Ήρθε άλλο ένα Σαββατοκύριακο!
Είστε έτοιμοι να διαβάσετε τις προτάσεις μας;

Επιμέλεια: Φλώρα Ηλία, Στάθης Αγγελάκος

Τι θα κάνεις την Παρασκευή;

Καθώς, όπως είναι γνωστό, η Παρασκευή έχει γίνει το νέο Σάββατο, θα σας προτείνουμε να βγείτε να ξεσαλώσετε την Παρασκευή το βράδυ και το Σαββατοκύριακο να χαλαρώσετε και να γεμίσετε τις μπαταρίες σας για τις απαιτήσεις της επόμενης εβδομάδας.

Την Παρασκευή το βράδυ, λοιπόν, ένα είναι το μεγάλο πάρτι της πόλης και σας εγγυόμαστε πως θα χορτάσετε ωραίες μουσικές, πολύ χορό και όμορφα χαμογελαστά πρόσωπα. Και αυτό δεν είναι άλλο από το street party των Radical Breaks στην Υπόγεια Διάβαση Παντείου. Περιμέναμε καιρό την επιστροφή των 2 μετρ του είδους και απ’ ότι φαίνεται μας ετοιμάζουν άλλη μία αξέχαστη βραδιά.

Οι Radical Breaks επιστρέφουν στην Υπόγεια Διάβαση για μία αξέχαστη βραδιά!

Oι Radical breaks αποτέλεσαν την χρονιά που μας πέρασε την απόλυτη καινοτομία στον θεσμό της urban κουλτούρας και επιστρέφουν τώρα δυναμικά με ένα party ξανά στην Υπόγεια Διάβαση!

Μια κολλεκτίβα παραγωγών που δε δίστασε να επαναφέρει τον θεσμό των block parties ταράζοντας την αθηναϊκή νύχτα σε στοές, ανοικτούς χώρους αλλά και σε επιλεγμένα μαγαζιά.

Για όσους δεν τους γνωρίζουν, διοργανώνοντας τα πιο hot parties, οι Radical Breaks τράβηξαν γρήγορα τα βλέμματα του έντυπου και διαδικτυακού τύπου αποδεικνύοντας πως στις μέρες μας το αληθινό έχει την δυνατότητα να είναι viral. Ο VoxPopuli και ο Drugitiz, δύο established hip-hop producers, ένωσαν τις δυνάμεις τους υπό την σκέπη των Radical Brakes προσφέροντας στο διψασμένο αθηναϊκό κοινό ακούσματα hiphop, funk, breaks, electro swing, reggae, dancehall και trap.

Το κοινό ανταποκρίθηκε και στήριξε το πειραματικό αυτό βήμα των δύο παραγωγών με τον καλύτερο τρόπο καθιστώντας τα Radical Breaks Parties ως το απόλυτο εναλλακτικό urban event της πόλης.

Φτηνά ποτά, δυνατά breaks και party mood για όλους όσους ξέρουν να εκτιμούν την urban κουλτούρα.

Το καλοκαίρι που μας πέρασε οι Radical Breaks μπορεί να πήγαν διακοπές, να έδωσαν εξεταστικές, να δούλεψαν, να έκαναν μπάνια, να μαγείρευαν, να έβγαιναν για καφέδες στην καυτή Αθήνα, αλλά ούτε μέρα δεν σταμάτησαν να μαγειρεύουν το επόμενο event, το οποίο θα είναι πάλι στο μέρος που μεγάλωσαν. Την Υπόγεια Διάβαση.

Τα ηχεία και τα ακουστικά πήραν φωτιά, μαζεύοντας τα καινούργια κομμάτια που θα επιλέξουν προκειμένου να μην καθίσει ακίνητος ούτε μισός άνθρωπος καθ’όλη τη διάρκεια του party. Ατέλειωτα beats με άρωμα από όλες τις εποχές του hip-hop μέσα σε ένα εκρηκτικό μείγμα μαζί με funk, trap, swing και drum & bass.

Πέραν των experimental hip-hop παραγωγών Drugitiz και VoxPopuli στην παρέα των Radicals αυτή τη φορά θα είναι και οι Manos Coffee με δυνατά beats & breaks από Τζαμάικα, Λονδίνο, Παρίσι και ο Master of Ceremony της βραδιάς, ο ταλαντούχος Tony Graves μέλος της γνωστής hip-hop κολλεκτίβας Boom Squad!

13346136_499280553598682_1214595113510888148_o-1024x576

Τι θα κάνεις το Σαββατοκύριακο;

Στην συνέχεια, όπως σας υποσχεθήκαμε, ακολουθεί ένα αρκετά πιο χαλαρό Σαββατοκύριακο, το οποίο, πιστέψτε μας, θα χρειάζεστε, εάν βρεθείτε την Παρασκευή στο πάρτι των Radical Breaks.

