Η σχέση από απόσταση δεν είναι εύκολη υπόθεση… Δες εδώ κάποιες συμβουλές για να μπορέσεις να την διαχειριστείς!

Από την στιγμή που αποφάσισες από κοινού με το ταίρι σου να διατηρήσετε την σχέση εξ’αποστάσεως,  μιας και έχετε περάσει σε διαφορετικές πόλεις και ασχολείστε με διαφορετικό αντικείμενο σπουδών, σημαίνει ότι έχετε ήδη “ζυγίσει” τα υπέρ και τα κατά. Εφόσον λοιπόν τα υπέρ για εσένα κέρδισαν το προβάδισμα, ήρθε η ώρα να αντιμετωπίσεις τους φόβους σου.

Αρχικά, σημαντικό είναι,  όταν παίρνεις μια απόφαση να την μελετάς καλά και έπειτα να την στηρίζεις. Να την στηρίζεις μέχρι εκεί που έχεις θέσει εσύ τα όρια σου!

Αυτό σημαίνει ότι σίγουρα θα διαπιστώσεις (εάν δεν γνωρίζεις ήδη ), πως  το να διατηρήσεις μια σχέση από απόσταση είναι αρκετά δύσκολο… όχι όμως και ακατόρθωτο.

Συνεπώς, αφού πήρες την απόφαση, στήριξέ την και μάλιστα κάν’το σωστά!

Να φοβάσαι την απόσταση που δεν μετριέται σε χιλιόμετρα, όπως λέει και ένα ρητό… για όλα τα άλλα… Keep calm και τρόποι  ΥΠΆΡΧΟΥΝ!

1.Πρέπει να συνειδητοποιήσεις ότι μια σχέση από απόσταση δοκιμάζεται καθημερινά… και μαζί με την σχέση σου, δοκιμάζεις και τα όρια σου!

Οπότε μία καλή αρχή για σένα, είναι να ορίσεις ποια είναι αυτά τα όρια του εαυτού σου που δεν πρέπει να υπερβείς… και παράλληλα να ορίσετε τα όρια της σχέσης σας.

2.Αφού επέλεξες να συνεχίσεις με το ταίρι σου, τότε καλό θα ήταν να μετριάσετε το αίσθημα της ζήλιας και να προσπαθήσετε να δείξετε περισσότερη εμπιστοσύνη ο ένας στον άλλον. Η εμπιστοσύνη είναι θεμέλιο κάθε υγιούς σχέσης… και μην ξεχνάς η εμπιστοσύνη ΚΕΡΔΙΖΕΤΑΙ!

3.Μαζί με την ζήλια, πρέπει να μετριάσεις και τα νεύρα σου. Πώς θα το πετύχεις αυτό; Απλό! Σταμάτα να δίνεις έκταση σε κάθε ασήμαντη λεπτομέρεια και αφιέρωσε χρόνο για τον εαυτό σου. Βγες με φίλους και απέκτησε καινούριες εμπειρίες. Αυτό θα σε βοηθήσει να μην περιμένεις  όλη την ώρα πάνω από ένα τηλέφωνο, πράγμα που σε γεμίζει με περισσότερο άγχος και νεύρα.

4.Ακόμα ένας τρόπος να διαχειριστείς την σχέση από απόσταση, είναι να σκεφτείς ότι μπορείς να κάνεις οποιαδήποτε στιγμή το αποφασίσεις τζάμπα διακοπές! (Γιατί ναι… φυσικά και ο τζάμπας ζει και βασιλεύει).

Σπουδάζετε σε διαφορετικές πόλεις σωστά; Τι σε εμποδίζει από το να επισκεφτείς τα μέρη του/της και να γνωρίσεις τους φίλους του/της;

5.Γνωρίζετε και οι δύο ήδη πως πρέπει να καταβάλετε περισσότερες προσπάθειες για να κρατήσετε την σχέση αυτή παρά τις αντιξοότητες. Συνεπώς η αγανάκτηση και οι τσακωμοί είναι συχνοί!

Μην ξεχνάτε, λοιπόν, να θυμίζετε ο ένας στον άλλον πόσο σημαντικό είναι να έχεις κάποιον που να σε αγαπάει, να σε καταλαβαίνει και να έχει την ψυχική δύναμη και υπομονή να σε περιμένει!

