Εσύ τι λες; Δε θα βγεις λίγο έξω να ξεσκάσεις και να το ρίξεις στο… διάβασμα;

Πλησιάζει ο καιρός που πρέπει να παραδώσεις εργασίες, να διαβάσεις για προόδους, να προετοιμαστείς για την εξεταστική, βρε αδερφέ!

Σπάνια σου έρχεται η όρεξη για να διαβάσεις, ειδικά τώρα που ο ήλιος καίει, τα πουλάκια κελαηδούν και όλοι οι φίλοι σου (!) τυχαίνει να ταξιδεύουν!

Πρέπει κι εσύ να βρεις έναν καταπληκτικό χώρο που να σε εμπνέει και ταυτόχρονα να σε χαλαρώνει, να σε ενθαρρύνει και παράλληλα να σε αποφορτίζει.

Και τυχαίνει ή να έχεις πάει σε όλα όσα σου έχουμε ήδη προτείνει ή να μην έχεις ιδέα πού είναι αυτό το ιδανικό μέρος που περιγράψαμε τρεις γραμμές πιο πάνω.

Γι’ αυτό είμαστε εμείς εδώ. Έξι προτάσεις για κάθε είδος… διάθεσης που μπορεί να τύχει να έχεις. Έξι χώροι στην Αθήνα για να διαβάσεις με την ησυχία σου!

1. Theory Bar & More

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Όμορφος χώρος με ωραίο κόσμο και ωραία ατμόσφαιρα. Στα συν περιλαμβάνονται ο καφές και το brunch, αφού το διάβασμα μπορεί να σου ανοίξει… στο τέλος την όρεξη! Στα πλην, ότι ίσως να βρεις με δυσκολία τραπέζι να καθίσεις, οπότε φρόντισε να πας από νωρίς.

Πού: Πλάτωνος 14, Χαλάνδρι

ΙστοσελίδαFacebook

2. Αμάλθεια Κρεπερί

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Φαντάσου εκεί που διαβάζεις να έχεις δίπλα σου έναν μοσχομυριστό καφέ, τη μυρωδιά μιας φρέσκιας κρέπας και ένα φιλικό προσωπικό να σε εξυπηρετήσει κάθε στιγμή. Ο υπέροχος χώρος, λες και βρίσκεσαι σε άλλη δεκαετία (έχει και jukeboxe :D) και η υπέροχη ξυλόσομπα για τις κρύες μέρες ενισχύουν τους λόγους που πρέπει να περάσεις κι από εκεί μια βόλτα…

Πού: Τριπόδων 16, Πλάκα

H σελίδα της στο Facebook

3. Ciccus

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Ένας χώρος με ζεστή και ευχάριστη ατμόσφαιρα. Χρώματα και διάφορα είδη διακόσμησης ανάλογα με τη γωνία που θα επιλέξεις να καθίσεις. Αν πας νωρίς, θα προλάβεις τη χαμηλή μουσική. Θα προλάβεις και τα μεγάλα τραπέζια, επίσης. Αξίζει επίσης να ξέρεις ότι οι σπιτικοί χυμοί και η σοκολάτα σερβίρονται μοναδικά (πρέπει να παραγγείλεις για να καταλάβεις!) με πεντανόστιμα brownies. Οι τιμές είναι πάντα προσιτές.

Πού: Αδριανού 31, Μοναστηράκι

Δες το και στο facebook

4. Καφέ Χαμόγελο

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Αν θες να πας σ’ ένα μέρος σαν το σπίτι σου, αλλά και με λίγο παριζιάνικο αέρα, προτίμησε το Χαμόγελο στον Πειραιά. Είναι ήρεμο, σαν να κάθεσαι στο σαλόνι του σπιτιού σου, ένα οικογενειακό περιβάλλον… και σου έρχονται μυρωδιές από τα κουλουράκια που ψήνονται στην κουζίνα.

Πού: Αλκιβιάδου 137, Πειραιάς

5. Καφενείο Κρίκος

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Ο “Κρίκος” είναι μια νέα συλλογική προσπάθεια δημιουργίας ενός καφενείου που γεννήθηκε από το δικαίωμα για εργασία, μέσα στα πλαίσια της αμοιβαιότητας και της εμπιστοσύνης, μακριά από εργοδότες και χωρίς ιεραρχίες.

Ως μια Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση που βασίζεται στην αρχή της αλληλέγγυας και συνεργατικής οικονομίας, σκοπός και επιδίωξη της είναι να στηρίξει μικρούς και πρωτοπόρους παραγωγούς μέσα στα πλαίσια του δίκαιου και εναλλακτικού εμπορίου, να αναπτύξει δράσεις αλληλεγγύης προς τους αδύναμους οικονομικά συνανθρώπους, αλλά και να υποστηρίξει έμπρακτα νέους καλλιτέχνες και δημιουργούς κάθε είδους. Γι’ αυτό το λόγο και μόνο αξίζει να το επισκεφτούμε, να μιλήσουμε με το προσωπικό και να στηρίξουμε την προσπάθειά τους.

Πού: Γενναίου Κολοκοτρώνη 49, Πετράλωνα

ΙστοσελίδαFacebook

6. LIFE

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Τα πολλά λόγια είναι περιττά. Ο χώρος είναι πανέμορφος κι εξαιρετικός για να φιλοξενήσει εσένα και τα βιβλία σου (ή και ένα τάβλι) σε κάποια ήσυχη γωνιά. Το προσωπικό (πέρα από το καταπληκτικό casting που έχει γίνει) είναι πάντα χαμογελαστό κι έτοιμο να σ’ εξυπηρετήσει. Το μενού πέρα από την ποικιλία που διαθέτει σε καφέ και φαγητό, κάνει και προσφορές σε cocktails και ποτά.

Πού: Ιφικράτους 2, Χαλάνδρι

ΙστοσελίδαFacebook

Σχόλια