H υπόθεση της εν λόγω περιπέτειας διαδραματίζεtαι στις αρχές της δεκαετίας του ’60 και την κορύφωση του Ψυχρού Πολέμου, όπου δύο μυστικοί πράκτορες από τα αντίπαλα στρατόπεδα βρίσκονται συχνά αντιμέτωποι. Πρόκειται για τον πράκτορα της CIA Napoleon Solo (Henry Cavill) και τον πράκτορα της KGB Illya Kuryakin (Armie Hammer). Στο πλαίσιο μιας αποστολής, οι δύο άνδρες θα αναγκαστούν να αφήσουν στην άκρη την αντιπαλότητά τους, για να σταματήσουν μια μυστηριώδη διεθνή εγκληματική οργάνωση που προσπαθεί να αποσταθεροποιήσει την παγκόσμια ισορροπία μέσω των πυρηνικών όπλων και της τεχνολογίας. Το μόνο στοιχείο που έχουν στη διάθεσή τους είναι η Gaby Teller (Alicia Vikander) κόρη ενός εξαφανισμένου Γερμανού επιστήμονα, μέσω της οποίας θα μπορέσουν να διεισδύσουν στους κόλπους της οργάνωσης.
Η εν λόγω ταινίας βασίζεται στην ομώνυμη σειρά η οποία προβλήθηκε σε 4 σεζόν την δεκαετία του ’60 με πρωταγωνιστές τους εξαιρετικούς ηθοποιούς για την εποχή Robert Vaughn και τον David McCallum.Μία αρκετά καλή διασκευή σεναρίου μας παρουσιάζει σήμερα ο Guy Ritchie όπως επίσης αναλαμβάνει και την σκηνοθεσία. Η σκηνοθεσία απλή μεν αλλά χρησιμοποιώντας πολλά ρετρό στοιχεία ώστε να τονίσει και να μας υπενθυμίσει την εποχή στην οποία βρισκόμαστε. Τα προσεκτικά επιλεγμένα σκηνικά σε διάφορες περιοχές της Ιταλίας μας βοηθούν στο να γνωρίσουμε αν και επιφανειακά πάντα την δεκαετία του ’60.Τα σκηνικά, κοστούμια, φωτισμός τα πάντα είναι άριστα επιλεγμένα. Το πρωταγωνιστικό κάστ της ταινίας απαρτίζεται από τον Henry Cavill (Man of Steel, Immortals) στον ρόλο του Solo, από τον Armie Hammer (The Social Network) στον ρόλο του Illya και την μικροκαμωμένη αλλά εξαιρετική Αlicia Vikander (A Royal Affair) στον ρόλο της Gaby.
O Ηenry Cavill αναλαμβάνει τον ρόλο του Αμερικάνου πράκτορα ‘ποζερά’ και bon viveur για την εποχή ρόλο τον οποίο φέρνει εις πέρας πάρα πολύ καλά αλλά όχι λόγω κάποιας ιδιαίτερης ερμηνείας αλλά λόγω της εξωτερικής του εμφάνισης θα έλεγε κανείς.
Από την άλλη πλευρά ο ρόλος του Illya είναι περισσότερο ‘σκληρός’ αυτος ενσαρκώνεται ικανοποιητικά απο τον Armie Hammer. Εκείνος είναι ένας Ρώσος, δύστροπος με αρκετά ψυχολογικά τραύματα από την μικρή του ηλικία αλλά βαθιά αισθηματίας και αυτό αποδεικνύεται από τον τρόπο που αντιμετωπίζει την συμπρωταγωνίστρια του αρχικά τελείως επαγγελματικά στην συνέχεια όμως….
Το Μήλον της Έρηδος η αλλιώς Alicia Vikander έχει μεταμορφωθεί σε ένα αγοροκόριτσο της δεκαετίας του ’60. Ο συγκεκριμένος ρόλος της ταιριάζει πολύ αν και δεν έχει να προσφέρει κάτι παραπάνω στην ερμηνευτική της ικανότητα η οποία εκτοξεύτηκε στην ταινία «Κορίτσι από την Δανία’. Βέβαια η ανατροπή του σεναρίου και το διπλό ταμπλό στο οποίο παίζει προσφέρουν πολλά στον ρόλο της. Στο τέλος μάλλον για άλλη μια φορά θα σκεφτεί ο θεατής το πόσο πονηρή μπορεί να είναι μια γυναίκα.
Από το υπόλοιπο κάστ ξεχωρίζει ο Sylvester Groth στο ρόλο του θείου Rudi αλλά και ο εξαιρετικός Christian Berkel ο οποίος υποδύεται τον πατέρα της Gaby.
Σίγουρα είναι μια από τις πιο σπιρτόζικες ταινίες κατασκοπείας που έχω δει τον τελευταίο καιρό. Δεν είναι η ταινία στην οποία περιμένεις να δεις Οσκαρικές ερμηνείες άλλωστε και το ύφος της δεν ενδείκνυεται για αυτό. Χιούμορ, δράση, ένα σενάριο με ανατροπή, χωρίς τα δαιδαλώδη γραφεία του FBI και τις ατελείωτες ώρες μπροστά από έναν υπολογιστή ψάχνοντας τον ύποπτο. Μία ρεττό περιπέτεια την οποία συστήνω ανεπιφύλακτα!!

Σχόλια