Στον προσφυγικό καταυλισμό του Καρά Τεπέ μελωδίες γεμάτες ελπίδα και χαρά ηχούν από τα παιδικά χεράκια των προσφυγόπουλων που μαθαίνουν να παίζουν μουσική με την βοήθεια των ΑRT- Angels Relief Team!

Η οργάνωση ART- Angels Relief Team που δραστηριοποιείται στον προσφυγικό καταυλισμό του Καρά Τεπέ στην Λέσβο προσπαθεί μέσω της μουσικής να απαλύνει τον πόνο των μικρών παιδιών που φιλοξενούνται στον καταυλισμό. Με τα εφτά βιολιά που έχει στην κατοχή της προσπαθεί, καθημερινά, να μάθει σε όσο το δυνατόν περισσότερα παιδάκια  να παίζουν βιολί!

Η María Francιsca με τους μικρούς μαθητές

Την δραστηριότητα αυτή ξεκίνησε η María Francisca μαζί με την μητέρα, της ιδρύοντας την οργάνωση ART. Στόχος της είναι να κάνουν τα παιδάκια να νιώσουν καλύτερα έχοντας ως όχημα την μουσική. Όπως αναφέρει και η ίδια, τα παιδιά αυτά χρειάζονται κάτι που μπορεί να τους χαλαρώσει μετά από όλες τις τραυματικές εμπειρίες που έχουν περάσει.  Αποφάσισε λοιπόν, να αλλάξει τον τρόπο ζωής της, αφήνοντας πίσω για λίγο την καριέρα της ως μουσικός στην Διεθνή Σκηνή, και να προσφέρει στα παιδιά αυτά τις γνώσεις και κυρίως την αγάπη της.

Οι μικροί μαθητές της María προέρχονται από όλον τον κόσμο και μιλούν πολλές γλώσσες. Η μουσική όμως τους δίνει την ευκαιρία να μιλήσουν σε μία παγκόσμια γλώσσα και να επικοινωνήσουν χωρίς να χρησιμοποιούν λόγια!

Πέρα από παγκόσμια γλώσσα, η μουσική αποτελεί και ένα μέσο «αυτοθεραπείας» και επούλωσης των πληγών των μικρών παιδιών, τα οποία βρίσκουν μια ευχάριστη διέξοδο και κάνουν κάτι που πραγματικά τους προσφέρει μεγάλη χαρά!

Για να μάθετε περισσότερα για τη δράση αυτή πατήστε εδώ.

Προσφυγικό ζήτημα: Ό,τι συμβαίνει καθημερινά και μάλλον αγνοείς

 

Σχόλια