχθρούς, καθώς τους θεωρούν meanstream. Η εμφάνισή τους, όμως, αποστόμωσε κάθε αρνητική ενδεχόμενη αρνητική κριτική, καθώς ήταν πραγματικά εκπληκτικοί. Αν μη τι άλλο, η τραγουδίστρια Amy Lee, συγκλόνισε με τις ερμηνείες των κομματιών, με αποκορύφωμα τα ‘’Lithium’’, ‘’Everybody’s Fool’’ ,’’ My Heart is Broken’’ και ‘‘Going Under’’. Αποκορύφωμα της βραδιάς, δε, η καθηλωτική και άκρως συγκινητική ερμηνεία με την συνοδεία του πιάνου στο ‘’My Immortal’’.

Τέλος….

Σημαντικό ατού της διοργάνωσης το γεγονός πως ο ήχος ήταν άρτιος, χωρίς να δημιουργούνται προβλήματα, όπως και τα σκηνικά και ο φωτισμός. Η γενικότερη οργάνωση ήταν άψογη, με εθελοντές και πρώτες βοήθειες να είναι άμεσα διαθέσιμες στο χώρο, λόγω των αντίξοων καιρικών συνθηκών. Δεν μπορούμε, εν ολίγοις, να πούμε τίποτα λιγότερο, παρά ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ τόσο σε όλα τα συγκροτήματα που συμμετείχαν στο φεστιβάλ, όσο και στην διοργάνωση για το άψογο αποτέλεσμα!

Stay Rock till next year !  \m/

Rockwave Festival 2017: Ημέρα 2η

 

Σχόλια