Όσοι αιώνες και αν περάσουν κάποια πράγματα θα παραμείνουν για πάντα άλυτα μυστήρια

Οι θρύλοι για τον Μεγαλοπόδαρο , το τέρας του Λόχ Νες και οι φήμες για το μνημείο του Stonehenge και για το Νησί του Πάσχα, είναι γνωστοί. Ωστόσο υπάρχουν ακόμη περισσότερα αινίγματα που οι ανθρωπότητα δεν έχει λύσει ακόμα…..

Ας δούμε τα 15 πιο περίεργα από αυτά!

 

1.Το μυστήριο στο Τάος

 Σε μία μικρή πόλη στο Νέο Μεξικό,σ το Τάος, ακούγεται πολύ  συχνά ένας ήχος που έρχεται από τον ορίζοντα και μοιάζει με τον ήχο που παράγει μια μηχανή diesel. Παρόλο το ανθρώπινο αυτί μπορεί να ακούσει τον ήχο, κανένα ειδικό όργανο αναγνώρισης ήχου δεν μπορεί να το εντοπίσει. Μέχρι και σήμερα , κανείς δεν ξέρει από τι παράγεται ο ήχος και από πού έρχεται!

2.Τα γεωγλυφικά των Nazca

Ο πολιτισμός των Nazca  είναι υπεύθυνος για τα εκπληκτικότερα «γεωγλυφικά» όλων των εποχών. Χάραξαν τεράστιες γραμμές  στην γη που δημιούργησαν εικόνες από: αράχνες, μαϊμούδες, καρχαρίες, όρκες, και λουλούδια. Όταν κοιτάξει κανείς τις γραμμές από πολύ ψηλά είναι δυνατόν να διακρίνει τα εκπληκτικά σχήματα που ζωγράφισαν. Ωστόσο παραμένει μυστήριο το πώς κατάφεραν να τα σχεδιάσουν από την στιγμή μάλιστα που δεν είχαν την δυνατότητα να δουν το σχέδιο από ψηλά. Πολλοί πιστεύουν ότι και εδώ οι εξωγήινοι έβαλαν το χεράκι τους.

άλυτα μυστήρια

3.Η Χαμένη Ατλαντίδα

Κάποιοι την φαντάζονται ως μια υποβρύχια πόλη όπου ζουν γοργόνες και γοργόνοι. Αλλά, από τις περιγραφές του Πλάτωνα εξάγεται το συμπέρασμα ότι ίσως πράγματι να υπήρξε η Ατλαντίδα και κάποια στιγμή να  βυθίστηκε. Μέχρι τις μέρες μας  , υπάρχει η αμφιβολία για το αν οι περιγραφές είναι αληθινές  ή όχι.

4. Το τρίγωνο των Βερμούδων

Ακόμη και στις μέρες μας, κανένας με σιγουριά δεν έχει δικαιολογήσει τα τόσο περίεργα φαινόμενα που λαμβάνουν χώρο σε αυτό το τρίγωνο: όργανα πλοίων και αεροπλάνων που «τρελαίνονται»,  ναυάγια, βυθισμένα πλοία, αεροπλάνα που πέφτουν….Οι γνώμες διίστανται μεταξύ της ύπαρξης ισχυρού μαγνητικού πεδίου  και της ύπαρξης εξωγήινων στην περιοχή!

5.Voynich Manuscript

Είναι ένα χειρόγραφο σε μία γλώσσα που δεν έχει αποκρυπτογραφηθεί και κανείς δεν ξέρει από πού προέρχεται και ποιος το συνέγραψε. Τα μόνα στοιχεία που εξάγουμε για το χειρόγραφο προέρχονται από την εικονογράφησή του.

άλυτα μυστήρια

6.Kryptos

Ακριβώς έξω από το κτήριο την CIA, στην Βιρτζίνια, υπάρχει ένα άγαλμα με κωδικοποιημένα μηνύματα στην επιφάνειά του. Τα 3 από τα τέσσερα κομμάτια έχουν αποκρυπτογραφηθεί. Ωστόσο για το τέταρτο και τελευταίο, κανείς δεν έχει την παραμικρή ιδέα για το πώς αποκρυπτογραφείται

άλυτα μυστήρια

7. Mackenzie Poltergeist in Greyfriars

Το Μαύρο Μαυσωλείο όπου ο Sir George Mackenzie κείτεται, βρίσκεται στο Εδιμβούργο .Λέγεται ότι , στην θέα του κάποιοι αποκτούν μελανιές ή γρατζουνιές, ενώ άλλοι λιποθυμούν! Φήμες ή πραγματικότητα; Αν κάποιος από εσάς το επισκεφθεί, ας μας το πει!

άλυτα μυστήρια

8. Τζακ ο αντεροβγάλτης

Ο γνωστός σε όλους μας από διάφορα  thriller “Jack the Ripper” παραμένει ένα μυστήριο. Ακόμα και σήμερα κανείς δεν γνωρίζει αν πρόκειται για μύθο ή για έναν  αληθινό κατά συρροή δολοφόνο που έζησε το 1800, όπως φημολογείται.

