18 ημερολόγια αυτογνωσίας θα σε βοηθήσουν να εξερευνήσεις τον εαυτό σου!

Πολύ συχνά όλοι έχουμε ανάγκη από μια ενδοσκόπηση – να μάθουμε αν είμαστε καλά, αν είμαστε ικανοποιημένοι και αν ξέρουμε τον εαυτό μας μετά από τόσες δουλειές και ανησυχίες. Επίσης, όλοι έχουμε ανάγκη από μια παιδικότητα. Αν τα συνδυάσουμε μαζί, τα παρακάτω 18 δημιουργικά ημερολόγια αυτογνωσίας θα μας χαρίσουν ευχάριστες στιγμές με τον εαυτό μας, που τόσο έχουμε παραμελήσει. Επίσης, είναι ωραία ιδέα για δώρο!

1. Start Where You Are της Meera Lee Patel

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

To ημερολόγιο αυτοεξερεύνησης της Meera Lee Patel είναι ένα έργο τέχνης από μόνο του, γεμάτο με πλούσια εικονογραφημένες ατάκες και συμβουλές και πολύ χώρο για εσένα να ανακαλύψεις και να δημιουργήσεις τις δικές σου όμορφες αποκαλύψεις.

2. 642 Tiny Things To Write About του The San Francisco Writers’ Grotto

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Αυτές οι ατάκες προέρχονται από τα πιο δημιουργικά μυαλά του San Francisco Writers’ Grotto, και ενώ η ομάδα έχει εκδώσει πολλών διαφορετικών ειδών παρόμοια ημερολόγια, το συγκεκριμένο είναι πολύ καλό αν ψάχνεις για ένα γρήγορο τρόπο να ερεθίσεις το μυαλό σου και να εμπνευστείς.

3. One Zentangle a Day της Beckah Krahula

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Το One Zentangle a Day μοιάζει σχεδόν με βιβλίο του δημοτικού, προσφέροντας ένα επιμελημένο φόντο μιας στοχαστικής μορφής τέχνης σε ζωγραφιά με δομημένα μοτίβα. Ναι, βγάζει νόημα αυτό που διαβάσατε. Το ίδιο το βιβλίο, όμως, δεν έχει χώρο για να δημιουργήσετε σχεδιάκια, οπότε θα πρέπει να έχετε δίπλα σας ένα μπλοκ για σκίτσα ή πλακίδια που συνιστά η Krahula.

4. Doodling For Cat People της Gemma Correll

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Η καλλιτέχνης Gemma Correll δημιούργησε μια αξιολάτρευτη σειρά Doodling For (και καλύπτει πολλούς ανθρώπους – με γάτες, με σκύλους, που αγαπούν τη μόδα, τα βιβλία) που είναι γεμάτη ατάκες με ζωγραφιές, δημιουργικές ασκήσεις και εικονογραφημένους μικρούς φίλους που θες πολύ να χαϊδέψεις.

5. How To Be Happy (Or At Least Less Sad) του Lee Crutchley

Το βιβλίο εργασιών του Crutchley επικεντρώνεται σε άτομα με άγχος ή κατάθλιψη, αλλά οι δημιουργικές ατάκες και οι απρόσμενες καθημερινές προκλήσεις του είναι ιδανικές για να ενθαρρύνει το πνεύμα όλων!

6. Wreck This Journal της Keri Smith

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Το ημερολόγιο του Smith αναφέρεται στην καταστροφή, ζητώντας από τους αναγνώστες να πετάγονται στις σελίδες, να βυθίζονται σε αυτές, να προσθέτουν φωτογραφίες και να τις αποκεφαλίζουν και, το βασικότερο, να ξεφαντώσουμε με τα «λάθη» μας. Το τελικό προϊόν – τσαλακωμένες σελίδες και μερικές φορές διπλάσιες στο μέγεθος – είναι από μόνο του ένα αριστούργημα.

7. 1 Page at a Time του Adam J. Kurtz

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Αυτό το βιβλίο, από τον by Adam J. Kurtz, είναι κάτι ανάμεσα σε ημερολόγιο και λεύκωμα, γεμάτο με 365 σελίδες με ατάκες και δραστηριότητες που είναι άψογα χαζές, προκλητικές για τη σκέψη και ενθαρρυντικές.

8. Take a Line for a Walk του Robin Landa (και φίλων)

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Ο σχεδιαστής και καθηγητής Robin Landa συγκέντρωσε ατάκες από τους καλύτερους αρχιτέκτονες, καλλιτέχνες και σχεδιαστές και τις συνέλεξε στο μινιμαλιστικό ημερολόγιό του, το οποίο σε περιμένει για να ζωγραφίσεις τις λευκές του σελίδες.

9. The Happy Book: A Journal to Celebrate What Makes You Happy των Rachel Kempster και Meg Leder

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

To βιβλίο με τον πολύ ειλικρινή τίτλο The Happy Book είναι εντελώς αφιερωμένο σε πράγματα που σου φέρνουν χαρά, οπότε είναι διπλά ωφέλιμο: φέρνοντάς σου χαρά όταν το συμπληρώνεις και ξανά όποτε θελήσεις να το επισκεφτείς.