1. Οποιαδήποτε από τις 2 ημέρες, λοιπόν, εάν δεν είχατε ήδη προλάβει να την απολαύσετε, μπορείτε να κλείσετε τα εισιτήρια σας για την πιο επιτυχημένη μουσικοχορευτική παράσταση του φετινού καλοκαιριού, το λαμπερό «West Side Story» της Καμεράτα, που πρόκειται να ανέβει για πέντε μόνο παραστάσεις στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη το Σάββατο 15, την Κυριακή 16, την Τετάρτη 19, την Πέμπτη 20 και την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου (με πρόζα στα ελληνικά, τραγούδια στα αγγλικά και ελληνικούς υπέρτιτλους).

Το αεικίνητο ορχηστρικό σύνολο που δρέπει δάφνες εντός και εντός ελληνικών συνόρων, υπό την καθοδήγηση του διεθνώς καταξιωμένου μαέστρου Γιώργου Πέτρου (15, 16 & 19/10), θα αναμετρηθεί και πάλι με την απαιτητική, γεμάτη εναλλαγές, παρτιτούρα του σπουδαίου αρχιμουσικού και συνθέτη Λέοναρντ Μπερνστάιν, ο οποίος σφράγισε ανεξίτηλα την ιστορία της μουσικής του 20ού αιώνα, γράφοντας ίσως το διασημότερο θεατρικό (Μπρόντγουεϊ, 1957) αλλά και κινηματογραφικό (10 όσκαρ, 1961) μiούζικαλ όλων των εποχών.

Στο λιμπρέτο του Άρθουρ Λώρεντς, η σαιξπηρική ιστορία του Ρωμαίου και της Ιουλιέττας μεταμορφώνεται στο συγκλονιστικό αφήγημα ενός σύγχρονου τραγικού έρωτα, ενώ οι στίχοι του Στήβεν Σόντχαϊμ μετατρέπονται σε ουσιαστικό δραματουργικό στοιχείο, με τον χορό να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην εξέλιξη της πλοκής.

Η δράση μεταφέρεται στη Νέα Υόρκη, εστιάζοντας στην έχθρα ανάμεσα σε δύο νεανικές συμμορίες: στους Αμερικανούς «Σίφουνες» και στους Πορτορικανούς «Καρχαρίες». Μέσα σε αυτό το κλίμα αντιπαλότητας –μιας  αντιπαλότητας που ακροβατεί ανάμεσα στο εφηβικό παιχνίδι και στα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα της εποχής μας (ρατσισμός, μεταναστευτικό, μισαλλοδοξία)–, γεννιέται ο έρωτας ανάμεσα στην Πορτορικανή Μαρία και στον Αμερικανό Τόνυ.

Οι φωτεινές δόσεις χιούμορ και η χορευτική μουσική με άφθονα στοιχεία τζαζ και λάτιν αναδεικνύουν με αριστοτεχνικό τρόπο ότι το «West Side Story» ήταν και παραμένει μία από τις πιο συγκινητικές ιστορίες αγάπης του μουσικού θεάτρου.

Στο «West Side Story» της Καμεράτα τη σκηνοθεσία υπογράφουν ο Γιώργος Πέτρου, ο οποίος έχει κάνει επίσης τη μετάφραση του έργου, και ο Αμερικανός Τζον Τοντ, πολυβραβευμένος σπεσιαλίστας του είδους, που είναι και ο χορογράφος της παράστασης. Τα σκηνικά σχεδίασε ο γνωστός σκηνοθέτης και σκηνογράφος Πάρις Μέξης, ενώ τα κοστούμια είναι της Γεωργίνας Γερμανού. Στους φωτισμούς, ο Γιώργος Τέλλος και στη διδασκαλία πρόζας, ο Παντελής Δεντάκης.

Οι μουσικοί του αγαπημένου συνόλου πλαισιώνουν έναν πολυμελή θίασο νεαρών τραγουδιστών, χορευτών και ηθοποιών. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους εμφανίζονται η Μαρίνα Σάττι (Μαρία), ο Γιάννης Καλύβας (Τόνυ), ο Ιάσονας Μανδηλάς (Ριφ) και η Ελένη Σταμίδου (Ανίτα).

image011

2. Εάν παρ’ όλα αυτά, είτε πας να δεις το West Side Story, είτε όχι, θες να κάτσεις σπίτι να ηρεμήσεις σωματικά, αλλά να πάρεις και μια γερή δόση περιπέτειας, σου έχουμε 4 ταινίες ειδικά για αυτήν την φάση. Θα τις δεις και χωρίς να κουνηθείς από τον καναπέ σου, θα νιώθεις κουρασμένος (με την καλή έννοια προφανώς) και ταυτόχρονα γεμάτος από το θέαμα που θα έχεις παρακολουθήσει.

Snatch – Guy Ritchie

snatch

Death Proof – Quentin Tarantino

death_proof

No Country For Old Men – Cohen Brothers

no-country-for-old-men_30262_4ea5fa772c058837cb0027d1_1320295952

Reservoir Dogs-Quentin Tarantino

reservoir-dogs

Ακολούθησε τις συμβουλές μας και θα περάσεις ένα ξεκούραστο, όσο και συναρπαστικό Σαββατοκύριακο, ακριβώς σαν αυτό που χρειάζεσαι!

Σχόλια