Καλωσορίσατε στο Trippin on Belleville.

Ένα project φιλοτεχνημένο από τρεις φίλους-διεθνής καλλιτέχνες, τους street artists: Billy Gee, Alex Martinez & Lune82, με άμεσο σκοπό την περιπλάνησή σας σε μία Αθήνα πολύ πιο όμορφη και πολύ πιο ζεστή. Οι 3 κολλητοί εργάστηκαν ακατάπαυστα επί 1 μήνα, ώστε ο όροφος-είσοδος του Belleville concept cafe-bar να μετατραπεί σε ένα έκθεμα-κόσμημα για όλη την Αθήνα.

To Trippin on Belleville είναι το project της χρονιάς, το Frapress βρέθηκε εκεί και ο Billy Gee των Colornomads μας μίλησε για το έργο αυτό και όχι μόνο.

Photo by: Theodore Manolopoulos

“Η ιδέα για την θεματική ήρθε από την Ιστορικό Τέχνης Μαριλένα Β. Καρρά. Με την εμπειρία της χάραξε την τελική ευθεία, που έπρεπε να ακολουθήσουμε. Το Trippin on Belleville, είναι ξεκάθαρα επηρεασμένο από το γαλλικό animation “Les triplettes de Belleville”. Έτσι και αποφασίσαμε να ζωγραφίσουμε την Αθήνα και τους κατοίκους της με τον δικό μας τρόπο.

Το έργο είναι Freestyle, δεν υπήρξε δείγμα προσχεδίου. Βασικό μας μέλημα ήταν να μην αντιγράψουμε απλώς τους χαρακτήρες του animation. Θέλαμε μέσα από αυτό το έργο να βγάλουμε ένα δικό μας χαρακτήρα με βάση την Αθήνα, όπως εμείς την έχουμε στο μυαλό μας. Μπήκαμε στον χώρο και τοίχο-τοίχο, με πολύ γράψε-σβήσε, μέσα σε ένα μήνα ετοιμάσαμε το αποτέλεσμα που βλέπετε.”

“Με το συγκεκριμένο εικαστικό project θέλαμε να δείξουμε στον κόσμο τον τρόπο που μεγαλώσαμε. Όταν η τέχνη του δρόμου δεν ήτανε μόδα με διασυνδέσεις. Μια Αθήνα σουρεαλιστική, πολύ πιο ρομαντική.

“Με την εποχή τον 90’s να κυριαρχεί ξεκάθαρα στα 100 τ.μ. εικαστικής δημιουργίας. Αν παρατηρήσεις θα βρεις ζωγραφική και σε καμβάδες, που ενώνουν το τελάρο με την τοιχογραφία.”

“Τα 90’s που αγαπάμε και πλέον σήμερα είναι μόδα, τότε όλα ήταν πιο αληθινά ή τουλάχιστον έτσι μας φαινόταν. Μεγαλώσαμε σε πολύ πιο ομαδικό κλίμα. Μπαίναμε σε crew και παλεύαμε για την τέχνη και τα θέλω μας ομαδικά. Σε μία ομάδα υπάρχει αλληλοστήριξη. Ο καθένας γνωρίζει που υπερτερεί, που μειονεκτεί ο εκάστοτε συνεργάτης-φίλος και ανάλογα καλύπτει ο ένας το κενό του άλλου.”

Photo by: Theodore Manolopoulos

“Σε αντίθεση με την εποχή μας, όπου υπερισχύει το εγώ. Νομίζουμε ότι σε αυτό φταίνε τα social media και η εξέλιξη της κοινωνίας. Όλα έχουν τα θετικά τους μαζί με τα αρνητικά στοιχεία, που δυστυχώς πολλές φορές υπερισχύουν.

Ζούμε στην εποχή του ποιος έχει τα περισσότερα likes και  followers, και της εμμονής του “ιδεατού” εαυτού σε παγκόσμιο επίπεδο.”

“Στο τέλος της μέρας για εμάς σημασία έχει η εξέλιξη, η ουσία και το αποτέλεσμα της δουλείας μας.”

“Για αυτό επιλέξαμε να επικεντρωθούμε στα 90’ς, γιατί σε σχέση με την τωρινή εποχή η σκηνή ήταν πιο αληθινή. Όλοι μας ερχόμαστε από Graffiti Backround, μεγαλώνοντας θελήσαμε να προχωρήσουμε στο επόμενο επίπεδο με αποτέλεσμα τα τελευταία 16 χρόνια δουλεύοντας επαγγελματικά να προσφέρουμε χαμόγελα με της εικαστικές μας δημιουργίες σε Ελλάδα & Ευρώπη.”

Photo by: Theodore Manolopoulos

“Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο Art project θέλαμε να θυμίζει δρόμο. To μέρος, που ήταν η αφετηρία μας και εδώ και 24 χρόνια είναι το play ground μας. Προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε μια πρόταση που ανταποκρίνεται στην εικόνα της πόλης μας.”

Στην graffiti κουλτούρα υπάρχει το στοιχείο της ομαδικότητας, γι’ αυτό καλέσαμε graffiti artists, που αγαπάμε την δουλειά τους και μπορούσαν να ενσωματωθούν στις ανάγκες της έκθεσης. Ο Puppet, o Sinke/This is Opium και ο Solalas (ένας καινούργιος καλλιτέχνης) με χαρά ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας για να βάλουνε την πινελιά τους.

Τα τελευταία 6 χρόνια η πόλη μας κουβαλάει τον τίτλο Μέκκα-πόλη του Graffiti καλώς ή κακώς, με μία τέχνη η όποια εξ’ αρχής δεν ήταν προορισμένη για να μείνει, αλλά με την δυναμική που έχει στον δημόσιο χώρο εγκαταστάθηκε σε παγκόσμιο επίπεδο.

Έτσι και εμείς σαν κομμάτι αυτής της τέχνης μιλήσαμε σε παγκόσμιο κώδικα μέσα από την συγκεκριμένη έκθεση μας.

Ευχαριστούμε όλους όσους πίστεψαν στο όραμα που είχαμε και την εικαστική μας αντίληψη. Σας περιμένουμε!!

Billy Gee: Official Page, Instagram Account
Alex Martinez: Instagram Account
Lune82: Instagram Account
Belleville crew: Belleville concept cafe-bar

Ώρες Λειτουργίας: Δευτέρα-Παρασκευή 17:00-22:00 και το Σαββατοκύριακο 13:00-21:00

Σχόλια