Ακόμα και την Μεγάλη Εβδομάδα, οι προτάσεις για ένα χαλαρό Σαββατοκύριακο είναι εδώ.

Αγαπητέ αναγνώστη, αλήθεια, ελπίζουμε πως ανήκεις στην μειονότητα που θα περάσεις υπέροχα το Πάσχα στο χωριό. Αλλά επειδή οι πιθανότητες λένε ότι μάλλον δεν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία, το Frapress φροντίζει να σου παρουσιάσει τρόπους για να σκοτώσεις όμορφα τον χρόνο σου στην εξοχή αποφεύγοντας παράλληλα την συναναστροφή με ανεπιθυμήτους συγγενείς. Αν πάλι ξέμεινες στην πόλη, εμείς έχουμε φροντίσει για σένα ώστε να μη βαρεθείς λεπτό.

1. Βιβλια, πολλα βιβλια

Το καλύτερο μέσο για τον παραπάνω στόχο αυτό είναι σίγουρα τα βιβλία. Δεν λέω, καλές οι ταινίες, καλές οι σειρές όμως ποιος ο λόγος να κλειστείς μέσα; Πάρε λοιπόν το βιβλίο της επιλογής σου, ντύσου άνετα και πήγαινε να αράξεις σε κάποιο υπέροχο σημείο με θέα σε βουνό ή θάλασσα ανάλογα με τις επιλογές σου. Νομίζω ότι με την επιστροφή στο σπίτι κατά το σούρουπο θα είσαι πολύ χαρούμενος που έκανες αυτή την επιλογή. Τα βιβλία που θα σας προτείνουμε είναι τα εξής τρία:

Α. Η Δίψα – Jo Nesbo

Β. Confiteor – Jaume Cabre

Γ. Γκιάκ – Δημοσθένης Παπαμάρκος

Σαββατοκύριακο

2. Φωτογραφιες

Οκ, όλοι αγαπούν τις σέλφι. Και το λογικό είναι ότι αν σου αρέσουν οι σέλφι σίγουρα θα έχεις κάποιο ενδιαφέρον προς την φωτογραφία εν γένει. Πού θα ήταν καλύτερα να ανακαλύψεις αυτό το ενδιαφέρον σου από ότι στο χωριό. Δανείσου μια κάμερα από την οικογένεια ή έστω χρησιμοποίησε το κινητό σου και βγές για εξερεύνηση. Ιδανικό εργαλείο για την δραστηριότητα αυτή είναι ένα ποδήλατο. Ψάξε μέρη που δεν έχεις ανακαλύψει και φωτογράφισε τα.

Πήγαινε σε μέρη από τα οποία περνάς καθημερινά και φωτογράφισε και αυτά. Φωτογράφισε τους συγγενείς σου και τους φίλους σου σε στιγμές που δεν το περιμένουν αλλά και σε στιγμές που το ζητάνε. Πειραματίσου με τον φωτισμό, τις γωνίες και το ηλιοβασίλεμα. Κανόνες δεν υπάρχουν. Μόνος στόχος είναι να παράξεις ένα αισθητικό αποτέλεσμα που θα σε ικανοποιεί από τις κρυμμένες ομορφιές που είμαι σίγουρος ότι μπορείς να βρεις στο χωριό σου. Στην καλύτερη περίπτωση, οι followers σου θα μας ευχαριστούν.

Σαββατοκύριακο

3. Γνωρισε τον τοπο σου

Αν είσαι από εκείνους τους τυχερούς που έχουν χωριό και έφυγαν για τις διακοπές του Πάσχα, τότε είναι μία καλή ευκαιρία να ανακαλύψεις την ιστορία του τόπου σου. Εξερεύνησε, μάθε, και γνώρισε άτομα που δεν ήξερες. Πήγαινε σε καφενεία και μίλα με τους ανθρώπους και τους ιδιοκτήτες. Μίλα με τους «παλαιούς» του τόπου και κέρδισε εικόνες και αναμνήσεις. Έτσι όχι μόνο θα έχεις κάνει μία αξέχαστη βόλτα αλλά θα έχεις αποκτήσει περισσότερες γνώσεις για τον τόπο καταγωγής σου.