9. Η Μαύρη Ντάλιαάλυτα μυστήρια

«Μαύρη Ντάλια» είναι το ψευδώνυμο που δόθηκε στην Elisabeth Short , μία  Αμερικανίδα που δολοφονήθηκε το 1947. Ο θάνατος της τράβηξε τα φώτα της δημοσιότητας λόγω του ειδεχθούς τρόπου δολοφονίας της. Οι ύποπτοι ήταν πολλοί και υπάρχουν εκατοντάδες σενάρια για την δολοφονία της. Ωστόσο η το μυστήριο έμεινε άλυτο και η υπόθεση της είναι η παλαιότερη ανεξιχνίαστη υπόθεση του Λος Άντζελες.

10. DB Cooper

Ο DB Cooper διέπραξε αεροπειρατεία σε ένα  Boeing 727 το 1971 και πήδηξε με αλεξίπτωτο  από το αεροπλάνο! Επιπλέον πήρε μαζί του  200.000 δολάρια! Το περίεργο είναι ότι ποτέ δεν βρέθηκε η σορός του αλλά ούτε και ταυτοποιήθηκε ο δράστης. Πρόκειται για την μοναδική ανεξιχνίαστη υπόθεση στην ιστορία της Αμερικάνικής αεροπορίας.

11. Εξωγήινοι

Όσα ντοκιμαντέρ και αν βγάλει το History Channel το μείζον ερώτημα παραμένει: ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ; Ίσως εάν αποδειχθεί η ύπαρξη της «Περιοχής 51»  μόνο τότε θα μάθουμε την αλήθεια….

12. Περιοχή 51

Έτσι φτάνουμε και σε ακόμα ένα ερώτημα: Υπάρχει η Περιοχή 51; Πρόκειται για κάποιες εγκαταστάσεις (με το όνομα “Area 51”) κάπου στη Νεβάδα, στην οποία φημολογείται ότι υπάρχουν εργαστήρια ,που κάτω από άκρα μυστικότητα ερευνούν κομμάτια από διαστημόπλοια αλλά και σώματα εξωγήινων που έχουν βρεθεί. Κανείς από αυτούς που δουλεύουν στις εγκαταστάσεις δεν επιτρέπεται να μιλάει για την «Περιοχή 51» , έτσι το τι συμβαίνει πίσω από τα τοίχους των κτηρίων της, παραμένει μυστήριο.

13. Aluminum Wedge of Aiud

Το 1974 κάποιοι εργάτες στην Ρουμανία ανακάλυψαν 3 αντικείμενα  σε βάθος 10 μέτρων από την γή. Τα δύο ήταν προϊστορικά   ελεφαντόδοντα, ωστόσο το τρίτο ήταν ένα αλουμινένιο αντικείμενο. Κάποιοι θεώρησαν ότι οι εργάτες έλεγαν ψέματα για την ανακάλυψη τους καθώς το αλουμίνιο δύσκολα κατασκευάζονταν εκείνη την εποχή. Κάποιοι θεώρησαν ότι ήταν ένδειξη για…. (μαντέψτε) την ύπαρξη εξωγήινων!

14.SS Ourang Medan

Μια από τις πιο παράξενες ναυτικές ιστορίες στην ιστορία της ανθρωπότητας είναι η ιστορία του SS Ourang Medan στην Μαλαισία. Όλα ξεκίνησαν όταν το 1947 το σκάφος εξέπεμψε σήμα SOS. Όμως, καθώς το μήνυμα στέλνονταν, ο τηλέγραφος «πέθανε». Όταν ένα άλλο πλοίο το “Silver Star” έλαβε το μήνυμα , πήγε να εξετάσει το πλοίο για να δει τι συνέβη. Το θέαμα που αντίκρισαν ήταν τρομακτικό. Όλοι όσοι βρίσκονταν στο πλοίο ήταν νεκροί.  Οι θεωρίες είναι πολλές: κάποιοι μιλούν για φαντάσματα, άλλοι για χημικά αέρια, άλλοι (για ακόμη μια φορά) μιλούν για εξωγήινους! Όπως και να έχει, ακόμη και σήμερα το μυστήριο παραμένει άλυτο.

15. Shroud of Turin- Ιερά Σινδόνη

Η Σινδόνη του Τορίνο ή Ιερά Σινδόνη είναι ένα κομμάτι ύφασμα πάνω στο οποίο είναι αποτυπωμένη η εικόνα ενός γενειοφόρου άνδρα, και η τοποθέτηση του πάνω στο ύφασμα πιστεύεται ότι ταιριάζει σε σώμα που έχει σταυρωθεί και τραυματιστεί. Έχει αποτελέσει πηγή διαμάχης μεταξύ της θρησκευτικής και της επιστημονικής κοινότητας για αιώνες, καθώς υποστηρίζεται ότι πρόκειται για το σάβανο στο οποίο εναποτέθηκε το σώμα του Ιησού Χριστού, μετά την αποκαθήλωσή του από τον Σταυρό, ενώ σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες αποτελεί ανθρώπινο δημιούργημα. Παρά τις όποιες έρευνες, ένα στέρεο συμπέρασμα δεν έχει διεξαχθεί.

Σχόλια