Είσαι κουρασμένος, έχεις δουλειά αύριο ή πολύ απλά δεν έχεις όρεξη και δεν θα βγεις έξω; Σε καταλαβαίνουμε απόλυτα. Τι καλύτερο απ’ το αν μείνεις μέσα στο σπίτι να δεις μια ταινία. Κάθεσαι όμως και ψάχνεις με τις ώρες για να δεις κάποια, στο τέλος βαριέσαι και δεν βλέπεις τίποτα ή σταματάς να ψάχνεις και βλέπεις μια, η οποία τελικά δεν σου άρεσε. Έξι αρθρογράφοι μας ευελπιστούν να βρουν την λύση στο πρόβλημα σου. Έξι προτάσεις για ένα χαλαρό σαββατοκύριακο, από το Frapress:

Σε περίπτωση που θέλετε να δείτε μια ταινία στον κινηματογράφο, η Ηλέκτρα Κατσίκη προτείνει τον Αστακό

προτάσεις για ένα χαλαρό σαββατοκύριακο

Mία πρωτότυπη ,σουρεαλιστική και ρομαντική ματιά πάνω στον κοινωνικό κομφορμισμό και στις συμπεριφορές που επιβάλλει αυτός στις σύγχρονες ανθρώπινες σχέσεις! Ο Έλληνας σκηνοθέτης Γιώργος Λάνθιμος κερδίζει το Βραβείο Επιτροπής στις Κάννες για την ταινία του “ο Αστακός” ή αλλιώς “Τhe Lobster”! Πρόκειται για την πρώτη αγγλόφωνη ταινία ,γυρισμένη μακριά από την χώρα του .. αυτό όμως σε καμία περίπτωση δεν μειώνει την ωριμότητα του σκηνοθέτη.      Το θέμα της ταινίας αφορά έναν πρόσφατα διαζευμένο -τον Ντειβιντ- ο οποίος μεταφέρεται σε ένα εξοχικό ξενοδοχείο όπου ζει ο κάθε άνθρωπος μόνος του. Εκεί έχει 45 μέρες καιρό να βρει ταίρι αλλιώς θα μετατραπεί σε ζώο ,το οποίο θα επιλέξει ο ίδιος,έναν αστακό στην προκείμενη περίπτωση και που ο ίδιος αργότερα θα αφεθεί ελεύθερος στο δάσος.

Η Δήμητρα Τσώλη προτείνει το Only lovers left alive (2013)

προτάσεις για ένα χαλαρό σαββατοκύριακο

Μια εντελώς διαφορετική αποτύπωση βαμπιροειδυλλίου από αυτές που έχουμε στο μυαλό μας μέχρι τώρα, βλ. Twilight. Η ταινία τοποθετεί όλα τα -προφανέστατα όχι ανθρώπινα- τεκταινόμενα σε τόσο ανθρώπινο περιβάλλον και τα παρουσιάζει τόσο φυσιολογικά που στο μεγαλύτερο μέρος της ξεχνιέσαι και νομίζεις πως βλέπεις ένα απλό, καθημερινό αν και όχι τόσο κοινωνικό ζευγάρι. Η απόκοσμη φυσιογνωμία της Tilda Swinton, σε συνδυασμό με τα σκοτεινό περιβάλλον και τα σκούρα, μουντά χρώματα που επικρατούν στην ταινία δημιουργούν πολύ όμορφες εικόνες. Όσον αφορά το σενάριο, η σχέση των δύο πρωταγωνιστών αποτελεί κι αυτή μια πολύ καλή ρεαλιστική αποτύπωση της αληθινής αγάπης.

Την έχεις ήδη δει; Έχουμε και άλλες προτάσεις για σένα.