6.Δεν μπορείς να προσφέρεις στο ταίρι σου όλα όσα θέλεις, επειδή δεν είσαι κοντά του; Και σε ποιόν όμως δεν αρέσουν οι εκπλήξεις; Κάνε τον σύντροφό σου χαρούμενο και οργάνωσε μικρές εκπλήξεις που θα τον ξαφνιάσουν ευχάριστα!

7.Ώς γνωστόν η απόσταση ενισχύει το πάθος, την έλξη και την ένταση, συνεπώς εδώ η τύχη είναι με το μέρος σου!

8.Ένας καλός τρόπος για να μην βαρεθείς ποτέ την σχέση από απόσταση, είναι να βρίσκετε εναλλακτικά θέματα συζήτησης που θα ενδιαφέρουν και τους δυο.

9.Η ρουτίνα είναι κακός σύμβουλος μιας σχέσης, και ιδιαίτερα της σχέσης εξ’ αποστάσεως. Φροντίστε λοιπόν να μην καταβάλει την σχέση σας η ρουτίνα της καθημερινότητας. Όσο περισσότερα πράγματα κάνετε καθημερινά, τόσο περισσότερα νέα θα έχετε να διηγηθείτε ο ένας στον άλλον.

10.Η ταχεία πρόοδος της τεχνολογίας  σε βοηθάει να κρατήσεις την σχέση σου “ζωντανή”, μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Η χρήση της camera και του skype, σε κάνουν να αισθάνεσαι πολύ πιο κοντά με το ταίρι σου. Εκμεταλλεύσου το!!

11.Οι τσακωμοί δεν είναι πάντα για κακό! Πολλές φορές οι τσακωμοί είναι απαραίτητοι για να αναζωογονήσουν την σχέση σου! (Ναι, ναι και φυσικά ισχύει).

12.Για το τέλος άφησα τα σχέδια που σίγουρα θα χαίρεσαι να κάνεις μαζί με το ταίρι σου για όταν ξανά συναντηθείτε! Ταξίδια, εκδρομές, ταινίες που θα δείτε μαζί και άλλα πολλά. Ίσως κάποια από αυτά τα σχέδια πραγματοποιηθούν και κάποια άλλα όχι. Όπως και να έχει εγώ αγαπώ τα σχέδια… μπορώ να κάθομαι ώρες να ονειροπολώ για πράγματα που ίσως να μην συμβούν ποτέ, όμως εμένα με κάνει να πιστεύω πως είναι αλήθεια… και έτσι κάνουν την προσμονή πιο εύκολη και την ελπίδα πιο ζωντανή! (οκει, είναι 4 το ξημέρωμα και η μελούρα ταιριάζει).

Η σχέση από απόσταση δεν είναι και από τα πιο εύκολα πράγματα που υπάρχουν,(προφανώς!), και εσύ είσαι ο πρώτος/η που το καταλαβαίνει.

Μία τέτοια απόφαση όμως, θέλει αρκετή και ώριμη σκέψη για να παρθεί και σίγουρα εσύ που την πήρες πρέπει να εξοπλιστείς με αντοχές και υπομονή! ( Γιατί όπως είπε και ο Ζαν Ζακ Ρουσσό, η υπομονή μπορεί να είναι πικρή, αλλά οι καρποί της είναι πολύ γλυκοί!)

Τέλος, μια σχέση εξ’αποστάσεως σε βοηθάει να ανακαλύψεις περισσότερο τον εαυτό σου… ίσως και να βελτιώσεις κάποια στοιχεία του!

Υ.Γ 2.Είμαι σίγουρη πως ο δυναμισμός σου θα σε βοηθήσει να τα καταφέρεις και να είσαι ευτυχισμένος/η με το ταίρι σου! Αλλά ακόμα και να μην πετύχει, ποτέ δεν χάνεις κάτι επειδή τόλμησες!

Υ.Γ 3. Δες εδώ ποιες νοοτροπίες  μπορούν να καταστρέψουν την σχέση σου!Long

 

Σχόλια