Το πολυαναμενόμενο Captain America ήρθε!

Μία ταινία για την οποία έχει γίνει αρκετό hype από geeks και μη τους τελευταίους μήνες είναι το Captain America: Civil War. Ένας από τους λόγους για τους οποίους υπάρχει μεγάλη προσδοκία κοινού για την ταινία αυτή είναι ο μεγάλος αριθμός των υπερηρώων που θα συμμετέχουν (σε σχέση με τα αντίστοιχα κόμικς θεωρούνται βέβαια λίγοι). Παρ’όλο που ο τίτλος της ταινίας είναι Captain America, στην ουσία είναι σαν να βλέπουμε ένα ακόμα Avengers. Μην ξεχνάμε πως τα τελευταία χρόνια οι ταινίες της Marvel είναι αρκετά καλές, ανεβάζοντας πολύ τον πήχη και τις προσδοκίες των fans για το αποτέλεσμα.

captainamerica

 

Το κεντρικό plot στρέφεται γύρω από μία διαμάχη μεταξύ Iron Man και Captain America. Με αφορμή την εφαρμογή ενός νόμου από τη κυβέρνηση των Η.Π.Α. που απαιτεί από τους υπερήρωες να καταχωρηθούν με το όνομά τους, δημιουργούνται δύο ομάδες, εκείνοι που τάσσονται υπέρ του νομοσχέδιου και εκείνοι που είναι κατά. Ας δούμε όμως τις δύο ομάδες, το team Iron Man και team Cap.

Team Iron Man

captainamerica

Black Widow: Μέχρι πρότινος, η Natasha Romanoff ήταν η μόνη γυναίκα Avenger. Κάτι που πολλοί fans ίσως δεν γνωρίζουν είναι ότι έχει την ίδια ηλικία και δύναμη με τον Captain America(!). Γεννημένη το 1928 και στρατολογημένη από την μυστική υπηρεσία πληροφοριών της Σοβιετικής Ένωσης, η Black Widow είναι μία εξειδικευμένη δολοφόνος και κατάσκοπος με ένα μυστήριο παρελθόν που λίγοι το γνωρίζουν.

War Machine: Έχοντας συμμαχήσει αρκετές φορές και εφόσον είναι χρόνια φίλοι, είναι λογικό να πάει με το μέρος του Iron Man. Ο Ρόουντς ως Συνταγματάρχης της Πολεμικής Αεροπορίας των Η.Π.Α. ως προτεραιότητα έχει την άμυνα και προστασία των πολιτών. Άλλωστε για την δημοσιοποίηση της ταυτότητάς του δεν νοιάζεται, αφού είναι ήδη δημόσια γνωστός ως War Machine.

Black Panther: Ο χαρακτήρας αυτός θα κάνει το ντεμπούτο του στο Marvel Cinematic Universe στο Civil War. Έχοντας βελτιωμένες σωματικές ιδιότητες και στολή φτιαγμένη από βιμπράνιο, θα προσθέσει αρκετή δύναμη στην ομάδα Σταρκ.

The Vision: Ο Vision είναι ένας από τους χαρακτήρες που πρωτοεμφανίστηκε στο τελευταίο Avengers. Δημιούργημα του Ultron, προοριζόταν αρχικά ως ένα «δοχείο» ώστε να μεταφέρει εκεί τη νοημοσύνη του. Τον πρόλαβε ωστόσο ο Σταρκ, με αποτέλεσμα να αποτελείται από συνθετικό οργανικό ιστό και με την τεχνητή νοημοσύνη που δημιούργησε ο ίδιος ο Iron Man, με όνομα J.A.R.V.I.S. Εκτός από τις ήδη αποκτώμενες δυνάμεις του, έχει στην κατοχή του και ένα πετράδι με κοσμικές δυνάμεις, που τον καθιστά έναν από τους ισχυρότερους χαρακτήρες στο Civil War. Ο Vision είναι υπέρμαχος του πλανήτη και της ζωής πάνω σε αυτόν.

