Με αφορμή τα 68α γενέθλια του μεγάλου ροκσταρ το Radio Active Greece σε συνεργασία με το Frapress.gr κάνουν ένα φλας μπακ σε κάποια από τα highlights της πολυτάραχης ζωής του.

John Michael Osbourne ή όπως είναι ευρύτερα γνωστός στο κοινό του ‘Ozzy’ Osbourne. Γεννήθηκε στις 3 Δεκέμβρη του 1948, τραγουδιστής και συνθέτης με πολύ σημαντικό ρόλο στην heavy metal μουσική σκηνή. Lead vocalist και ‘frontman’ των Black Sabbath. Παράδειγμα προς αποφυγή.

Πρόκειται για τον τύπο ο οποίος θα σου έρθει πρώτος στο μυαλό σε συζητήσεις περί ναρκωτικών και αλκοόλης. Πρόκειται για τον τύπο με την αξιοθαύμαστη ικανότητα του να έχει επιβιώσει θεών και δαιμόνων για πάνω από τέσσερις δεκαετίες. Πρόκειται για τον τύπο που στα 67 του χρόνια περιοδεύει ακόμα με τους Black Sabbath, ενώ συνομήλικοί του αράζουν παίζοντας χαρτιά και μπίνγκο σε κάποιο αντίστοιχο αγγλικό ΚΑΠΗ.

Ozzy Osbourne

Ίσως κάποιοι να νομίζουν ότι όλα όσα γράφονται για αυτόν περί τρελής ζωής, ναρκωτικών, ποτών, παράνοιας και χίλιους δυο ακόμη χαρακτηρισμούς να είναι λίγο τσιμπημένα. Ώρα να διαψευσθούν και να αντιληφθούν και αυτοί το μεγαλείο του ανθρώπου με τις εφτά ζωές. Αναλυτικότερα:

– Είναι δυσλεκτικός και παράτησε το σχολείο σε ηλικία 15 ετών. Χάρη σε αυτή τη μορφή μαθησιακής δυσλεξίας αλλά και χάρη στην περίεργη ομιλία του μέχρι και η Samsung έπεσε στα πόδια του παρακαλώντας τον να γυρίσουν μαζί διαφήμιση, όπως κι έγινε.

Ozzy Osbourne

– Κατά τη διάρκεια της εφηβείας του συνελήφθη για διάρρηξη σε μαγαζί ηλεκτρικών ειδών (προσπαθούσε να ‘σηκώσει’ μία τηλεόραση). «Ο τύπος μαζί μου μου είπε να φορέσω γάντια για να μην αφήσουμε ίχνη, αλλά δεν τον κατάλαβα και έβαλα γάντια που δεν κάλυπταν τα δάχτυλα». Έκανε φυλακή για τρείς μήνες για το παραπάνω περιστατικό.

– Δηλώνει φανατικός φαν των Beatles, ενώ υποστηρίζει ότι το τραγούδι ‘She Loves You’ ήταν αυτό που τον ενέπνευσε να γίνει μουσικός.

– Η αυτοβιογραφία του ξεκινά με την εξής επική φράση:

«They said I would never write this book. Well, fuck ‘em – ‘cos here it is. All I have to do now is remember something… Bollocks. I can’t remember anything.»

– Το 1982 σε συναυλία του, κάπου στην Iowa, δάγκωσε επί σκηνής μια ζωντανή νυχτερίδα. Αμέσως μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για εξετάσεις, ενώ έκανε και τα απαραίτητα εμβόλια. Παρόμοιο σκηνικό είχε παιχτεί και μια χρονιά νωρίτερα (1981) όταν κατά τη διάρκεια συνάντησης με δισκογραφική δάγκωσε περιστέρι εν όψει του ΔΣ της εταιρείας, ενώ σύμφωνα με τον Nikki Sixx έχει σνιφάρει γραμμή από μυρμήγκια. Η ιδιαίτερη σχέση του με το ζωικό βασίλειο γιγαντώνεται από την αφήγηση του Iommi (κιθαρίστας των Sabbath) ότι κάποτε έφερε νεκρό καρχαρία μέσα στο δωμάτιο ξενοδοχείου (?) όπου διέμενε. Και αυτό γιατί ; Πολύ απλά δεν του άρεσε το χρώμα στους τοίχους και αποφάσισε να το ξαναβάψει χρησιμοποιώντας αίμα καρχαρία.

