Χωρίς να προκαλεί,  η Ανδριάνα Μπάμπαλη συνεχίζει την μουσική της πορεία και μας μιλά για τα σχέδια της

Γεννημένη στην Αθήνα η Ανδριάνα Μπάμπαλη δεν έπαψε ποτέ να κυνηγάει τα όνειρα της. Άλλωστε δεν υπάρχει τέλμα σε αυτά. Σπούδασε οικονομικά και μουσική, αλλά το δεύτερο την κέρδισε αμέσως. Ήθελε να εκφράσει την αλήθεια, τις ανησυχίες και τις ευαισθησίες της. Την αλλαγή με άλλα λόγια.

Εξάλλου όλοι οι άνθρωποι έχουμε μέσα μας την δύναμη της αλλαγής. Απλά την έχουμε αντικαταστήσει με την προσαρμοστικότητα την οποία πολλές φορές μπερδεύουμε με την αγάπη.

diakopes-messinia-andriana-babali-1

Ιδιαίτερα ευγενική και συνεπής η Ανδριάνα Μπάμπαλη,  παραχώρησε μια συνέντευξη για το Frapress.gr!

Ποια ήταν τα πρώτα σου μουσικά βήματα; Πώς ξεκίνησες;                     

Ξεκίνησα αποκτώντας μια κιθάρα στην εφηβεία μου. Μετά πήγα στο ωδείο, κι από εκεί ο δάσκαλός μου, ο Πέτρος Κούρτης, με έστειλε σε μια οντισιόν του Νίκου Πορτοκάλογλου. Από εκεί όλα πήραν το δρόμο τους.

Είσαι μία τραγουδίστρια που έχει λάβει εξαιρετικές κριτικές και έχεις χαρακτηριστεί πρωτότυπη και ιδιαίτερη. Πού πιστεύεις οφείλεται αυτό;

Δεν μπορώ να το πω εγώ αυτό. Πάντως ο κάθε άνθρωπος έχει τη φωνή του που είναι ξεχωριστή. Από κει και πέρα είναι θέμα πως την χρησιμοποιεί κανείς και πως προσεγγίζει το τραγούδι. Πιστεύω πως όταν αρχίζουμε να τραγουδάμε, όλοι προσπαθούμε να μιμηθούμε κάποιον που θαυμάζουμε. Μετά βρίσκουμε τη δική μας φωνή.

02112014

Με τον δίσκο “Μην πεις ποτέ” άρχισες να καθιερώνεσαι ακόμη περισσότερο στο κοινό. Εσύ γενικά σαν άνθρωπος λες εύκολα τη λέξη ποτέ;

Όχι, δεν λέω συχνά ποτέ. Έχω κάποιες “κόκκινες γραμμές” που λένε, αλλά ξέρω πως είμαστε άνθρωποι με αδυναμίες και συχνά μπορεί να αλλάξουμε γνώμη ή να μας αναγκάσει η πραγματικότητα να αλλάξουμε. Οπότε για λίγα πράγματα θα πω ποτέ και πάντα για τον εαυτό μου. Για κανέναν άλλον δεν θα μπορούσα να εγγυηθώ.

Η τελευταία δισκογραφική δουλειά σου ήταν “Το μαζί είναι δρόμος”. Πες μου λίγα λόγια για αυτήν.

Είναι ο μόνος δίσκος που έγραψα αποκλειστικά την μουσική εγώ, σε στίχους του Νίκου Μωραΐτη και κάποιους δικούς μου. Οι ενορχηστρώσεις είναι του Άκη Κατσουπάκη. Χάρηκα πολύ που τα καταφέραμε και είμαι περήφανη γι’ αυτό το δίσκο. Πιστεύω ότι είναι από τις πιο ωραίες δουλειές μου.

Θα χαρακτήριζες τον εαυτό σου εμπορικό καλλιτέχνη;

Δεν υπάρχει εμπορικό πια με την έννοια πως τίποτα δεν πουλάει. Πάντως η μουσική μου είναι ποπ και δεν είναι κάτι βαρύ που απευθύνεται σε ειδικό κοινό. Με αυτή την έννοια ναι εμπορική είμαι.

25“Μαζί θεός” ένα πολύ αγαπημένο τραγούδι. Θεωρείς ότι μπορεί να υπάρξει σε μία ανθρώπινη σχέση μια τόσο δυνατή χημεία και έλξη που να πεις “Εγώ και εσύ θα πει Θεός”; Το έχεις βιώσει;

 Ίσως η σχέση των γονιών με τα παιδιά τους. Δεν μπορώ να φανταστώ κάτι άλλο τόσο θείο.

Συναυλίες ή εμφανίσεις σε κάποιο stage (ή μουσική σκηνή); Τι προτιμάς;

Οι συναυλίες το καλοκαίρι. Ανοιχτός χώρος, ξεκινάμε νωρίς, χωρίς κάπνα και φασαρία, δεν το συζητώ και δεν το συγκρίνω.

Εκτός από καλή φωνή τι άλλο πιστεύεις ότι χρειάζεται κάποιος για να ξεχωρίσει στον μουσικό χώρο;

Οπωσδήποτε ψυχικό σθένος, τσαμπουκά που λέμε, ψυχραιμία, γοητεία και καλές δημόσιες σχέσεις. Πρέπει να αντέξει κανείς, δεν είναι εύκολος χώρος.

Σε έχουμε δει να πρωταγωνιστείς το 2010 στην ταινία “Άπνοια” του Άρη Μπαφαλούκα, η οποία απέσπασε και 2 βραβεία στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, αλλά και στο θέατρο στην παράσταση “Γκρης Ηλέβεν” με τον Γιώργο Νανούρη. Σκέφτηκες ποτέ να ασχοληθείς με την υποκριτική πιο επαγγελματικά;

Όχι σοβαρά, αν και αγαπώ τον κινηματογράφο πάρα πολύ. Αυτό προέκυψε εντελώς τυχαία, το έκανα και μου άρεσε, αλλά δεν το κυνήγησα ποτέ έπειτα. Υπάρχουν πολλοί και καλοί ηθοποιοί, δεν χρειάζεται να μπούμε στα χωράφια τους.

1233586_10200770700523059_1247308334_n

Πιστεύεις στη φράση “Η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της”; Πώς βλέπεις το μέλλον στη χώρα μας;

Δεν είμαι αισιόδοξη δυστυχώς. Τα καλά μυαλά φεύγουν, το έχω δει από τους πιο ικανούς φίλους που έχω εδώ. Δεν υπάρχει προοπτική και η καθημερινότητα είναι αφόρητα κουραστική στην Ελλάδα. Περάσαμε τόσα και τα μυαλά παραμένουν αμετακίνητα και κανείς δεν παίρνει την  ευθύνη που του αναλογεί για να πάμε παρακάτω. Θα έλεγα πως είμαστε ένας ανώριμος αλλά γοητευτικός λαός.

Τι σημαίνει για σένα η μουσική Ανδριάνα;

 Η γιατρειά για όλα και η παρέα μου.

Ποιο είναι το ωραιότερο πράγμα που σου έχει πει κάποιος θαυμαστής σου;

 Ότι βάφτισε το παιδί του με το όνομα μου.

 Τι να περιμένουμε από εσένα στο προσεχές μέλλον;

 Καινούρια κομμάτια και συναυλίες με το αγαπημένο μου γυναικείο κουαρτέτο!

andriana

Σε ευχαριστώ πολύ Ανδριάνα για τον χρόνο σου!

Εγώ σε ευχαριστώ πολύ Γιώργο!

 

Σχόλια