Όλγα Μαυρομμάτη: Ζωγραφίζω ό,τι δεν καταλαβαίνω

Η νεαρή εικαστικός Όλγα Μαυρομμάτη μιλά στο Frapress για την τέχνη της.

Η Όλγα Μαυρομμάτη είναι μια εξαιρετικά ταλαντούχα εικαστικός. Μας κέντρισε το ενδιαφέρον μέσω της δουλειάς, που εξέθετε στο αγαπημένο μας Barrett. Κατά την διάρκεια της συνέντευξής μας με την Στεφανία και βλέποντας το ενδιαφέρον μας για τους κρεμάμενους- εντυπωσιακότατους– πίνακες της μας έδωσε το όνομα της νεαρής καλλιτέχνιδας.

Εμείς επικοινωνήσαμε μαζί της και το αποτέλεσμα αυτής της όμορφης συγκυρίας είναι η συνέντευξης της Όλγας στο Frapress.

Η Όλγα Μαυρομμάτη γεννημένη και μεγαλωμένη στην Αθήνα σπούδασε την αγάπη της για ζωγραφική στο εργαστήριο του Ψυχοπαίδη. Παράλληλα με τις σπουδές της και για να μπορεί να εξασκεί την αγαπημένη της τέχνη έχει εργαστεί ως νηπιαγωγός και ως Headbartender (barwoman) του Gagarin.

“Ξεκίνησα από το εργαστήριο του Ψυχοπαίδη. Έπειτα από 3 χρόνια όμως συνταξιοδοτήθηκε και μας άφησε όλους χωρίς εργαστήριο. Πήγα στο εργαστήρι του Χαρβαλιά, όπου έμεινα ένα χρόνο και έπειτα στο εργαστήριο Γιώργου Καζάζη από όπου και τελείωσα.Όλες αυτές οι αλλαγές, συν ότι έπρεπε να εργάζομαι για να σπουδάζω, με δυσκόλεψαν αρκετά.”

”RED ROSE” oil on canvas 0.80m x 1m

-Τι δουλειές έχεις κάνει ώστε να συντηρείς την τέχνη σου;

-Παράλληλα με όλα αυτά έχω εργαστεί σε μπαρ, ως βοηθός σκηνογράφου, έχω κάνει πολλές τοιχογραφίες και εικοναγραφήσεις και έχω δουλέψει σε σχολείο σαν εικαστικός. Λατρεύω τα παιδιά, αλλά δεν θα μπορούσα να το κάνω επαγγελματικά. Είναι πολύ δύσκολο να είσαι καλός εκπαιδευτικός.Όσο καιρό έκανα μάθημα στο σχολείο δεν ζωγράφιζα όσο θα ήθελα.Προτιμώ να ζωγραφίζω.

-Εσύ σαν παιδάκι είχες δείξει κάποια έφεση στην ζωγραφική;

-Όλα τα παιδάκια ζωγραφίζουν. Εγώ απλώς δεν σταμάτησα ποτέ. Πάντα ζωγράφιζα, αυτό ήθελα να κάνω και τελικά αυτό έκανα.

Η μοναδική αυτή κοπέλα εμπνέεται τους πίνακες της από άτομα που γνωρίζει. Δουλεύει με φωτογραφία όχι, όμως για καθαρή αναπαράσταση των προσώπων.

“Οι φωτογραφίες με τους πίνακες δεν έχουν πολύ μεγάλη σχέση. Στον καθένα που ζητάω να φωτογραφίσω, για να τον ζωγραφίσω βλέπω κάτι πίσω από την εικόνα του. Όπως ακριβώς συμβαίνει και με την Αγνή.”

Το εντυπωσιακό, σουρεαλιστικό πορτραίτο της φίλης της. ”M-OTHER” oil on canvas 1.98m x 1.51m

“Η Αγνή είναι μία κοπέλα 35 ετών που της διατρέχει μία εξωπραγματική ηρεμία. Έχει ένα καθαρό πρόσωπο, με πολύ εκφραστικά μάτια. Είναι πολύ elegant και όλα αυτά τα χαρακτηριστικά της βγήκαν έτσι στον πίνακα.

Ο μπάρμπας αποτελεί εξαίρεση και δεν είναι γνωστός της. Είναι από μια συλλογή ενός γνωστού φωτογράφου που καταπιάνεται με αστέγους στην ΝΥ. ”OLD BOY” oil on canvas 1.60m x 1.20m

Το πορτραίτο σαν πορτραίτο δεν μου κάνει αίσθηση. Ζωγραφίζω κάτι που δεν μπορώ να καταλάβω. Επί της ουσίας ζωγραφίζω έτσι ώστε να μπορέσω να καταλάβω. Δεν με ενδιαφέρει ένα πρόσωπο αν είναι όμορφο ή άσχημο,δεν με ενδιαφέρουν τα χαρακτηριστικά αλλά η ιστορία του. Τα μάτια του. Αυτά ζωγραφίζω.

Απώτερος σκοπός μου είναι να απελευθερώσω αυτό, που είδα εξαρχής. Στο άτομο- στην φώτο εγκλωβίζοντας έτσι κάτι στον καμβά.

Την εξαιρετική αυτή δουλειά της Όλγας Μαυρομμάτης απολαύσαμε στο Barrett, ενώ έπειτα ορισμένοι από τους πίνακές της εκτέθηκαν στο Art Festival του Faust με τίτλο Art For Change.

Για νέες εκθέσεις και δουλειές της πανέμορφης Όλγας ακολουθείστε την σε Facebook και Instagram.

Ευχαριστούμε πολύ το Barrett για την φιλοξενία του και τον Βασίλη Ζάκκα για τις φωτογραφίες κατά την διάρκεια της συνέντευξης.

Σχόλια