24ωρη απεργία σε Μετρό, Ηλεκτρικό και Τραμ

Ακινητοποιημένοι θα μείνουν αύριο Τετάρτη, 6 Ιουλίου 2016, οι συρμοί του μετρό, του ΗΣΑΠ και του τραμ, λόγω 24ωρης απεργίας που προκήρυξαν ενώσεις εργαζομένων στα παραπάνω μέσα.

Η Ένωση Εργαζομένων ΗΣΑΠ, ο Σύλλογος Εργαζομένων Τραμ, το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών και το Σωματείο Ηλεκτροδηγών & Λοιπών Εργαζομένων Κίνησης στη ΣΤΑΣΥ αντιδρούν στην ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της Εταιρείας Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού (ΕΕΣΣΤΥ) και καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο στις 8 το πρωί έξω από το ΤΑΙΠΕΔ.

Όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι σε ανακοίνωσή τους, «οι αστικές συγκοινωνίες θα είναι η επόμενη δραστηριότητα, που μεθοδεύεται να παραδοθεί στα αδηφάγα ιδιωτικά, κερδοσκοπικά συμφέροντα, αδιαφορώντας για τις δραματικές συνέπειες αυτών των επιλογών για τον ελληνικό λαό».

«Τα καταστροφικά σχέδια δεν θα περάσουν. Οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες θα αντισταθούμε», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ωστόσο, τα λεωφορεία, τα τρόλεϊ και τα ταξί θα κινούνται κανονικά.

ΟΣΕ & Προαστιακός

Η απεργία συνεχίζεται κανονικά από τη Δευτέρα 4 Ιουλίου μέχρι και την Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016. Συγκεκριμένα, στις 6 Ιουλίου, η απεργία θα είναι 24ωρη, ενώ στις 7 Ιουλίου η στάση θα ακολουθήσει το εξής πρόγραμμα: 05:00-08:00, 13:00-16:00, 21:00-00:00.

Πηγή

Σχόλια