The Glass Between  Performance Της Νεφέλης Σταματογιαννοπούλου/ Ομάδα Ον OFF

AUDIOVISUAL ARTS FESTIVAL

20 και 21 Mαϊου @ Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Η performance The Glass Between που παρουσιάζεται στα πλαίσια του 11ου Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 20 & 21 Μαΐου, μας καλεί να διακρίνουμε τη σχέση μεταξύ κίνησης και ήχου, μέσα από ένα απλό αντικείμενο: Το διαχωριστικό γυαλί. Εξελίσσοντας στοιχεία της διδακτορικής της διατριβής, η Νεφέλη Σταματογιαννοπούλου, εξερευνά τρόπους με τους οποίους το γυαλί, ένα εύθραυστο και ταυτόχρονα ισχυρό υλικό, είναι ικανό να χωρίσει δυο κόσμους και να ενώσει τις τεχνικές μουσικής και κίνησης σε έναν δημιουργικό διάλογο.

Ηθοποιοί, χορευτές, μουσικοί και video artists αναδεικνύουν επί σκηνής μια συνεχή σχέση ορίων και ιδανικών, με κείμενα εμπνευσμένα από ημερολόγια και καταγραφές ανθρώπων, που βίωσαν τον εγκλεισμό στις φυλακές.

Τα ανθρώπινα σώματα, σε συνδυασμό με την τεχνολογία και τα ηχοχρώματα των μουσικών οργάνων, χτίζουν λεπτό προς λεπτό μια ενιαία παρτιτούρα, με σκοπό την τελική μουσική σύνθεση του The Glass Between.

Η ομάδα Ον OFF δημιουργήθηκε το 2015 από την Νεφέλη Σταματογιαννοπούλου, με βασικά της μέλη την Αιμιλία Μουζακίτη, τον Στέλιο Κουπετώρη και την ίδια, ενώ οι ίδιοι έχουν συνεργαστεί με διαφόρων ειδών καλλιτέχνες.

Βάση τους είναι η μουσική και από εκεί επικοινωνούν με τις υπόλοιπες τέχνες, με τις αρχές της σύνθεσης. Άξονας της δουλειάς τους είναι η έρευνα της κίνησης σε σχέση με τον ήχο και πώς αυτά τα δύο στοιχεία συνομιλούν πραγματικά μεταξύ τους. Η πρώτη τους performance, ‘’Καθόλου Κακή η Πόρτα Σας’’ ήταν βασισμένη σε κείμενο του Χαρούκι Μουρακάμι, παρουσιάστηκε το Μάιο του 2015. Σαν ομάδα συμμετείχαν στο 1ο Φεστιβάλ Παραστατικών Τεχνών στη Λήμνο και στο Handmade and Recycled Festival στο θέατρο Fabrica. Το Μάιο του 2016 παρουσίασαν σε μια σειρά παραστάσεων το  ”QUINTET ’84” ”στο Θέατρο Φούρνος.

Η Νεφέλη Σταματογιαννοπούλου ξεκίνησε μαθήματα μουσικής σε μικρή ηλικία και εν τέλει την κέρδισε η σύνθεση. Συμμετείχε σε masterclasses με άξονα το σωματικό θέατρο και τη φωνή υπό την αιγίδα του Grotowski Institute, στο Song of the Goat Theater και στο L.I.S.P.A.. Φοίτησε στο μεταπτυχιακό τμήμα ‘’Σύνθεση για τον Κινηματογράφο, το Θέατρο και τις Τέχνες της Παράστασης’’, του Ιονίου Πανεπιστημίου, όπου και είναι υποψήφια Διδάκτωρ.

Συμμετείχε σε performances, θέατρα αλλά και κινηματογραφικά έργα ως συνθέτρια, performer ή σκηνοθέτης. Έχει παρουσιάσει δουλειές της στη Gallery Tittanium, το φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Δράμας, το φεστιβάλ Ελευσίνας Τα Αισχύλεια, το φεστιβάλ Παραστατικών Τεχνών στη Λήμνο, το Θέατρο του Νέου Κόσμου, το Μέγαρο Μουσικής, τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, την Πειραματική σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, το NEZ festival της Ινδίας, το Grotowski Institute. Είναι ιδρύτρια του μουσικού σχήματος Spooky RedRum και της ερευνητικής καλλιτεχνικής ομάδας Ον OFF (https://vimeo.com/190125874).

 

Συντελεστές:

Μουσική Σύνθεση- Σκηνοθεσία- Σύλληψη: Νεφέλη Σταματογιαννοπούλου
Ερμηνευτές: Μαρία Παΐζη /Άλκηστις Πολυχρόνη/ Μαρία Σακκά (φλάουτο) Gary Salomon (κιθάρα)/ Μελίνα Σκούφου, Νεφέλη Σταματογιαννοπούλου/ Διονυσία Χασάπη
Φωτισμοί:Karol Jarek
Κουστούμια: Μαργαρίτα Δοσούλα
Make up artist: Ήρα Μαγαλιού
Σκηνογραφική επιμέλεια: Όλγα Μπρούμα
Βίντεο:Χρυσούλα Κοροβέση
Επικοινωνία: Hoopla!
 

Τιμές

Aνά ημέρα και για όλες τις εκδηλώσεις του φεστιβάλ γενική είσοδος: 10 €

Φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ, πολύτεκνοι, 65+: 7 €

Eνιαίο εισιτήριο και για τις δύο μέρες:

Γενική είσοδος: 15 €

Φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ, πολύτεκνοι, 65+: 10 €

Ωρες για το Τhe Glass Between:

Σάββατο 20 Μαϊου: 15.30

Κυριακή 21 Μαϊου: 16.30

Περισσότερες πληροφορίες:

www.facebook.com/onoffnefelistam/

avarts.ionio.gr/festival/2017/en/schedule/

The Glass Between

AUDIOVISUAL ARTS FESTIVAL

20 – 21 Mαϊου

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Σχόλια