Σαββατοκύριακο

1. Περιπατος στην καρδια της Αθηνας

Τις ημέρες του Πάσχα η Αθήνα και η Αττική αδειάζουν όμως εξακολουθούν να παραμένουν μαγευτικές. Έτσι δίνεται η ευκαιρία, σε όσους μένουν πίσω, να απολαύσουν τις ομορφιές της πόλης χωρίς την βαβούρα της. Ιδανικό σημείο αυτές τις μέρες αποτελεί η Πλάκα η οποία προσφέρει μια πολύ άνετη ατμόσφαιρα λόγω της αποσίας ενός μεγάλου όγκου τουριστών. Μετά από την βόλτα στον πεζόδρομο δίνεται η ευκαιρία να ανεβείτε προς τα Αναφιώτικα για να μεταφέρετε τον περίπατο σας σε μια άλλη εποχής, μιας πιο ρομαντικής Αθήνας.

Μια άλλη επιλογή είναι να επισκεφθείτε την Αρχαία Αγορά. Αν μάλιστα βρεθείτε στην περιοχή την ώρα του ηλιοβασιλέματος μην διστάσετε στιγμή να το πράξετε. Tέλος μια τρίτη επιλογή είναι να επισκεφθείτε τον Εθνικό Κήπο. Το ορόσημο αυτό του κέντρου της Αθήνας αποτελεί μια καλή λύση για έναν απογευματινό περίπατο μετά το φαγητό ή τον καφέ.

Σαββατοκύριακο

2. Επισκεψη στο Κεντρο Πολιτισμου Ιδρυμα Σταυρος Νιαρχος

Μία ακόμη πρόταση που έχουμε για σένα που πέρασες τη μεγάλη εβδομάδα στην πόλη, είναι μία επίσκεψη στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Το Μεγάλο Σάββατο παρουσιάζονται δύο πολύ ιδιαίτερες εκθέσεις, του Γιάννη Μπεχράκη και του Μάκη Σιδεράκη. Παράλληλα, μπορείς να απολαύσεις τη βόλτα σου στο κέντρο πολιτισμού. Την Κυριακή του Πάσχα οι δύο εκθέσεις συνεχίζουν καθώς πραγματοποιούνται και ξεναγήσεις στο ίδρυμα. Να είσαι σίγουρος πως αυτή η βόλτα θα αξίζει και θα σε ανανεώσει.

Σαββατοκύριακο

3. Προτασεις για Σινεφιλ

Αν στις διακοπές του Πάσχα έχεις ξεμείνει στην Αθήνα ή σε κάποια πόλη, και δεν είσαι πολύ “πάρτυ άνιμαλ”, η καλύτερη πρόταση για αυτές τις μέρες είναι οι κλασικές ταινίες που προβάλλονται στην τηλεόραση. Βράδυ Σαββάτου, μετά την Ανάσταση, έχεις την ευκαιρία να απολαύσεις τις καθιερωμένες ταινίες του Πάσχα και να κάνεις ένα refresh στις μέΞχρι τώρα γνώσεις σου περί θρησκείας (πάντα με μία επιφύλαξη). Όλοι λατρεύουμε να μισούμε αυτές τις ταινίες και τις βλέπουμε ξανά και ξανά. Παραμένει μία σταθερή επιλογή για τους λάτρεις του κλασικού κινηματογράφου και σηματοδοτούν την περίοδο του Πάσχα. Πάσχα χωρίς μαραθώνιο “Μπέν Χουρ” δεν λέει!

Καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση, ψυχική και πνευματική, σε όλους!

Σχόλια