Ο Barack Obama ήταν, είναι και θα είναι ένας από τους πιο αγαπητούς Αμερικανούς προέδρους που πέρασαν από το λευκό οίκο.

Έρευνες λένε πως τα εξυπνότερα άτομα είναι αυτά που έχουν και μία υψηλή αίσθηση του χιούμορ. Αν λοιπόν το να είσαι και αστείος και ταυτόχρονα ικανός να εκτιμήσεις το χιούμορ είναι σημάδια μιας άνω του μέσου όρου ευφυίας τότε ας ελπίσουμε πως ο Ομπάμα ήταν ο πρώτος αλλά όχι ο τελευταίος ηγέτης που θα περάσει από αυτή τη θέση.

Πριν από μερικές ημέρες στο ετήσιο δείπνο ανταποκριτών το οποίο και ήταν το τελευταίο της θητείας του ο Μπάρακ Χουσέιν Ομπάμα εμφανίστηκε πιο χαλαρός και αυτοσαρκαστικός από ποτέ και δεν άφησε τίποτα ασχολίαστο.

US President Barack Obama speaks at the 102nd White House Correspondents' Association Dinner in Washington, DC, on April 30, 2016. / AFP PHOTO / NICHOLAS KAMM

US President Barack Obama speaks at the 102nd White House Correspondents’ Association Dinner in Washington, DC, on April 30, 2016. / AFP PHOTO / NICHOLAS KAMM

Αγαπημένο κομμάτι της ομιλίας του ήταν φυσικά ο υποψήφιος για τη θέση του Τραμπ όπου μεταξύ άλλων ο Ομπάμα σχολίασε:

«Νιώθω λιγάκι πληγωμένος που δεν είναι εδώ απόψε. Περάσαμε τόσο ωραία την περασμένη φορά. Μου φαίνεται και λιγάκι παράξενο. Έχουμε εδώ ένα δωμάτιο γεμάτο ρεπόρτερ, σελέμπριτις, κάμερες και ο Τραμπ λέει όχι; Λέτε να βρίσκει το δείπνο κάπως κακόγουστο; Τι καλύτερο λέτε να είχε σχεδιάσει για απόψε; Μήπως κάθεται σπίτι τρώγοντας μπριζόλες Τραμπ και στέλνοντας προσβολές μέσω Twitter στην Άνγκελα Μέρκελ;»

Όσον αφορά τη στάση των ξένων ηγετών απέναντι του τώρα που πλέον πλησιάζει το τέλος της θητίας του ανέφερε αστιευόμενος:

Ούτε καν οι ξένοι ηγέτες δεν μου δίνουν πια σημασία. Την προηγούμενη εβδομάδα, ο πρίγκιπας Τζορτζ εμφανίστηκε στη συνάντησή μας με μπουρνούζι. Αυτό κι αν ήταν χαστούκι. Ξεκάθαρη παραβίαση του πρωτοκόλλου»

Και ενώ η ομιλία ήταν άκρως απολαυστική και τα 32:38 λεπτά όποιος την έχει δει δεν πρόκειται να ξεχάσει το βίντεο που παίχτηκε τα τελευταία λεπτά με τον Ομπάμα να ψάχνει δουλειά καθώς και τις δύο τελευταίες λέξεις που είπε ο πρώτος αφροαμερικανός πρόεδρος των ΗΠΑ.

Απολαύστε υπεύθυνα!

Από το Οβαλ γραφείο, «διοικητής του καναπέ» Βίντεο με τον Ομπάμα να ψάχνει για δουλειά!

Obama out! 

 

Σχόλια