Σαν δεν έχεις έλα πίνε κι όταν έχεις έλα δίνε μα σαν έχεις και δεν δίνεις να μην έρχεσαι να πίνεις

Αγαπημένε μου αναγνώστη μ’ έχεις συνηθίσει να σου μιλάω ή μάλλον να σου γράφω για το εκπαιδευτικό σύστημα στην Ελλάδα , στο εξωτερικό καθώς και για ανεύρεση πρακτικής άσκησης ανά περιόδους.

Αλλά ήρθε η ώρα ν’ αλλάξουμε λίγο τις συνήθειες μας και να κάνουμε ένα συγγραφικό ταξίδι , ενός οδηγού πιο πολύ για όλα τα ούζα που κυκλοφορούν στην Ελλάδα. Σαν μέσος καταναλωτής γνώριζα 10 ετικέτες αλλά μετά από έρευνα που έκανα ανακάλυψα ότι κυκλοφορούν πάνω από 450!

Ξεκινάμε λοιπόν πλώρη για ουζοκατανύξεις.

Το ούζο Δίμηνο της ποτοποιίας Ε.Β.Α. έχει καταφέρει να κάνει παραπάνω από αισθητή την παρουσία της , όχι μόνο στη Λέσβο αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Ούζο Δίμηνο Μυτιλήνης

Η μονάδα παραγωγής της βρίσκεται στην Παναγή, πολύ κοντά στην πόλη της Μυτιλήνης, μόλις στο 1ο χλμ. της οδού Μυτιλήνης – Καλλονής. Η βασική ιδιαιτερότητα της ποτοποιίας Ε.Β.Α. Α.Ε. είναι η παλαίωση ενός από τα δύο ούζα που παράγει. Η εταιρεία πρωτοπορεί σε ακόμη έναν τομέα με την παραγωγή τσίπουρου  Δίμηνο κι αυτό χωρίς γλυκάνισο.

Η επιχείρηση είναι πιστοποιημένη με σύστημα διαχείρισης ISO 9001:2000 & HACCP.

Επωνυμία: Ελληνική Βιομηχανία Αποσταγμάτων (Ε.Β.Α.)

Έτος ίδρυσης: 1996

Έδρα: Μυτιλήνη

Ούζο Δίμηνο Μυτιλήνης

Οι ετικέτες που παράγει η εταιρεία και οι συσκευασίες τους:

  1. Ούζο Μυτιλήνης Δίμηνο 40% vol. 0,05 lt / 0,2 lt / 0,7 lt / 2 lt / 5 lt
  2. Ούζο Μυτιλήνη 40% vol. 0,05 lt καράφα / 0,2 lt / 0,25 lt φιάλη και καράφα / 0,35 lt / 0,7 lt / 1 lt φιάλη και καράφα / 5lt καράφα και νταμιτζάνα.

Συμμετοχή σε συλλογικό φορέα: Σύλλογος Ποτοποιών Λέσβου

Σχόλια