Λίγες μέρες πριν ξεκινήσει η εξεταστική όλοι σκεφτόμαστε τις καλοκαιρινές μας διακοπές. Γιατί, λοιπόν, να μην αδράξουμε την ευκαιρία για επίσκεψη σε έναν κοντινό αλλά μαγικό προορισμό;

Η περίοδος της εξεταστικής είναι πια προ των πυλών για να”ταλαιπωρήσει” για ακόμα μία φορά όλους τους φοιτητές, που θα απαρνηθούν τη χαλάρωση αλλά και τις βουτιές για να μελετήσουν και να συγγράψουν εργασίες για πολλές ώρες!

Βεβαία, υπάρχει ακόμα μία ευκαιρία για ολιγοήμερες διακοπές, για όσους θέλουν να την εκμεταλλευτούν, ξοδεύοντας λίγα χρήματα και χρόνο, που δε θα έχει αρνητική επίδραση στη μελέτη!

Ιδού, λοιπόν, μερικές προτάσεις για ένα ξεχωριστό τριήμερο, που θα μας κρατήσουν μακριά από τα βιβλία, άλλα όχι από τον ήλιο και τη θάλασσα!

1. Ναύπλιο

Ναύπλιο - διακοπές πριν την εξεταστική

Το Ναύπλιο, αυτός ο παραδοσιακός οικισμός με τη μαγευτική θέα, αποτελεί ιδανικό προορισμό για ολιγοήμερες αποδράσεις, αφού διαθέτει εύκολη πρόσβαση για όσους κατοικούν στην Πελοπόννησο αλλά και στην Αττική. Οι φθηνές επιλογές διαμονής σε συνδυασμό με τα αξιοθέατα και τα ιστορικά στοιχεία της περιοχής οδηγούν όλο και περισσότερους επισκέπτες εκεί και φυσικά τους νέους, οι οποίοι αναζητούν ηρεμία και διασκέδαση στο ίδιο σημείο. Το Μπούρτζι, το Παλαμήδι αλλά και οι κολπίσκοι για όσους θέλουν να κάνουν μπάνιο τις ηλιόλουστες μέρες είναι εκεί και σε περιμένουν να τα ανακαλύψεις!

2. Ξάνθη

Ξάνθη - διακοπές πριν την εξεταστική

Για όσους φοιτητές βρίσκονται στη Βόρεια Ελλάδα, υπάρχουν αρκετές λύσεις, με την Ξάνθη να κατέχει προεξέχουσα ιδέα για μικρές αποδράσεις. Αυτό είναι λογικό, αφού η πόλη ξεχωρίζει τα τελευταία χρόνια για την βραδινή ζωή αλλά και τις πολλαπλές επιλογές που δίνει στους επισκέπτες για ξεκούραση και χαλάρωση. Οι οργανωμένες πεζοπορίες και οι πλακόστρωτοι δρόμοι μαγεύουν τον κόσμο που αναζητά το συνδυασμό βουνού-θάλασσας, ενώ μουσεία και βυζαντινά κάστρα είναι ανοιχτά καθημερινά προς το κοινό.

Βαλίτσα: 10 τρόποι να βάλετε όλο το σπίτι σας μέσα

3. Αγκίστρι

Αγκίστρι - διακοπές πριν την εξεταστική

Το Αγκίστρι είναι ένας ιδιαίτερος προορισμός, που ενδεικνύεται κυρίως για τους φοιτητές που διαμένουν στην Αττική. Το νησί των 11,5 τετραγωνικών χιλιομέτρων χαρακτηρίζεται για την πυκνή του χλωρίδα και τις καταγάλανες ακτές του, ενώ τις τελευταίες δεκαετίες ο τουρισμός έχει αυξηθεί κατακόρυφα, με τους φοιτητές να είναι αυτοί που το προτιμούν ιδιαίτερα. Οι λόγοι είναι προφανείς, αφού απέχει μόλις 50 λεπτά από τον Πειραιά και βρίσκεται πολύ κοντά στην Αίγινα, συνδυάζοντας τη φύση με την κοσμοπολίτικη ζωή, για όσους θέλουν κάτι παραπάνω.

4. Καστοριά

Καστοριά - διακοπές πριν την εξεταστική

Ανάμεσα στα βουνά Βίτσι και Γράμμο και σε υψόμετρο 700 μέτρων βρίσκεται η Καστοριά. Μία πόλη-έκπληξη για τους φοιτητές που την επισκέπτονται, ειδικά την Άνοιξη, όπου η φύση αναδεικνύει το μεγαλείο της και την ομορφιά της Καστοριάς. Η ομώνυμη λίμνη είναι το σημείο κατατεθέν για όποιον βρεθεί στην περιοχή, με τους νέους να επισκέπτονται συχνά τα μουσεία της περιοχής, το ξεχωριστό ενυδρείο αλλά και τις παραδοσιακές ταβέρνες, όπου καθημερινά γίνεται γιορτή! Φυσικά, δεν παραλείπεται ο Αρκτούρος στο Νυμφαίο, περιοχή που δεν απέχει μακριά από την Καστοριά.

Ταξίδια: Η αναγκαιότητά τους στις ζωές μας

 

Σχόλια