14. “ΔΕΣΠΟΙΝΙΣ ΤΖΟΥΛΙΑ” ΤΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΡΙΝΤΜΠΕΡΓΚ ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΝΕΣΙΣ

Από Δευτέρα 03 Οκτωβρίου 2016 | Θέατρο Άνεσις Αμπελόκηποι – Γκύζη

Με το αριστούργημα του August Strindberg, Δεσποινίς Τζούλια, επιστρέφει ο δραστήριος χορογράφος και σκηνοθέτης Σταύρος Λίτινας παρουσιάζοντας από τις 3 Οκτωβρίου και για τέταρτη χρονιά, στη σκηνή του θεάτρου Άνεσις, την εκδοχή της δημοφιλέστερης ηρωίδας του Σουηδού συγγραφέα σε μία παράσταση flamenco.

Λίγα λόγια για το έργο:
Στη διάρκεια της νύχτας που η φύση γιορτάζει το θερινό ηλιοστάσιο, η Δεσποινίς Τζούλια, νεαρή κόρη του κόμη, από θύτης γίνεται το θύμα του γοητευτικού υπηρέτη της Ζαν. Η έλξη τους θα οδηγήσει τελικά στον όλεθρο. Η βίαιη προσπάθεια κατάκτησης και υποταγής του άλλου θα φανερώσει σε όλη της την αγριότητα τη σύγκρουση των αντιθέτων.

Συντελεστές

Σύλληψη – Σκηνοθεσία: Σταύρος Λίτινας
Τη μουσική επιμέλεια, τα σκηνικά, τους φωτισμούς και τα κοστούμια της παράστασης υπογράφει ο Σταύρος Λίτινας.

Δεσποινίς Τζούλια: Εύα Παρασκευοπούλου
Υπηρέτης Ζαν: Σταύρος Λίτινας
Μαγείρισσα Κριστίν: Αλίνα Αναστασιάδη
Αφήγηση: Άντζελα Μπρούσκου

Θέατρο Άνεσις > Αμπελόκηποι – Γκύζη

Διεύθυνση: Κηφισίας 14 Τηλέφωνο: 2107488881-2


15. “ΓΚΙΑΚ” ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ ΠΑΠΑΜΑΡΚΟΥ ΣΤΟ SKROW

03 Οκτωβρίου 2016 … 15 Νοεμβρίου 2016 | Skrow > Παγκράτι – Μετς

Για δεύτερη χρονιά.

Η συλλογή διηγημάτων Γκιακ – που σημαίνει αίμα, οικογένεια, εκδίκηση στα Αρβανίτικα – του Δημοσθένη Παπαμάρκου, ένα από τα σημαντικότερα δείγματα νεοελληνικής λογοτεχνίας, παρουσιάζεται για δεύτερη φορά μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε, σε σκηνοθεσία του Θανάση Δόβρη, με μια εκλεκτική ομάδα ηθοποιών.

Το Γκιακ είναι η χαρτογράφηση του ιστορικού τραύματος, το οποίο, επανερχόμενο εμμονικά μέσω της μνήμης, διαλύει την έννοια του παρόντος, και καταδικάζει τους αφηγητές σε μια κόλαση εξομολογήσεων χωρίς καμία πιθανότητα εξιλέωσης. Οι αφηγητές παύουν να είναι άνθρωποι και μεταμορφώνονται σε απορρίμματα μιας μνήμης που τους έχει αφήσει ημιθανείς, ένοχους, ανολοκλήρωτους.

Σε ένα σκηνικό χώρο γεμάτο κόκαλα, οι πέντε ηθοποιοί μοιράζονται τις αναμνήσεις τους, διχασμένοι ανάμεσα σε μια πρωτοφανή τρυφερότητα και μια φρικαλέα βία, προσπαθώντας ανεπιτυχώς να κατευνάσουν τη λαιμαργία του παρελθόντος.

Το Γκιακ δεν επιθυμεί να είναι μια παράσταση, αλλά μια ευκαιρία διαπραγμάτευσης με την ιστορική βία τόσο των χαρακτήρων όσο και με τη δική μας.

