Εσύ ξέρεις γιατί τα ταξίδια κάνουν καλό στην υγεία και την διάθεσή σου;

Οι μεταφορές τα τελευταία χρόνια έχουν απλουστευτεί, και ειδικότερα εξατομικευτεί, η γενιά που έχει γεννηθεί μετά το ’85 είναι η γενιά των ταξιδιωτών. Οι άνθρωποι αυτοί λατρεύουν τα ταξίδια, έχουν το μικρόβιο της εξερεύνησης και της αναζήτησης νέων τόπων. Έχουν την τάση να αναπτύσσουν εργαλεία και διορατικές ικανότητες. Ούτως ή άλλως τα ταξίδια κάνουν καλό στην υγεία τόσο στην σωματική, όσα και στην ψυχική. 

Σου συγκεντρώσαμε, λοιπόν 6+1 λόγους που τα ταξίδια σου κάνουν καλό!

1. Ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα

Όσο και να μην το πιστεύεις το γεγονός και μόνο, ότι αλλάζεις αέρα, και παραστάσεις βοηθάει. Η έκθεση στον διαφορετικό αέρα, ενισχύει τον οργανισμό. Μην φοβηθείς να εκτεθείς. Εξάλλου τα μικρόβια κάνουν καλό στον οργανισμό και  ενισχύουν την άμυνά του.

2. Μειώνουν το άγχος.

Ακόμη και για ένα Σαββατοκύριακο να φύγεις μακριά από την ρουτίνα και την καθημερινότητα, θα καταλάβεις πόσο ανανεωμένος θα γυρίσεις πίσω. Το παραπάνω φυσικά, έχει και θετικές επιρροές στην κυκλοφορία του αίματος, στο κυκλοφορικό σύστημα και κατ’ επέκταση στην λειτουργία της καρδιάς.

3. Κρατιέσαι σε φόρμα

Σκέψου μόνο ότι περνάς όλη την μέρα έξω, γυρνώντας από γειτονιά σε γειτονιά, πας στο βουνό και στην θάλασσα και σχεδόν πάντα τρέχεις σαν τρελός να προλάβεις την πτήση.

3+1 μέρη για ολιγοήμερες διακοπές πριν την εξεταστική!

4. Ανακαλύπτεις νέες κουζίνες

Κάποτε ταξιδεύαμε για να γνωρίσουμε νέους τόπους. Πλέον ένας κύριος λόγος ταξιδιού αποτελεί η γαστρονομία του προορισμού. Με τα ταξίδια, έχεις την ευκαιρία να γνωρίσεις εκτός από νέους τόπους και πολιτισμούς, όλο τον γαστρονομικό χάρτη της χώρας προορισμού.

5. Μπορείς να κάνεις “σπα” στην φύση

Ο κάθε προορισμός κρύβει και τις εκπλήξεις του και επειδή η μητέρα Γη έχει προνοήσει. Μια βόλτα σε διάφορα ιαματικά λουτρά και θερμές πηγές- υπάρχουν πολλές ανά τον κόσμο- θα έχει απίστευτες θεραπευτικές ιδιότητες στο σώμα αλλά και στο νου σου.

6. Έχεις λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσεις κατάθλιψη

Μέσω των διαφορετικών εμπειριών, που θα βιώσεις κατά την περίοδο του ταξιδιού θα μειώσεις την εμφάνιση της κατάθλιψης. Μάλιστα, οι ψυχολόγοι συνιστούν τα ταξίδια σαν ένα τρόπο να μένεις ψυχικά σταθερός και ανοιχτός, αφού έτσι αυξάνονται στον οργανισμό σου οι ενδορφίνες, αρά είσαι και πιο χαρούμενος.

7. Τάσεις μακροζωίας

Γενικά, οι άνθρωποι που ταξιδεύουν έχουν την τάση να ζουν περισσότερο. Αν λάβουμε υπ’ όψιν τον διαφορετικό αέρα και την αίσθηση του να νιώθουμε πιο ζωντανοί τοτέ αυτό ακούγεται πολύ λογικό.

Ταξίδια: Η αναγκαιότητά τους στις ζωές μας

 

Σχόλια