Δροσερά ροφήματα για να καταπλήξεις τους φίλους σου!

Επιμέλεια: Φανή Κραγιοπούλου

Καθώς το καλοκαίρι συνεχίζει και οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν ολοένα και περισσότερο, αναζητούμε συνεχώς μια νότα δροσιάς. Άμα είμαστε και από αυτούς τους άτυχους που έχουν κολλήσει στην πόλη ακόμη χειρότερα. Αλλά μην αγχώνεστε καλοί μου φίλοι, καθώς το Εύκολες συνταγές για φοιτητές του Frapress.gr είναι εδώ για εσάς για να δώσει λύση στα προβλήματά σας.

Το σημερινό αφιέρωμα αφορά στα δροσερά ροφήματα του καλοκαιριού. Μπορείς να τα απολαύσεις παντού, από ένα απόγευμα στο μπαλκόνι παίζοντας τάβλι (αν και αυτή η συνήθεια επιβάλλει φραπεδιά!) μέχρι και για κάτι δροσερό το πρωί.

Αρχίζοντας έχω να σου προτείνω:

Μπανανόγαλα (ή αλλιώς μιλκσέικ μπανάνας)

cat-1806-720-1

Υλικά που θα χρειαστείς:

  • 1 μπανάνα
  • 1 ποτήρι γάλα
  • Ζάχαρη ή μέλι ( προαιρετικά)
  • Γιαούρτι (προαιρετικά)
  • Παγωτό Μπανάνα-Βανίλια (προαιρετικά)

Διαδικασία:

Η μέθοδος της σαλάτας βασικά. Βάζεις όλα τα υλικά μέσα στο μπλέντερ και ανακατεύεις. Σερβίρεις σε παγωμένο ποτήρι (αφήνεις το ποτήρι μέχρι 3’ στην κατάψυξη-παραπάνω θα σπάσει) και απολαμβάνεις.

Έξτρα tips: Αν προσθέσεις γιαούρτι, βάζεις μισή δόση γάλα και μισή δόση γιαούρτι. Η επιλογή του γιαουρτιού προσδίδει στο ρόφημα μια πιο ξινή γεύση.

Αν από την άλλη προσθέσεις παγωτό, βάζεις όλη την δόση του γάλακτος και 1 μπάλα παγωτό. Η προσθήκη του παγωτού δίνει μια πιο smoothie υφή και γεύση στο ρόφημά σου.

Φυσικά μπορείς να κάνεις την ίδια διαδικασία και με άλλα φρούτα.

Σπιτική Λεμονάδα

04.17.15-Homemade-Lemonade-850x636

Υλικά που θα χρειαστείς:

  • 7-8 λεμόνια
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • Νερό

Διαδικασία:

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να πούμε ότι η ποσότητα της ζάχαρης είναι υποκειμενική. Για γλυκιά γεύση βάζεις περισσότερο ζάχαρη και λιγότερη για πιο ξινή γεύση.

Βράζεις το νερό με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει πιο παχύρρευστο και σε μορφή σιροπιού. Αυτό θα πάρει περίπου 15’. Έπειτα στύβεις τα λεμόνια και τοποθετείς τον χυμό τους σε μια κανάτα.  Τοποθετείς το σιρόπι ίσα για να γεμίσει την μισή ποσότητα της κανάτας. Συμπληρώνεις το υπόλοιπο μισό με χλιαρό νερό. Το βάζεις στο ψυγείο να κρυώσει για περίπου 5 ώρες και μετά απολαμβάνεις.

Αρωματισμένο νερό

iced-water-with-mint

Δεν είναι νερό με γεύση. Αποτελεί μια από τις πιο δροσιστικές και ταυτόχρονα τις πιο αναζωογονητικές επιλογές του καλοκαιριού. Φυσικά και μιλάμε για το νερό! Σου προτείνουμε λοιπόν στην κανάτα του νερού να προσθέσεις φέτες λεμονιού αλλά και κανά 2 φυλλαράκια μέντα. Δίνει στο νερό απίστευτη γεύση, σε ξεδιψάει πιο εύκολα και εκτός από όλα αυτά είναι αντιοξειδωτικό.

Ανθρακούχο παγωμένο τσάι με μέντα και φράουλες

Διαδικασία για 12 μερίδες:

Βάζουμε στο μπλέντερ 500 γρ. φράουλες στεγνές, 2 κ.σ. ζάχαρη, λίγο αλάτι και 2 κ.σ. χυμό λεμονιού και τα χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν. Βάζουμε το μείγμα σκεπασμένο με μεμβράνη στο ψυγείο.

Σε κατσαρολάκι βάζουμε να βράσουν 2 1/4 φλιτζάνια νερό σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να κοχλάσει. Προσθέτουμε 6 φακελάκια μαύρο τσάι, τραβάμε αμέσως από την φωτιά και αφήνουμε στο πλάι για 15 λεπτά. Αποσύρουμε και τα φακελάκια από το μείγμα.

Βάζουμε 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη σε μια κανάτα(προσοχή να είναι από υλικό πυρίμαχο), αδειάζουμε εκεί το καυτό τσάι και ανακατεύουμε καλά για να λιώσει όλη η ζάχαρη. Προσθέτουμε 6 φλιτζάνια κρύο νερό και ανακατεύουμε ξανά.

Στο τέλος ανακατεύουμε καλά το κρύο τσάι με τον επίσης κρύο πουρέ φράουλας. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε 1 λίτρο παγωμένο φυσικό ανθρακούχο μεταλλικό νερό και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε σε ποτήρια.

(Η τελευταία συνταγή προέρχεται από το mamapeinao.gr)

 

Σχόλια