Συντελεστές και πληροφορίες

Σκηνοθεσία: Θανάσης Δόβρης
Δραματουργία: Ελένη Τριανταφυλλοπούλου
Σκηνικά / Κοστούμια: Εύα Γουλάκου
Μουσική: Νίκος Ντούνας
Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος
Βοηθοί σκηνοθέτη: Πάνος Κούγιας, Παντελής Φλατσούσης

Παίζουν:
Στέλιος Ιακωβίδης, Γρηγόρης Ποιμενίδης, Εύη Σαουλίδου, Σωτήρης Τσακομίδης

Διάρκεια: 70 λεπτά

Διεύθυνση: Αρχελάου 5 Τηλέφωνο: 2107235842

Δευτέρα: 21:00

Τρίτη: 21:00

Εισιτήρια

12€ κανονικό, 8€ μειωμένο

Τηλέφωνο και ώρες κρατήσεων: 210 7235 842 (ώρες 11:00 π.μ. – 14:00 μ.μ. και 17:00 μ.μ. – 20:30 μ.μ.)

57d6b73e1dc524e0518b4700


16.«Κομμάτια Σπασμένου Καθρέπτη» στο θέατρο Παραμυθίας για δεύτερη χρονιά

Το κεντρικό θέμα είναι η ζωή ενός ομοφυλόφιλου ζευγαριού, δύο ψυχών, δύο σωμάτων που μέσα από αυτή την ερωτική τους σχέση έχουν βιώσει την ζωή τους στα άκρα χωρίς αναστολές, ηθικούς φραγμούς, χωρίς όρια και “πρέπει”, μονάχα “θέλω” …”θέλω” γεμάτα πάθος!

img_9476back

“Κομμάτια Σπασμένου Καθρέπτη” στο Θέατρο Παραμυθίας


17 . Το “waste” σε σκηνοθεσία Θεμέλη Γλυνάτση στο bios

Waste
μια παράσταση βασισμένη στην Ρημαγμένη Γη του T. S. Eliot
σκην. Θέμελης Γλυνάτσης

I will show you fear in a handful of dust.

Η παράσταση waste προέκυψε από το εργαστήριο θεάτρου που πραγματοποιήθηκε από τον Ιανουάριο μέχρι τον Απρίλιο 2016 στο BIOS. Οι οκτώ συμμετέχοντες προετοίμασαν σκηνές που μέσω της διαδικασίας του σεμιναρίου ενώθηκαν, δημιουργώντας μια εκρηκτική αφήγηση.

Η παράσταση δεν είναι μια θεατρική απόδοση του εμβληματικού ποιήματος του Eliot, αλλά μια αντανάκλαση των μοτίβων, των συμβόλων και των νοημάτων της Ρημαγμένης Γης – το κείμενο χρησιμοποιείται σαν υλικό για την κατασκευή μιας παράστασης που μιλά για το τέλος της Ευρώπης, για την βία των ανθρώπων, την γελοιότητα της ύπαρξης και την παράλυση του θανάτου.

Το waste  είναι μια ειλικρινής, συλλογική και άκρως υποκειμενική ανάγνωση του ποιήματος του T. S. Eliot που στόχο έχει το ακραίο συναίσθημα, την ποιητικότητα και τη βαθιά συγκίνηση.

Συντελεστές και πληροφορίες

Σκηνοθετική επιμέλεια: Θέμελης Γλυνάτσης
Φωτισμοί: Στέλλα Κάλτσου 
Βοηθός σκηνοθέτη: Ευφημία Καλογιάννη
Παίζουν: Μαρία Βουτσινά, Μαριλένα Γερμανού, Αντώνης Γκρίτσης, Βασιλεία Κανάκη, Γιώργος Καράσης, Γεωργία Μελίδου, Ερατώ Μπολιάρη, Δάφνη Σκρουμπέλου

*Φωτογραφίες: Αμαλία Σεραφειμάκη

Πληροφορίες παράστασης
BIOS.TESLA main
Διάρκεια παραστάσεων: Δευτέρα 10 Οκτωβρίου  – Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016
Παραστάσεις:  Δευτέρα – Τρίτη
Ώρα έναρξης: 21.00
Τιμή εισιτηρίου:10 ευρώ
 (ενιαίο)


18. Omar Abusaada & Mohammad Al Attar στη Στεγη Γραμματων και Τεχνων

O Σύριος ακτιβιστής σκηνοθέτης Ομάρ Αμπουσάντα καταγράφει το σήμα της ανθρώπινης ζωής και, μαζί, την ελπίδα μιας ολόκληρης χώρας για ανάσταση από τον όλεθρο. Μια σπαρακτική πολιτική αλληγορία βγαλμένη από τα ερείπια της Δαμασκού.