Η Αλίσια Φόη προτείνει το “Delicatessen”

προτάσεις για ένα χαλαρό σαββατοκύριακο

Μια μαύρη κωμωδία γυρισμένη εξ ολοκλήρου σε μία πολυκατοικία με “ιδιόρρυθμους” ενοίκους.  Απ’τον δημιουργό του Amelie, Jean-Pierre Jeunet το delicatessen είναι γεμάτο από θερμά χρώματα, ορχηστρική μουσική και εικόνες που υπερισχύουν των διαλόγων. Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ένα awkward παραμύθι.

Εάν σου αρέσουν οι “σουρεαλιστικές ταινίες” έχουμε και άλλες προτάσεις.

Η Ευαγγελία Δημηνάκη προτείνει το U.N.C.L.E

H υπόθεση της εν λόγω περιπέτειας διαδραματίζεται στις αρχές της δεκαετίας του ’60 και την κορύφωση του Ψυχρού Πολέμου, όπου δύο μυστικοί πράκτορες από τα αντίπαλα στρατόπεδα βρίσκονται συχνά αντιμέτωποι. 111Πρόκειται για τον πράκτορα της CIA Napoleon Solo (Henry Cavill) και τον πράκτορα της KGB Illya Kuryakin (Armie Hammer). Στο πλαίσιο μιας αποστολής, οι δύο άνδρες θα αναγκαστούν να αφήσουν στην άκρη την αντιπαλότητά τους, για να σταματήσουν μια μυστηριώδη διεθνή εγκληματική οργάνωση που προσπαθεί να αποσταθεροποιήσει την παγκόσμια ισορροπία μέσω των πυρηνικών όπλων και της τεχνολογίας. Το μόνο στοιχείο που έχουν στη διάθεσή τους είναι η Gaby Teller (Alicia Vikander) κόρη ενός εξαφανισμένου Γερμανού επιστήμονα, μέσω της οποίας θα μπορέσουν να διεισδύσουν στους κόλπους της οργάνωσης.

Η σινεφίλ επιλογή που προτείνει η Εβίτα Γοργορίνη είναι: “Ο φόβος τρώει τα σωθικά” του Ρ.Β Φασμπίντερ

προτάσεις για ένα χαλαρό σαββατοκύριακο

Η Emmy μια ηλικιωμένη καθαρίστρια ερωτεύεται τον κατά πολύ νεότερο της, μαροκινό εργάτη Ali. Η ταινία εστιάζει στο πως το κοινωνικό περιβάλλον του ζευγαριού αντιδρά στη σχέση τους και πως εν τέλει την αποδέχεται όταν συνειδητοποιήσει τη χρηστική αξία του. Μια ταινία που είναι, ίσως, πιο επίκαιρη από ποτέ!

Εάν είσαι σινεφίλ, τότε σίγουρα έχουμε αρκετές προτάσεις για σένα στην κατηγορία μας cine-αφιερώματα.

Η ξένη σειρά που προτείνει ο Αντώνης Μαντζαβίνος είναι το Sherlock

προτάσεις για ένα χαλαρό σαββατοκύριακοΓιατί κανείς να δει…το Sherlock: Όλοι έχουμε το μικρόβιο του ντετέκτιβ μέσα μας. Και λίγο πολύ σε όλους αρέσει η ιδέα του να είμαστε έξυπνοι. Αυτά τα δύο στοιχεία, τα συναντούμε στη βρετανική παραγωγή η οποία αποτυπώνει το μύθο του θρυλικότερου ίσως ντετέκτιβ όλων των εποχών. Ο Sherlock παρέα με το βοηθό του Dr. John Watson αναλαμβάνουν να εξιχνιάσουν δυσεπίλυτα εγκλήματα και να λύσουν όλους τους γρίφους που θα συναντήσουν στο διάβα τους. Γρήγορη πλοκή, εγρήγορση στη σκέψη του θεατή και έξυπνη σκηνοθεσία και σενάριο είναι μονάχα μερικοί από τους λόγους που αξίζει να τη δει κάποιος μέχρι τέλους.

Την έχεις ήδη δει; Έχουμε και άλλες προτάσεις για σένα.

Σχόλια