Έχεις μόλις επιστρέψει από την δουλειά η από τις ατελείωτες άλλες υποχρεώσεις που έχεις να διεκπεραιώσεις μέσα στην μέρα και το μόνο που θες να κάνεις είναι….τίποτα! Θέλεις απλά να καθήσεις στον καναπέ και να χαλαρώσεις χωρίς να σκέφτεσαι ιδιαίτερα αλλά και χωρίς να σε πιάσει μελαγχολία κάνοντας απλά ‘ταβανοθεραπεία’ κλεισμένος στο καβούκι σου! Μια ωραία πρόταση λοιπόν για εσένα είναι να παρακολουθήσεις την ταινία Spy η οποία βγήκε στις αίθουσες στις αρχές του καλοκαιριού.
H υπόθεση κινείται στα πλαίσια μιας κλασσικής περιπέτειας την οποία έχουμε ίσως ξανά δεί αλλά αυτή την φορά σίγουρα θα μας εκπλήξει ευχάριστα η οπτική η οποία χρησιμοποιείται. Η Suzan Cooper (Melissa McCarthy) είναι μια πράκτορας της CIA που εργάζεται περιορισμένη σ’ ένα γραφείο παρέχοντας τεχνική υποστήριξη στους πράκτορες που βρίσκονται έξω στη δράση. Όταν ο συνεργάτης της σκοτώνεται ενώ βρισκόταν σε επικίνδυνη αποστολή και ταυτόχρονα αποκαλύπτεται η βιτρίνα πολλών πρακτόρων της CIA, η Cooper αναγκάζεται να βγει στην ενεργό δράση και να εισχωρήσει στον υπόκοσμο ενός επικινδύνου εμπόρου όπλων προκειμένου να αποτρέψει την παγκόσμια καταστροφή. Όμως, ένας από τους πράκτορες της CIA (Jason Stathman), o οποίος παραιτήθηκε από την υπηρεσία, τώρα απειλεί να εκθέσει ολόκληρη την επιχείρηση σε κίνδυνο.
Ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος στην προκειμένη περίπτωση Paul Feig για άλλη μια φορά αποδεικνύει την αγάπη του για την κωμωδία αφού μετά το ‘The Heat (2013) αλλά και το πολύ επιτυχημένο ΄ Bridesmaids’ (2011) επιλέγει να σκηνοθετήσει και να γράψει το σενάριο για μια παρωδία των Αμερικανικών περιπετειών. Επιλέγοντας και πάλι για πρωταγωνίστρια την προτεινόμενη για Όσκαρ Β’ Γυναικείου ρόλου για την ταινία Bridesmaids Melissa McCarthy δεν θα μπορούσε παρά το αποτέλεσμα να είναι ‘εκρηκτικό’! Όσον αφορά το σενάριο θα έλεγε κανείς ότι δεν έχει κάνει κάποια καινοτομία αφού λίγο πολύ είναι αναμενόμενο χωρίς ιδιαίτερες ανατροπές. Τώρα όσον αφορά την σκηνοθεσία ο ταλαντούχος Paul Feig φτιάχνει μια ΄δεμένη΄ σκηνοθετικά ταινία, χρησιμοποιώντας σε πολλά σημεία την Mellissa McCarthy πρωταγωνίστρια της ταινίας η οποία με περισσό μπρίο χρησιμοποιεί τα παραπάνω κιλά της ώστε να αυτοσαρκαστεί και να δώσει άφθονο γέλιο στον θεατή.
Η γλυκύτατη, εξοπλισμένη με άφθονο χιούμορ Μelissa Mc Carthy θα σου φανεί ιδιαίτερα οικεία αφού αν είσαι λάτρης των κωμωδιών την έχεις ξανά πετύχει σε κάποια από τις παρακάτω: “Bridesmaids” (2011), “Identity Thief” (2013), “The Heat” (2013), “Tammy” (2014). Το σενάριο θα έλεγε κανείς ότι είναι προσαρμοσμένο πάνω της οπότε το γεγονός αυτό ΄ανεβάζει΄ κατά πολύ την ταινία. Ο συμπρωταγωνιστής της Jason Stathman εμφανίζεται σε ένα διαφορετικό ρόλο εδώ αφού δεν είναι απλώς ο σκληροτράχηλος πράκτορας αλλά παράλληλα είναι και απίστευτα γκαφατζής. Στην αρχή σίγουρα ‘ξενίζει’ λίγο στο μάτι ότι ο Stathman έχει αναλάβει κωμικό ρόλο αλλά εν τέλει παραδέχεσαι ότι δεν ήταν σίγουρα κακός. Ένα ακόμα σπουδαίο κινηματογραφικό’ όνομα’ χρησιμοποιείται στην ταινία, αυτό του Jude Law.Ο ρόλος που του δίνεται δεν θα μπορούσε να είναι άλλος εκτός από αυτόν του γόη κατασκόπου που φυσικά τον ερωτεύεται ακαριαία η Melissa McCarthy!Noμίζω πως δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι θα ο Jude Law θα τα έφερνε είς πέρας αφού λίγο πολύ και οι ρόλοι που έχει αναλάβει στο παρελθόν κινούνται σε αυτό το πρότυπο. Όσον αφορά το υπόλοιπο κάστ απλά υπάρχουν στην ταινία σαν ‘αναγκαίο κακό’.
Σε γενικές γραμμές η ταινία ενδείκνυται για ένα ήσυχο απόγευμα το οποίο θέλεις να χαλαρώσεις, να γελάσεις και να δείς κάτι διαφορετικό από μια κατασκοπευτική περιπέτεια η από μια κωμωδία γεματή κλισέ.

Σχόλια