Η Νέα Υόρκη μέσα από τα μάτια του Will Ellis

Όταν οι New York Times μιλούν για το τελευταίο έργο του Will Ellis, το θεωρούν ως φασματικό άλμπουμ φωτογραφιών που δεν πρέπει να χάσεις. Το «Abandoned NYC» είναι 3 χρόνια δουλειάς και 150 φωτογραφίες 60 εγκαταλελειμμένων τοποθεσιών στη Νέα Υόρκη και του περίγυρού τους: όλα περιέργως συναρπαστικά.

Είστε από αυτούς που κάθονται ακίνητοι, τρομαγμένοι και γεμάτοι ερωτήσεις μπροστά από το πανό με τις φωτογραφίες;

Έτσι έπρεπε. Για τον Will Ellis, ακούγονται περισσότερο ως σημεία αναχώρησης. Είναι ο δικός του παιδότοπος. Ο νέος φωτογράφος από το Μπρούκλιν έχει περάσει επίσης τρία χρόνια σκαλίζοντας αυτές τις εγκαταλελειμμένες και ξεχασμένες γωνίες της πόλης που δεν κοιμάται ποτέ.

Για εκείνον, αυτοί οι χώροι είναι σαν μέρη ανάμεσα στο υπερφυσικό και το πραγματικό και ανάμεσα στο παρελθόν και το μέλλον. Είναι, εξάλλου, η αυθεντικότητα καθενός από αυτούς τους τόπους που τον ώθησε να κατακτήσει τους εγκαταλελειμμένους χώρους.

Σε τρία χρόνια, ένωσε σχεδόν 150 κλισέ σε ένα έργο: « Abandoned NYC ». Κάθε φωτογραφία δείχνει ένα μακρύ ταξίδι εξερεύνησης και συνοδεύεται από ένα λεπτομερές κείμενο και μέχρι στιγμής απαρατήρητο στην ιστορία του απαθανατισμένου μέρους.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες του έργου του στην επίσημη ιστοσελίδα.

Ένα μέσο για να ανακαλύψεις τη Νέα Υόρκη που δε θα είχες ποτέ την ευκαιρία να γνωρίσεις και για να μπεις στο τέλος στο σύμπαν της που μέχρι τώρα παρέμενε άγνωστο.

Ένα παροπλισμένο εργοστάσιο, μια αρχαία στρατιωτική σχολή, περνώντας από τα ερείπια των βιομηχανιών της Αναγέννησης του Harlem: ένας μυθικός χώρος του κινήματος «Movers and Shakers » του 1920, το έργο Abandoned NYC επικεντρώνεται στους ομορφότερους χαμένους χώρους  της Νέας Υόρκης μέσα από το έμπειρο μάτι και την τεράστια αισθητική του εξερευνητή Will Ellis.

Πηγή

Σχόλια