Πληροφορίες

26-27 ΟΚΤ 2016
21:00
Κεντρική Σκηνή

Κανονικό: 7 – 10 – 15 – 18 €
Μειωμένο, Φίλος ή Μικρή Παρέα (5-9 άτομα): 8 – 12 – 14 €
Μεγάλη Παρέα (10+ άτομα): 7 – 11 – 13 €
ΑΜΕΑ & Άνεργοι: 5 €
Συνοδός ΑΜΕΑ: 10 €
Combo 1+1 (με μειωμένη τιμή): 1 εισιτήριο της παραγωγής «While I was Waiting» & 1 εισιτήριο της παραγωγής «Displacement»
Combo 2×1 (με μειωμένη τιμή) = 2 εισιτήρια για την ίδια ημέρα

Phedre(s) de Wajdi Mouawad, Sarah Kane et J.M. Coetzee mise en scene de Krzysztof Warlikowski au theatre de l'odeon du 17 mars au 13 mai 2016. Avec: Isabelle Huppert, Agata Buzek, Andrzej Chyra, Alex Descas, Gael Kamilindi, Norah Krief, Rosalba Torres Guerrero. (photo by Pascal Victor/ArtComArt)


19. Να με θυμάσαι…, της Βάνας Πεφάνη για 2η χρονιά στο Underground

“Να με θυμάσαι…”, μια παράσταση σε συνεργασία της Γενικής Γραμματείας Ισότητας Των  Φύλων, του Κέντρου Έρευνας για Θέματα Ισότητας και του πολιτιστικού σωματείου ΠΕΤΡΑ, για δεύτερη χρονιά λόγω επιτυχίας στον Πολυχώρο Underground, καθημερινά από τη Δευτέρα 3 μέχρι την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου (εκτός της Δευτέρας 10 Οκτωβρίου) για 9 μόνο παραστάσεις.

Έξι μονόλογοι και έξι τραγούδια, έξι απρόσμενες συναντήσεις, έξι εξομολογήσεις γυναικών που έγραψαν και γράφουν ιστορία. Έξι αφορμές για συγκίνηση και ελπίδα και γιατί όχι ,για μια καινούργια αρχή.

Γιατί είμαστε,  όσα έχουμε ζήσει και όσα έζησαν άλλοι πριν από μας. Είμαστε οι μνήμες και οι αναμνήσεις μας. Γιατί,  ότι θεωρείται αυτονόητο σήμερα, οφείλεται σε αγώνες άλλων ανθρώπων. Γιατί πρέπει να θυμάμαι για να μην ξεμακρύνω και εξαφανιστώ.

Συντελεστές

Σύλληψη – σκηνοθεσία – οργάνωση: Βάνα Πεφάνη
Συγγραφή κειμένων: Σοφία Βασιλαντωνάκη, Γιάννης Καρκανεβάτος, Ελευθερία Κόμη, Έλενα Κοσμά, Παναγιώτης Μπαρμπαγιάννης, Βάνα Πεφάνη
Κοστούμια: Άννα Μαχαιριανάκη
Μακιγιάζ: Αχιλλέας Χαρίτος
Βοηθός σκηνοθέτη: Βασίλης Αφεντούλης

Παίζουν: Σιμόνη Γιαννάτου , Μαρία Καβουκίδου, Σοφία Μανωλάκου, Aurore Marion, Νικολίνα Μουαίμη, Βάνα Πεφάνη

Πιάνο-τραγούδι: Έλενα Κοσμά

Διάρκεια παράστασης: 70 λεπτά


20. Οι αναστατώσεις του οικοτρόφου Τέρλες, του Ρόμπερτ Μούζιλ για 2ο χρόνο στο Θέατρο Πόρτα

Το Θέατρο Πόρτα παρουσιάζει για 2η χρονιά το έργο του Ρόμπερτ Μούζιλ, Οι αναστατώσεις του οικοτρόφου Τέρλες.

