Το Woodstock μας έμαθε όσα ξέρουμε για την ειρηνική διαμαρτυρία

Το Woodstock είναι ένα από αυτά τα τόσο θρυλικά events, που φτάνουν να γίνονται μύθοι. 400.000 χίπηδες και νέοι κατέβηκαν στη μικρή πόλη του Bethel, στη Νέα Υόρκη, για μια από τις ευρέως αποδεκτές ως, αν όχι οι απόλυτες, οι πιο επιδραστικές στιγμές της ποπ μουσικής κουλτούρας. Από τις 15-17 Αυγούστου 1969, δύο χρόνια μετά το  “Summer of Love” του 1967, παρουσίασε μερικούς από τους μεγαλύτερους ροκ καλλιτέχνες της εποχής.

Η πολιτιστική σημασία του Woodstock ξεπερνά τη μουσική. Το φεστιβάλ λειτούργησε ως ειρηνική διαμαρτυρία ενάντια στον πόλεμο του Βιετνάμ και αξιοποιείται ακόμα ως πρωτεύον παράδειγμα του πώς ένα αντιπολιτισμικό γεγονός μπορεί να έχει παγκόσμια επιρροή. Οι φωτογραφίες του φεστιβάλ παραμένουν ευρέως διαδεδομένες μέχρι και σήμερα, παραπάνω από 40 χρόνια μετά, αφού εκφράζουν ακόμα τη νεανική κουλτούρα, που είναι απογοητευμένη από το τρέχον πολιτικό κλίμα.

Παρακάτω θα δείτε ένα άλμπουμ με φωτογραφίες μέσα και γύρω από το φεστιβάλ. Αν έχεις πάει σε φεστιβάλ τα τελευταία 10 χρόνια, θα έχεις παρατηρήσει ότι πολλά έχουν αλλάξει. Για παράδειγμα, φαντάσου πόσο χάλια θα ήταν η κατάσταση στις τουαλέτες αν 400.000 άτομα εμφανίζονταν σε ένα event για 50.000 μόνο!

Αλλά, όπως αποδεικνύουν οι φωτογραφίες, δεν επρόκειτο απλά για ένα φεστιβάλ. Ήταν μια συγκέντρωση ατόμων και ιδεών…

Σχόλια