Spiderman: Έχοντας δαγκωθεί από ραδιενεργή αράχνη, ο Πίτερ Πάρκερ απέκτησε την ταχύτητα, τη δύναμη και τις ιδιότητες μιας αράχνης. Με μότο τη φράση «Με μεγάλη δύναμη έρχεται μεγάλη υπευθυνότητα», έχει ορκιστεί να χρησιμοποιεί τις δυνάμεις του για να βοηθάει τον κόσμο. Ξέρουμε πως τουλάχιστον στην αρχή τάσσεται με τη μεριά του Iron Man. Θα πρέπει να δούμε τη ταινία για να μάθουμε εάν αλλάζει η γνώμη του για τη διχογνωμία.

Team Cap

captainamerica

Hawkeye: Μετά τα γεγονότα της ταινίας Avengers: Age of Ultron, η προσθήκη του συγκεκριμένου χαρακτήρα προκαλεί έκπληξη καθώς στο τέλος της ταινίας αποχωρεί από την ομάδα για να επιστρέψει στην οικογένειά του. Ο τοξότης της παρέας, δούλευε για τη S.H.I.E.L.D., και έχει συνεργαστεί πολλές φορές με τη Black Widow, που πλέον είναι καλή του φίλη.

Falcon: Δεν μας εκπλήσσει καθόλου που ο Falcon, συνεργάτης του Cap, συμμετέχει μαζί του και αυτή τη φορά. Ο Falcon είναι πρώην αλεξιπτωτιστής της Πολεμικής Αεροπορίας των Η.Π.Α. Αποσύρθηκε από την ενεργό υπηρεσία και άρχισε να βοηθάει συναδέλφους στρατιώτες του που έπασχαν από διαταραχή μετατραυματικού στρες. Κατά τη διάρκεια της εξέγερσης της HYDRA ο Wilson συμμάχησε με τον Captain America, βοηθώντας τον να βρει τον Bucky Barnes. Έκτοτε αποτελεί μέλος της καινούριας ομάδας των Avengers.

Bucky Barnes: Ο παιδικός φίλος και αρχικός συνεργάτης του Steve Rogers (aka Captain America) επιστρέφει δυναμικός και αναμορφωμένος από τη πλύση εγκεφάλου που του έκαναν για δεκαετίες οι επιστήμονες της HYDRA.

Ant-Man: Όπως γνωρίζουμε από την ομώνυμη ταινία, ο Scott Lang είναι ένας πρώην εγκληματίας τον οποίο έπεισε ο Hank Pym να αναλάβει τα καθήκοντα του Ant-Man, δίνοντάς του τη στολή. Φτιαγμένη από τα σωματίδια Pym, η στολή επιτρέπει τη σμίκρυνση και ξανά μεγέθυνση του σώματος χωρίς να μικραίνει η μάζα, γεγονός που καθιστά όποιον μπορεί να τη φοράει –και να την ελέγχει- πολύ δυνατό.

Scarlet Witch: Στο τελευταίο Avengers είδαμε συνοπτικά την ιστορία της Wanda Maximoff και του δίδυμου αδερφού της. Για να βοηθήσουν τη χώρα τους δέχτηκαν να υποβληθούν σε πειράματα, αποκτώντας υπερφυσικές ιδιότητες. Η Scarlet Witch δικαίως πήρε αυτό το όνομα, καθώς οι δυνάμεις της μοιάζουν μαγικές. Συγκεκριμένα έχει τηλεπαθητικές, τηλεκινητικές και ικανότητες ελέγχου ενέργειας. Μέλος της νέας ομάδας Avengers, σίγουρα έχει πολλά να προσφέρει.

Sharon Carter: Ανιψιά της μυθικής ιδρύτριας της S.H.I.E.L.D. Πέγκυ Κάρτερ, η Σάρον Κάρτερ ακολούθησε τα βήματά της και έγινε πράκτορας της S.H.I.E.L.D. Περισσότερα για τη συγκεκριμένη χαρακτήρα θα μάθουμε στο Captain America.

Σχόλια