«…όσον αφορά τον Μπαζίνι, δε θα πω “κρίμα το παιδί” ό,τι και να γίνει. Ακόμα κι αν τον καταγγείλουμε, αν τον πλακώσουμε στο ξύλο ή αν έτσι για το κέφι μας τον βασανίσουμε μέχρι θανάτου, δε θα το πω. Γιατί δε μπορώ να φανταστώ, ότι ένας τέτοιος άνθρωπος μπορεί να έχει κάποια σημασία στο θαυμαστό μηχανισμό του κόσμου…
Αξίζει όσο κι ένα σκουλήκι στο δρόμο…».

Έχοντας αποσπάσει δύο βραβεία σκηνοθεσίας (Γεωργία Μαυραγάνη) και καλύτερης παράστασης της χρονιάς από τα Queer Theatre Awards, οι “Αναστατώσεις του οικότροφου Τέρλες” του Ρόμπερτ Μούζιλ, ένα από τα εκατό αριστουργήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας, σύμφωνα με την εφημερίδα Die Zeit, αποτέλεσαν μία από τις πιο δυνατές εκπλήξεις της περσινής σεζόν. Για 10 μόνο παραστάσεις γι’αυτούς που δεν πρόλαβαν να τη δουν. Και για όσους θα την ξαναδούν.

Ο νεαρός Τέρλες ανακαλύπτει συνεχώς τον εαυτό του και τον κόσμο μέσα σε ένα αυστηρό ίδρυμα των αρχών του εικοστού αιώνα, όπου εκπαιδεύονται τα παιδιά των καλύτερων οικογενειών της Αυστρίας. Σ’ ένα στρατιωτικό οικοτροφείο της Αυστροουγγαρίας οι νεαροί οικότροφοι θα “συλλάβουν” τον συμμαθητή τους να κλέβει. Δεν θα τον παραδώσουν όμως για να τιμωρηθεί αλλά αντίθετα θα βρουν την ευκαιρία να τον “χρησιμοποιήσουν ως όργανο” ξεσπώντας πάνω του -σχεδόν-ασυνείδητα όλη τους την καταπιεσμένη ορμή και σεξουαλικότητα.

Το ιδιαίτερο σε αυτή την ιστορία του Μούζιλ είναι πως το αυτοβιογραφικό περιστατικό των εφηβικών του χρόνων αποτελεί μια άριστη αφορμή, μια παραβολή της μετέπειτα ευρωπαϊκής ιστορίας αλλά και της ανθρώπινης φύσης με όλα τα πάθη και τις αντινομίες της. Άλλωστε το “σκοτεινό” της κομμάτι δεν κρύβεται τόσο στην βιαιότητα αυτών των παιδιών αλλά στον τρόπο που κατάφεραν στη συνέχεια να “τακτοποιήσουν” μέσα και έξω τους αυτή την υπόθεση . Πράξη που άλλωστε συνέχισαν να κάνουν και ως ενήλικες αν αναλογιστεί κανείς τα εγκλήματα πολέμου που ακολούθησαν.

Συντελεστές

Μετάφραση: Αλέξανδρος Ίσαρης
Σκηνιθεσία -Διασκευή: Γεωργία Μαυραγάνη
Βοηθός σκηνοθέτη: Ελίνα Ρίζου
Σκηνικά-κοστούμια: Άρτεμις Φλέσσα 
Επιμέλεια κίνησης: Ρομάνα Λόμπατς 
Φωτισμοί: Τάσος Παλαιορούτας 

Παίζουν: Βασίλης Σαφός, Γρηγόρης Μπαλάς, Μπλερίμ Δαμπιράι κ.α

Η παράσταση  περιέχει σκηνές γυμνού και σκηνές που μπορεί να ενοχλήσουν τους θεατές.

Είναι ακαταλληλη για θεατές κάτω των 15 ετών.

Τοποθεσία: Θέατρο Πόρτα, Μεσογείων 59, Αθήνα

Ημερομηνία: Από 10 Οκτωβρίου έως 8 Νοεμβρίου 2016
Δευτέρα & Τρίτη 21.15

Τιμές εισιτηρίων: Κανονικό εισιτήριο: 15 ευρώ
Φοιτητικό, ΑΜΕΑ, άνω των 65, ομαδικό (άνω των 10 ατόμων): 10 ευρώ
Ανέργων 8€

Πληροφορίες -κρατήσεις: Τηλ.: 210-7711333, 210-7780518
http://www.porta-theatre.gr

terles3


Καλή διασκέδαση…

Σελίδες: 1 2 3 4

Σχόλια

1 2 3 4