Αλλαγή
:  Μια λέξη που λίγο πολύ όλοι μας  μισούμε, αλλά ταυτόχρονα όλοι μας επιζητούμε σε κάποια φάση της ζωής μας. Αλλά τι να σημαίνει άραγε αυτή η αλλαγή;
Μήπως θέλουμε να αλλάξουμε κάτι πάνω μας; Ή μήπως κάτι μέσα μας; Ή ακόμη και παραστάσεις; Δεν ξέρω αλλά ούτε εσύ ξέρεις! Βασικά κανείς μας δεν ξέρει.

Και η επόμενη ερώτηση, ρητορική μάλλον θα την χαρακτήριζα…
Μήπως θέλουμε αυτήν την αλλαγή, την επιζητούμε και την κυνηγάμε επίμονα;

Ποτέ δεν συμπάθησα του στατικούς ανθρώπους. Αντιθέτως, η δυναμικότητα του άλλου είναι αυτή που σου κινεί την περιέργεια να τον γνωρίσεις αλλά και ταυτόχρονα του δίνει και γόητρο.

Ας αναλύσουμε λοιπόν την έννοια αυτή της δυναμικότητας και της αλλαγής. Δεν θα μπω στον κόπο να μιλήσω με ορολογίες και τα συναφή αλλά με απλά, λιτά και σταράτα λόγια. Είναι απλά αυτές οι στιγμές που όλοι μας έχουμε πει στους φίλους μας, στην οικογένειά μας, στο αγόρι/κοπέλα μας ότι βαριόμαστε και ότι θέλουμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό. Ας κάνουμε κάτι διαφορετικό, έτσι για την αλλαγή. Τόσο απλά!

Αλλά γιατί η αλλαγή μας μοιάζει τόσο ουτοπική και ταυτόχρονα φοβιστική; Δεν ξέρουμε, αλλά αυτή είναι και η μαγεία της. Είναι αυτό το άγνωστο που μας ιντριγκάρει και μας κινεί την περιέργεια. Να αλλάξουμε παραστάσεις λέμε, να γνωρίσουμε νέο κόσμο θέλουμε, να αλλάξουμε την εμφάνισή μας και να αλλάξουμε και εμείς σαν άνθρωποι. Η δύναμη της αλλαγής είναι αυτή που μας ενθουσιάζει περισσότερο από όλα. Θα έλεγα ότι αποτελεί την κινητήρια δύναμη τη σημερινής εποχής.

«Μα κοίτα, πόσο άλλαξες!!!» , είναι μια έκφραση που ακούμε συχνά για εμάς και καθημερινά γύρω μας. Άλλες φορές το θέλουμε, και άλλες φορές απλά τυχαίνει. Σε κάθε περίπτωση  η αλλαγή αυτή επέρχεται.  Συνήθως η αλλαγή που θέλουμε τείνει προς το 1ο τεταρτημόριο, μπορεί να τείνει και προς το άπειρο. Εντάξει, πλάκα κάνω, προφανώς και έχει όρια. Τα όρια που εμείς οι ίδιοι θέτουμε

Αλλαγή: μια λέξη τόσο μικρή, αλλά ταυτόχρονα με τόση μεγάλη σημασία στις διάφορες εκφάνσεις της καθημερινής μας ζωής. Μα πόσο αστείο; Μου θυμίζει την λέξη τόλμη. Και αυτό γιατί θέλει τόλμη να αλλάξεις. Να τολμήσεις να αλλάξεις αλλά ταυτόχρονα να είσαι και έτοιμος  να δεχτείς και να αντιμετωπίσεις τις συνέπειες αυτής της αλλαγής. Να δείξεις κουράγιο αλλά και ωριμότητα και να αποδείξεις στους γύρω σου αλλά κυρίως τον εαυτό σου ότι έχεις αλλάξει.

Η αλλαγή δεν είναι αρνητική έννοια. Θα μπορούσα να το χαρακτηρίσω και ως το σημείο εκείνο που αλλάζεις τα αρνητικά σου. Και τα κάνεις θετικά ή και ουδέτερα. Πάντως σε καμιά περίπτωση δεν είναι αρνητικά.Η αλλαγή δεν είναι κακή. Κάποιες φορές θα έλεγα ότι είναι και ακόμη και αναπόφευκτη. Είναι θα έλεγα από τις στιγμές αυτές ότι πρέπει να αλλάξεις κάποια θέματα της καθημερινότητας σου, προκειμένου να προχωρήσεις και να αλλάξεις και εσύ ο ίδιο.

Να είσαι υπέρ της αλλαγής. Μπορεί να την φοβάσαι, αλλά ξέρεις ότι την θέλεις πολύ, όπως λένε και οι Onirama, στο ομώνυμο τραγούδι.

 

Σχόλια