Ιδού μερικές γρήγορα και πανεύκολα καλοκαιρινά γλυκά για να απολαύσεις στην εξεταστική σου!

Για άλλη μια φορά, διανύεις κι εσύ σαν φοιτητής την όχι και τόσο ευχάριστη περίοδο, αυτήν της εξεταστικής του Ιουλίου.

Αν μη τι άλλο η θερμοκρασία δεν είναι σε καμία περίπτωση σύμμαχος σου, η σκέψη σου ταξιδεύει σε μέρη εξωτικά και τα βιβλία σου έχουν πανέμορφο εξώφυλλο, μιας και μόνο αυτό είσαι διατεθειμένος να αντικρίσεις.

Θέλεις όμως και να έχεις μια κάποια επιτυχία στην εξεταστική σου, γι΄αυτό και σου προτείνουμε μερικές εύκολες, γευστικές, καλοκαιρινές γλυκές οπτασίες, που μπορείς να φτιάξεις για να συνοδεύσουν το διάβασμά σου και να απαλύνουν τον “πόνο” σου.

1. Strawberry Ice-cream

Υλικά

450 γρ. φράουλες
3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
1 κουτ. σούπας ξίδι μπαλσάμικο
3/4 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

1. Χτυπάμε με το μίξερ την κρέμα γάλακτος να γίνει παχύρρευστη, σαν γιαούρτι.

2. Στο μπλέντερ λιώνουμε τις φράουλες με την άχνη και το μπαλσάμικο.

3. Βάζουμε το μείγμα μια ώρα στο ψυγείο και μετά το ενώνουμε με την κρέμα.

4. Τέλος, το βάζουμε στην κατάψυξη. Κάθε 2 ώρες το χτυπάμε και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία συνολικά 3 φορές.

2. Cheese Cake Oreo

Υλικά

200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
200 γρ. τυρί κρέμα (τύπου Philadelphia)
200 γρ. ανθότυρο
χυμό 1/2 λεμονιού
250 γρ. μπισκότα Oreo
100 γρ. ζάχαρη άχνη
3 βανίλιες

Εκτέλεση

1. Βάζουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι, το Philadelphia και το ανθότυρο και τα χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να αφομοιωθούν.
2. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και συνεχίζουμε να χτυπάμε και ρίχνουμε και την ζάχαρη άχνη και χτυπάμε μέχρι να γίνουν όλα μια κρέμα.
3. Σπάμε τα μπισκότα Oreo στο μπλέντερ χωρίς να γίνουν τελείως θρύμματα.
4. Μοιράζουμε τα σπασμένα μπισκότα στα μπολ και μετά από πάνω την κρέμα.
5. Τα βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει η κρέμα (περίπου 3 ώρες).

Αν θέλουμε γαρνίρουμε με μαρμελάδα της αρεσκείας μας.

Εύκολες Συνταγές για Φοιτητές: Το πιο απλό και ελαφρύ cheesecake

3. Panacotta με γάλα καρύδας

Υλικά

1 κονσέρβα γάλα καρύδας (400 ml)
500 ml κρέμα γάλακτος
50 ml γάλα
1-2 κ.σ. Malibu
100 γρ. ζάχαρη
7 φύλλα ζελατίνης (των 2,5 γρ.)
σιρόπι της αρεσκείας για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

1. Συγκεντρώνουμε τα υλικά μας και βάζουμε τις ζελατίνες να μουλιάσουν σε κρύο νερό.

2. Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα καρύδας, την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και το Malibu σε χαμηλή φωτιά.

3. Όταν διαλυθεί εντελώς η ζάχαρη προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνης και ανακατεύουμε καλά.

4. Σερβίρουμε σε φορμάκια και αφήνουμε το γλυκό στην ψύξη για τουλάχιστον 3 ώρες πριν σερβιριστεί.

4. Σοκολατένιος πειρασμός (Μωσαϊκό)

Υλικά

1 κουτί μπισκότα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ
1 φάκελο άνθος αραβοσίτου σοκολάτα
1 κουβερτούρα
5-6 κ.σ. ζάχαρη για το άνθος αραβοσίτου
1 κ.σ. στιγμιαίο καφέ
750-800 ml γάλα – φρέσκο ή εβαπορέ αραιωμένο
λίγο κονιάκ/brandy
1 φλιτζάνι corn-flakes

Εκτέλεση

1. Βάζουμε σε ένα μικρό μπολ 50 ml (ή περισσότερα αν χρειαστεί) γάλα μαζί με το κονιάκ/μπράντι για να βρέχουμε τα μπισκότα μας, και τα τοποθετούμε στο σκεύος μας μέχρι να καλύψουμε εντελώς τον πάτο (προσοχή, να τα βρέχετε όσο πιο λίγο γίνεται, γιατί λιώνουν!).
2. Ετοιμάζουμε το άνθος αραβοσίτου όπως λένε οι οδηγίες και προσθέτουμε στο τελευταίο βράσιμο, την κουταλιά του καφέ (για το άνθος αραβοσίτου, χρησιμοποιούμε τα 650 ml από το γάλα και όλη τη ζάχαρη).
3. Αφήνουμε να κρυώσει για 5-10 λεπτά και το απλώνουμε πάνω από τα μπισκότα.
4. Βρέχουμε μια καινούρια στρώση μπισκότα με γάλα και μπράντι και την τοποθετούμε πάνω από το άνθος αραβοσίτου.
5. Από πάνω, απλώνουμε τα corn-flakes .
6. Λιώνουμε παράλληλα και την κουβερτούρα σε μπεν-μαρί (αν θέλουμε, βάζουμε και λίγο γάλα για να απλώνεται πιο εύκολα) και την στρώνουμε πάνω-πάνω.
7. Βάζουμε σε ψυγείο για μία περίπου ώρα (μέχρι να στερεοποιηθεί η κουβερτούρα).

5. Επιδόρπιο μπανάνα σε ξυλάκι

Υλικά

2 ώριμες μπανάνες
1 σακουλάκι κουβερτούρα ή σταγόνες σοκολάτας
2 κουταλιές σούπας Βιτάμ

Εκτέλεση

1. Κόβουμε τις μπανάνες στη μέση, ώστε να έχουμε δύο ίδια κομμάτια και βάζουμε ένα καλαμάκι ή ξυλάκι παγωτού σε κάθε μισό. Τοποθετούμε σε αντικολλητικό φύλλο ψησίματος και τις τοποθετούμε στην κατάψυξη για 15′.
2. Εν τω μεταξύ, λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο στα μικροκύματα ή σε κατσαρόλα που τοποθετούμε σε δοχείο με βρασμένο νερό. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
3. Κυλάμε την κάθε μπανάνα στη σοκολάτα, στολίστε με χρωματιστή τρούφα ή ξηρούς καρπούς και τις βάζουμε στο ψυγείο για 30′.

Καλή απόλαυση!

Εύκολες συνταγές για φοιτητές: Δροσερά ροφήματα

Σχόλια