– Κάποια μέρα τον επισκέφθηκε ένας εφημέριος της Εκκλησίας της Αγγλίας στο σπίτι του. Η γυναίκα του τότε (Thelma) του προσέφερε –κατά λάθος όπως υποστηρίζεται- ένα κομμάτι από hash cake με αποτέλεσμα ο απεσταλμένος της Εκκλησίας να λιποθυμήσει. Το ζευγάρι τον μετέφερε σπίτι με άκρα μυστικότητα και τον ξάπλωσε στο κρεβάτι όπου και έμεινε τρεις μέρες. Ξύπνησε με πλήρη άγνοια για το περιστατικό.

– Σε μια πτήση του ο Ozzy είχε ξεχάσει πάνω του λίγη κόκα. Από τον φόβο του να μην συλληφθεί πρότεινε στις αεροσυνοδούς να την σνιφάρουν μαζί, όπως κι έγινε. Φήμες λένε ότι όλα αυτά έγιναν κατά τη διάρκεια της πτήσης.

– Τον Σεπτέμβρη του 1989 προσπάθησε να πνίξει την γυναίκα του όντας υπό την επήρεια ναρκωτικών και άλλων ουσιών. Η ίδια απέσυρε τις κατηγορίες.

Ozzy Osbourne

– Δεν έχει ιδέα πώς να διαβάζει μουσική.

– Αποφάσισε να μην απατήσει ξανά την γυναίκα του όταν διαγνώστηκε λανθασμένα ότι έχει AIDS.

– Καθότι καλεσμένος σε δείπνο στον Λευκό Οίκο ο τύπος κατάφερε να μεθύσει τόσο πολύ που άρχισε να φωνάζει αγρίως μπροστά σε 1800 παρευρισκόμενους. Από το βάθος μπορούσες να ακούσεις μια φωνούλα –αυτή του Μπους- να λέει : «This might have been a mistake».

– Το 2002 όταν οι Osbournes αποφάσισαν να γίνουν τηλεοπτικό σόου στο MTV, η κάμερα συλλάμβανε τον Ozzy να καταναλώνει περί τα 25 Vicodin ημερησίως, ξεχωριστά από τα υπόλοιπα δεκάδες διαφορετικά συνταγογραφούμενα φάρμακα που ‘κατέβαζε’.

– Με το φιλαράκι του, τον Zakk Wylde, εκπλήρωσαν ένα από τα όνειρά τους: να πετάξουν μία τηλεόραση 50 ιντσών από τον ένατο όροφο ενός ξενοδοχείου. $ 38,000  ζημιά αλλά μπροστά στις επιθυμίες τι είναι τα χρήματα.

Ozzy Osbourne

– Κατά τη διάρκεια περιοδείας στην Γερμανία και ενώ βρισκόταν εν μέσω επίσημου δείπνου, ανέβηκε στο τραπέζι, πέταξε όλα του τα ρούχα και άρχισε να κατουράει σε μία κανάτα κρασιού. Περιττό να σχολιαστεί ότι πέρασαν χρόνια μέχρι να περιοδεύσει ξανά στη χώρα

Αυτά κι ακόμη περισσότερα είναι τα κατορθώματα του ύψιστου ροκσταρ, ενός διαφορετικού θεού, του ανθρώπου που έχει επιβιώσει των πάντων, του τύπου που έχει εμπνεύσει γενιές και γενιές μεταλλάδων, του ανθρώπου που αποτελεί ουσιαστικά την αρχή της χέβι μέταλ σκηνής, του μοναδικού Ozzy Osbourne.

I have a saying. ‘Never judge a book by its cover’. I say that because I don’t even know who Ozzy is. I wake up a new person every day.

Επιμέλεια άρθρου: Χρήστος Αναγνωστόπουλος
Radio-Active Greece
http://www.radioactivegr.com/

Σχόλια