Έχεις χρόνο για λίγα λεπτά έμπνευσης μέσω 5 ενθαρρυντικών TED Talks;

Ατέλειωτη η εξεταστική;

Νιώθεις να τα παρατάς και να θες να ξεφύγεις;

Δεν υπάρχει κανείς να σου δώσει κουράγιο και να σ’ ενθαρρύνει;

Αν δεν μπορείς να βρεις κίνητρο για να συνεχίσεις με την ίδια αποτελεσματικότητα με την οποία άρχισες, μαζέψαμε 5 TED Talks, δηλαδή ομιλίες σπουδαίων ανθρώπων σε ολιγόλεπτα βίντεο για να σε παρακινήσουν να βρεις δύναμη μέσα σου για να συνεχίσεις. Παράλληλα, ίσως να σου δώσουν νέες ιδέες για τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσες να δουλεύεις καλύτερα.

Δεν είναι απαραίτητο να είσαι μόνο σε φάση εξεταστικής για να τα δεις. Κάθε φορά που χάνεις το κουράγιο και το πάθος σου, αυτά θα είναι εδώ και θα σε περιμένουν.

1. Adam Grant – “The surprising habits of original thinkers”

Αν ο φόβος ή η αποτυχία σε σταματά από το να παραγάγεις περισσότερες ιδέες, ο Adam Grant, καθηγητής στο Wharton και συγγραφέας του βιβλίου “Originals“, μπορεί να σου δώσει λίγη έμπνευση.

2. Shawn Achor – “The happy secret to better work”

Ως CEO της Good Think Inc., ψυχολόγος και συγγραφέας του βιβλίου “The Happiness Advantage“, ο Shawn Achor μας λέει ότι η κοινή λογική “βρες δουλειά για να είσαι ευτυχισμένος” είναι λανθασμένη, καθώς αντ’ αυτού η ευτυχία εμπνέει την παραγωγικότητα.

3. Jason Fried: “Why work doesn’t happen at work”

Σύμφωνα με το συγγραφέα του βιβλίου “Rework“, χάρη στα μοντέρνα γραφεία, αποσπόμαστε συνέχεια από το αφεντικό μας όταν μας ελέγχει, τις ασήμαντες συναντήσεις ή από τους συνεργάτες μας με τα επείγοντα αιτήματά τους.

4. Stefan Sagmeister: “The power of time off”

Για παραπάνω από 20 χρόνια, ο Stefan Sagmeister σχεδιάζει τα εξώφυλλα μουσικών albums, όπως των Rolling Stones και Lou Reed. Κάθε εφτά χρόνια κλείνει το στούντιό του για 12 ολόκληρους μήνες για να κυνηγήσει “μερικά πειράματα” που του δίνουν εκ νέου έμπνευση.

5. Margaret Heffernan: “Dare to disagree”

Οι καλές εργασιακές σχέσεις δε χτίζονται με τις συνεχείς συμφωνίες των εργαζομένων, όπως εξηγεί η Margaret Heffernan, επιχειρηματίας και συγγραφέας του βιβλίου “Beyond Measure“.

Πηγή

 

Σχόλια