Ταξιδέψαμε στο Λίβερπουλ και μάθαμε τα καλύτερα μέρη για να επισκεφτείς!

Επιμέλεια: Δέσποινα Παπαδοπούλου

Όνειρο ζωής –νομίζω από πάντα- είχα το να ταξιδέψω σε όλο τον κόσμο, να δω νέες πόλεις, να γνωρίσω διαφορετικούς ανθρώπους, να γεμίσω εμπειρίες. Κατανοώντας όμως τη δυσκολία να συμβεί κάτι τέτοιο γιατί εχμ, ο κόσμος είναι λίγο μεγάλος, αναζητώ πάντα αφιερώματα σε πόλεις για να ταξιδέψω έστω νοητά. Με αφορμή λοιπόν το ταξίδι μου στο Λίβερπουλ, παραθέτω τα καλύτερα μέρη να επισκεφθείς/να φας/να περάσεις καλά είτε δια ζώσης είτε με το νου. Enjoy.

Μέρη να επισκεφτείς – Broad your mind

liverpool-cathedralLiverpool Cathedral

Αποτελεί τη μεγαλύτερη καθολική εκκλησία στη Μεγάλη Βρετανία και διαθέτει το πιο μεγάλο καμπαναριό στον κόσμο βάρους 32 τόνων. Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα με 5 λίρες να ανέβουν στον πύργο του ναού και να απολαύσουν πανοραμικά όλο το Λίβερπουλ.

12988201_1978951158997288_401583787_n

λιβ καθWalker Art Gallery

Για τους λάτρεις της κλασικής/μοντέρνας/εναλλακτικής τέχνης, με αντικείμενα και από το 1870. Πριν την έξοδο είχε χαρτάκια post-it για να γράψεις την εντύπωση σου από την έκθεση. Νot bad.

γαλλεριAlbert Dock/Museum of Liverpool

Αρκετά κάτω από το κέντρο του Λίβερπουλ, βρίσκονται τα λεγόμενα docks και το μουσείο που περιέχει και ορισμένα αντικείμενα από το ναυάγιο του Τιτανικού. Στην παρακάτω φωτογραφία, το κτήριο με το ρολόι, είναι το δημαρχείο το οποίο κοσμούν δυο Liverbirds που κοιτούν σε αντίθετες κατευθύνσεις. Υπάρχει ο αστικός μύθος πως την ημέρα που θα κοιταχτούν θα καταστραφεί το Λίβερπουλ.

μουσειοLibrary of Liverpool

Ο παράδεισος του κάθε βιβλιοφάγου. Αμέτρητα βιβλία σε μια τεράστια βιβλιοθήκη, όπου έχει μικρές σκάλες με περίτεχνα κάγκελα – κουπαστές για τους πάνω ορόφους. Στη δεύτερη εικόνα απεικονίζεται η οροφή της βιβλιοθήκης.

λαιμπ1λαιμπ 2University of Liverpool

Αποτελείται από ένα τεράστιο campus με χιλιάδες φοιτητές, έχει δικό του shop και κάτι τέτοιες στιγμές καταλαβαίνεις πως είναι επείγουσα ανάγκη να βελτιωθούν οι υποδομές των ελληνικών πανεπιστημίων.λιβ γιοΜέρη για να φας και να διασκεδάσεις

Ενδεικτικά, προτείνουμε το Free State Kitchen για burgers to die for, για ελληνικό φαγητό το Grilla, ενώ για τέεεελεια κέικ (βλ. red velvet και carrot cake), προτείνουμε το Cuthebert’s Bakehouse.

burgerThe Cavern Club

Φήμες λένε πως τα παιδιά που γεννήθηκαν στο Λίβερπουλ έχουν όνειρο είτε να γίνουν ποδοσφαιριστές (αλίμονο) είτε να γίνουν τραγουδιστές μιας και είναι η πόλη απ’ όπου πρωτοξεκίνησαν οι Beatles. Κάθε μία από τις πολλές pub που σέβεται τον εαυτό της έχει  live stage για συγκροτήματα. Εμείς διαλέγουμε την πρώτη pub που τραγούδησαν οι Beatles (σοκ και δέος).

cavern-club_miniAlma de Cuba

Πρώην πολωνική καθολική εκκλησία, το συγκεκριμένο κλαμπ αποτελεί το πιο ιν μέρος για φαγητό/ποτό/καλή μουσική. Ο dj είναι τοποθετημένος πίσω από μία τεράστια πύλη – πιθανότατα να είναι αυτή του Αγίου Πέτρου.

1Φυσικά, δε θα μπορούσαμε να παραλείψουμε τα εκατοντάδες μαγαζιά με αναμνηστικά για την ομάδα της Λίβερπουλ και την ιστορία της. Αλλά, επειδή το ποδόσφαιρο είναι κάτι εκτός των γνώσεων μου, αφήνω το αφιέρωμα για την ομάδα της Λίβερπουλ στον γνώστη Πολέμαρχο.

Σχόλια