10. Listography: Your Life in Lists της Lisa Nola

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Η σειρά Listography έχει δημιουργηθεί από πολλά εξαιρετικά, θεματικά ημερολόγια (ταινίες, μουσική, βιβλία κλπ) αλλά το πρώτο είναι υπέροχο για το εύρος του. Αν τρελαίνεσαι να οργανώνεις τη ζωή σου και δε λατρεύεις τίποτα περισσότερο από το να διαγράφεις ένα πράγμα στην to-do λίστα σου, είναι τέλειο για εσένα.

11. Make It Happen! της Kari Chapin

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Το βιβλίο της Chapin είναι ένα ξεκάθαρο εργαλείο παραγωγικότητας και διευθέτησης του χρόνου σου, τέλειο για να παρακολουθείς και να αναλύεις την πρόοδο με τρόπους ενθάρρυνσης για να τη βελτιώσεις.

12. 365: Make Something Every Day and Change Your Life του Noah Scalin

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Το “Project 365” του Noah Scalin ενθαρρύνει τους αναγνώστες να επιλέξουν ένα θέμα (είτε υποκείμενο είτε μέσο) και να κάνουν κάτι με αυτό κάθε μέρα για ένα χρόνο. Ο Scalin, για παράδειγμα, ζωγράφιζε μια νεκροκεφαλή κάθε μέρα. Το βιβλίο έχει χώρο για να γράφεις ή να σκιτσάρεις, ατάκες και οδηγίες σε νέες δημιουργικές δραστηριότητες όπως η γλυπτική και origami.

13. 40 Days and 40 Nights: Taking Time Out for Self-Discovery της Ilene Segalove

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Αν η ιδέα του ημερολογίου για ένα χρόνο μοιάζει αγχωτικό, μπορείς να δώσεις στο βιβλίο της Ilene Segalove μια ευκαιρία, το οποίο σου υπόσχεται την αυτό-ανακάλυψή σου σε 40 μέρες. Το ημερολόγιο προσφέρει μια εικόνα του πνευματικού ταξιδιού της ίδιας της συγγραφέως, βοηθά τον αναγνώστη να εκφράσει τις προσθέσεις του και μετά τον οδηγεί μέσα από διαφορετικά στάδια συνειδητοποίησής τους.

14. Start Now!: The Creativity Journal της Kate Neckel

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Το ημερολόγιο της Kate Neckel είναι τέλειο αν ψάχνεις για κάτι με μια μινιμαλιστική επέμβαση της συγγραφέως: Οι περισσότερες σελίδες είναι ανοιχτές για εσένα να τις συμπληρώσεις, διακοσμημένες από τις ζωγραφιές, τις σκέψεις και τις ενθαρρύνσεις της ίδιας της Kate – με περιστασιακές ατάκες κάπου εκεί γύρω.

15. Improvisation For the Spirit της Katie Goodman

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Η συγγραφέας και κωμικός Katie Goodman φεύγει για λίγο από το αυτοσχεδιαστικό της background για ένα βιβλίο που ισούται με ένα δημιουργικό ημερολόγιο, ένα εργαλείο αυτό-ανακάλυψης και έναν οδηγό κωμωδίας.

16. Picture of Me: Who I Am in 221 Questions των Kate Marshall και David Marshall

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Το Picture of Me είναι απλά αυτό: ένα στιγμιότυπο σε λέξεις (και μερικές ζωγραφιές) του ποιος είσαι σε μια στιγμή στο χρόνο. Οι ερωτήσεις είναι ψυχαγωγικές, δημιουργικές και μερικές φορές διερευνητικές – ιδανικές για όποιον θέλει να κάτσει και να κάνει μια αυτο-αναζήτηση.

17. All About Us του Philipp Keel

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Ο Ελβετός καλλιτέχνης και συγγραφέας Philipp Keel έχει μια συλλογή των ημερολογίων All Aboutκαι το συγκεκριμένο για τα ζευγάρια θα αποκαλύψει απαντήσεις – για την καθημερινή ζωή, το σεξ, το παρελθόν, τα όνειρα και των δύο – που μπορεί να καταλάβεις ό,τι δεν ήξερες.

18. Write Here, Write Now των Naomi Davis Lee και Nicole LaRue

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Το ημερολόγιο της Lee και της LaRue σχεδιάστηκε με τη σκέψη τους στους έφηβους – γεμάτο ευφάνταστες ατάκες, ιδιαίτερες εικονογραφήσεις και ερωτήσεις αυτό-ανακάλυψης – αλλά ο κάθε ένας που έχει καρδιά νέου μπορεί να το βρει διασκεδαστικό.

Πηγή

Ψυχολογικό τεστ αυτογνωσίας

Σχόλια