Πώς θα ήταν εάν, αντί για τους ηθοποιούς που έχουμε συνηθίσει να απολαμβάνουμε σε ξένες σειρές, έπαιρναν άλλοι τον πρωταγωνιστικό ρόλο;

Οι τηλεοπτικές παραγωγές που υφίστανται αυτή τη στιγμή στο εξωτερικό είναι πολυάριθμες, και οι περισσότερες πολύ αξιόλογες. Ειδικά στις πιο δημοφιλείς από αυτές, έχουμε ταυτίσει τον ηθοποιό που πρωταγωνιστεί με τον χαρακτήρα που ενσαρκώνει. Πώς θα ήταν όμως, αν αντί για εκείνον, είχε πάρει τον πρωταγωνιστικό ρόλο κάποιος άλλος;

Σε κάθε σειρά περνά από οντισιόν πλήθος ηθοποιών, προτού καταλήξει η παραγωγή στον τελικό πρωταγωνιστή. Κάποιοι προτεινόμενοι ηθοποιοί μάλιστα αρνούνται το ρόλο ή λόγω συγκυριών δε μπορούν να τον αναλάβουν. Πώς θα διαμορφωνόταν η δυναμική των τηλεοπτικών σειρών, αν κάποιοι χαρακτήρες είχαν ενσαρκωθεί από τους ηθοποιούς που είχαν προταθεί για το ρόλο, αλλά τελικά έχασαν την ευκαιρία τους; Παρακάτω παρατίθεται μια λίστα από ηθοποιούς και τις αντίστοιχες ξένες σειρές για τις οποίες τους είχε γίνει πρόταση.

Gillian Anderson ως Cersei Lannister

Game of Thrones

Σύμφωνα με φήμες, η ηθοποιός αρνήθηκε να ενσαρκώσει τη θρυλική Cercei, οπότε ο ρόλος δόθηκε αμέσως στην ηθοποιό Lena Headey. Η Gillian Anderson, αν τελικά δεχόταν να πρωταγωνιστήσει, θα προσέθετε άλλον έναν εικονικό ρόλο στο ενεργητικό της, μετά από εκείνον της Agent Scully από το The X-Files.

Sam Claflin ως Jon Snow

Game of Thrones

Είναι γεγονός πως έχουμε ταυτίσει τον χαρακτήρα του Jon Snow με τον ηθοποιό που τον ενσαρκώνει, τον Kit Harington. Ωστόσο, ο Sam Claflin, γνωστός από τη συμμετοχή του στις ταινίες The Hunger Games και Me Before You, πέρασε από οντισιόν για τον ρόλο αυτό. Η απόπειρα αυτή, όπως αποδείχθηκε, στάθηκε ανεπιτυχής.

Viggo Mortensen ως Eddard Stark

Game of Thrones

O Viggo Mortensen ήταν προτεινόμενος για το ρόλο του Ned Stark, αλλά τελικά κάτι τον εμπόδισε να δεχτεί το ρόλο. Ωστόσο, ο Sean Bean, που τελικά ενσάρκωσε το χαρακτήρα του Ned, κέρδισε το έδαφος.

Τραγούδια που αγαπήσαμε μέσα από ξένες σειρές!

Tim Roth ως Davos Seaworth

Game of Thrones

O Tim Roth πέρασε από οντισιόν για το ρόλο του Davos Seaworth, ωστόσο οι παραγωγοί της σειράς τελικά επέλεξαν τον Liam Cunningham, ο οποίος τον ενσάρκωσε εξαιρετικά. Βέβαια, και ο Tim Roth θα είχε πολλές προοπτικές.

 

Lily Allen as Yara Greyjoy

Game of Thrones

Σύμφωνα με φήμες, η τραγουδίστρια Lily Allen είχε προταθεί για το ρόλο της Yara Greyjoy. Εκείνη βέβαια αρνήθηκε, καθώς αν δεχόταν θα δούλευε με τον αδελφό της Alfie Allen, ο οποίος ενσαρκώνει τον αδελφό της Yara, Theon Greyjoy. Αφού διάβασε το σενάριο, αρνήθηκε να συμμετάσχει, υποστηρίζοντας πως ήταν αιμομικτικό.

Alec Baldwin as Mr. Big

Sex and the City

Σύμφωνα με τον παραγωγό της θρυλικής σειράς, ο Alec Baldwin είχε όλα τα φόντα να ενσαρκώσει τον Ιδανικό Άντρα. Ωσόσο, μετά τη συνάντησή του με τον Chris Noth άλλαξε γνώμη.

Kristin Davis ως Carrie Bradshaw

Sex and the City

Η Kristin Davis αρχικά πέρασε από οντισιόν για το ρόλο της Carrie Bradshaw. Βέβαια, τελικά επιλέχθηκε η Sarah Jessica Parker, και η Davis ενσάρκωσε το χαρακτήρα της Charlotte. Αυτό φαντάζει ιδανική επιλογή, καθώς δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε τους ρόλους της σειράς κατανεμημένους διαφορετικά.

Matthew Broderick ως Walter White

Breaking Bad

Matthew Broderick αποτέλεσε πρόσωπο ενδιαφέροντος για το ρόλο του Walter White. Ωστόσο, εν τέλει ο Bryan Cranston έγινε το είδωλο της σειράς. Με την επιτυχία που σημείωσε, οι παραγωγοί φαίνεται να έκαναν μια εξαιρετική επιλογή.

Michael Keaton as Dr. Jack Shephard

Lost

Αρχικά, οι παραγωγοί ζήτησαν τον Michael Keaton για τον ρόλο του Dr.Shepard στο Lost. Ο ίδιος ήταν έτοιμος να αναλάβει το ρόλο, αν ο χαρακτήρας πέθαινε γρήγορα, επειδή δεν ήθελε να πάρει μέρος στη σειρά για πολλές εβδομάδες. Ωστόσο, οι σεναριογράφοι άλλαξαν γνώμη για το μέλλον του γιατρού, οπότε αρνήθηκε το ρόλο, προς τιμήν του Matthew Fox.

Σχόλια