Το πιο εορταστικό Σαββατοκύριακο του χρόνου κατέφθασε και δεν μπορεί να παραμείνει χαλαρό…

Φέτος, η παραμονή καθώς και η μέρα της Πρωτοχρονιάς τυχαίνει να πέφτουν σαββατοκύριακο. Είναι, λοιπόν, μια πολύ καλή ευκαιρία να «κλείσουμε» δυναμικά το 2016 και να υποδεχτούμε το 2017 με χαρούμενη και χαλαρή διάθεση, όπως του αξίζει!

Μιας και καμία από τις δυο μας δεν συχνάζει σε μπουζούκια και λοιπά καταγώγια (no offence, peace!), η αλλαγή του χρόνου δεν θα μας βρει σε κανένα είδους μαγαζί που πετάνε γαρύφαλλα και χορεύουν σε τραπέζια. Είμαστε εδώ για σου προτείνουμε χαλαρά μαγαζιά για φαγητό και ποτό, τα δύο καλύτερα πράγματα που υπάρχουν στον πλανήτη. (Εντάξει, μπορεί και να υπερβάλλουμε)

χαλαρό Σαββατοκύριακο

 

Οι προτασεις της Νεφελης

Το Χαλάνδρι είναι το κατάλληλο μέρος για ένα χαλαρό ποτάκι ή για μια μπύρα, ή και δύο ή και τρεις… Η ιδανική επιλογή είναι η Local Pub, που θυμίζει αγγλική μπυραρία και είναι χωμένη σε ένα στενάκι στην Χαϊμαντά. Θα ξεχάσεις ότι είσαι στην Αθήνα.

Αν όμως θέλεις να θυμάσαι ότι είσαι στο Χαλάνδρι, πέρνα από τους πεζοδρόμους Θουκυδίδου και Ηρακλείου, όπου τα μαγαζιά είναι το ένα δίπλα στο άλλο και μπορείς να διαλέξεις όπως σου έρθει εκείνη την στιγμή. Έχει από (Μπακαλό)ταβέρνες μέχρι και coctail bars. Για κάτι ακόμα πιο χαλαρό και παρεΐστικο, η οδός Γυφτοπούλου έχει το μικρούτσικο Κομμωτήριο, που είναι πραγματικά φθηνό, με πολύ ωραία μουσική.

Μετά από ξενύχτι, ένα πράγμα αποζητεί ο οργανισμός για να σβήσει την ζαλάδα και το αλκοόλ: όμορφο, ζουμερό, λαχταριστό burger. Και τα καλύτερα βρίσκονται, που αλλού; Στο κέντρο. Το γνωστό Hot Hot Burger που αποτελεί σταθερή αξία. Πολύ γευστικά burger, επίσης, έχει και το Street Food. Πρόκειται για τέτοια νοστιμάδα που αγγίζει τα όρια της αληθινής αγάπης. Μια μπουκιά τα γιατρεύει όλα. Ιδιαίτερο είναι και το Burger & More, όπου σερβίρει το burger μέσα σε πίτα! Ειπώθηκαν όλα νομίζω.

χαλαρό Σαββατοκύριακο

Αν για την Πρωτοχρονιά θες κάτι χαλαρό αλλά και να χορέψεις, προτείνω την Cantina Social ή αλλιώς, τον Κόκκινο Λωτό στα Εξάρχεια με πολύ χαμηλές τιμές. Αν όμως θες μια επιστροφή στο παρελθόν μπορείς να καλοσωρίσεις τη νέα χρονιά, ατμοσφαιρικά στο Drunk Sinatra, ή ακόμα πιο παράνομα στο Speakeasy ή πιο ξέγνοιαστα στο Blue Fox που χορεύει σε ρυθμούς swing και jive μέχρι τελικής πτώσεως.

 

Οι προτασεις της Σοφιας

Για το Σάββατο, λοιπόν, την παραμονή πρωτοχρονιάς, σπάω τους κανόνες και έχω να σου προτείνω κάτι μη χαλαρό. Σου προτείνω να πας σε ένα από τα εορταστικά events των Trashformers (που btw σπέρνουν έναν χαρούμενο πανικό κάθε δεύτερο Σάββατο) αυτή τη φορά, στο Kookoo, στο Γκάζι.  Τα παιδιά που ευθύνονται για την επιστροφή των trash parties, έρχονται ακόμη μια φορά για να σε ταρακουνήσουν σε ρυθμούς 80’s, 90’s και 00’s! Πάρε ΟΛΟΥΣ σου τους φίλους, μεταλλάδες, λαϊκούς, έντεχνους και παραδοσιακούς, και αναπολήστε όλοι μαζί στιγμές εφηβείας με τραγούδια από άλλες εποχές, που όμως όλοι γνωρίζουμε! Η όλη κατάσταση περιγράφεται πολύ εύκολα με μια λέξη: ΦΑΣΑΡΑ. Παράλληλα με την μουσική παίζονται και κάλτ διαφημίσεις των αντίστοιχων δεκαετιών, ενώ τραγουδάνε και οι διοργανωτές. Είμαι σίγουρη πως μια φορά δεν θα σου φτάσει και θα θέλεις να πας και στο επόμενο event που οι «ηθικοί αυτουργοί» θα οργανώσουν.

Και όταν το «πάρτι» τελειώσει, ένα πράγμα είναι τίμιο και σωστό να κάνεις: ΝΑ ΦΑΣ! Πραγματικά δεν ξέρω αν υπάρχει κάτι καλύτερο από το φαΐ μετά από έξοδο. Γι’ αυτό, λοιπόν, σου προτείνω να πάρεις τους φίλους σου και να φάτε κάτι ναι μεν γρήγορο αλλά και «ποιοτικό»  μαγαζί- διαμάντι, αποτελεί το «Καυτή Πατάτα», στην Κολοκοτρώνη στο Σύνταγμα, το οποίο ακολουθεί την ιδεολογία του jacket potato, με μάξιμουμ τιμή προϊόντος τα 5-6 ευρώ.

Άλλο ένα αγαπημένο μαγαζί είναι το Street Wok, ένα οικονομικό μαγαζί για τους λάτρεις των Noodles και της κινέζικης κουζίνας, το οποίο θα το βρεις στην Αιόλου στο Σύνταγμα αλλά και στην Πανόρμου.

Για την ημέρα της πρωτοχρονιάς, έχω να σου προτείνω να πάρεις τα φιλαράκια σου και να βγείτε να πιείτε μπύρες, σε χαλαρό κλίμα με ωραία μουσική. Υπάρχει καλύτερος τρόπος να υποδεχτείς την νέα χρονιά, παρά με ένα ποτήρι μπύρα και φίλους; Προτεινόμενα μαγαζιά, το Lazy Bulldog στο Γκάζι το οποίο έχει και πολύ καλές γευστικές επιλογές, το Rock Menudo στην Πανόρμου, καθώς και το αγαπημένο Dr Feelgood με τα εξαιρετικά φτηνά κοκτέιλ του, στα Εξάρχεια.

Personally, we’re most looking forward to having robot drinking buddies.

Όμως, ο,τι και αν επιλέξετε να κάνετε, εμείς σας ευχόμαστε καλή χρονιά, με υγεία, καλή διάθεση και όμορφες στιγμές με όμορφους ανθρώπους!

Τα καλυτερα events για Παραμονη Πρωτοχρονιας στην Αθηνα!

Σχόλια