“Η μουσική πάντα λειτουργούσε ως μέσο αντίδρασης και τρόπο έκφρασης για να πεις πράγματα που σε ενοχλούν και σε αηδιάζουν, κάτι σαν αυτό που ζούμε σήμερα.  Έχω και εγώ κάποια τραγούδια που αναφέρονται σε αυτό το κομμάτι της πολιτικής και όλης αυτής της σύγχρονης αηδίας που βιώνουμε σήμερα.

Ο λόγος που δεν τα εμπεριέχω μέσα στον “ΔΑΙΜΩΝ ΕΑΥΤΟΣ” είναι ότι δεν ήθελα να “χαλάσω” τα όμορφα συναισθήματα που σου προκαλούν τα υπόλοιπα τραγούδια”.

Επιμέλεια: Μαγδαληνή Γκόγκου

Πριν από λίγους μήνες, στο Frapress.gr παρουσιάσαμε τον Παντελή Σπύρου, ένα νέο μουσικό από τη Θεσσαλονίκη. Μας είχε μιλήσει για την αγάπη του για τη μουσική και τον τζουρά του, καθώς επίσης και για το δίσκο του, ο οποίος επρόκειτο να κυκλοφορήσει το φθινόπωρο του 2015. Συγκεκριμένα, το cd βγήκε στην αγορά το Νοέμβριο. Παραθέτουμε το δελτίο τύπου:

H Ζεύξις Music παρουσιάζει την πρώτη δισκογραφική δουλειά του Παντελή Σπύρου
με γενικό τίτλο «Ο Δαίμων Εαυτός»Παντελής Σπύρου

H πρώτη δισκογραφική δουλειά του Παντελή Σπύρου με τίτλο “Δαίμων Εαυτός”, περιλαμβάνει επτά τραγούδια τα οποία είναι αποτέλεσμα μιας εσωτερικής αναζήτησης του συνθέτη.

Μέσα από ένα συνονθύλευμα παραδοσιακής μουσικής με σύγχρονα ηχοχρώματα, ο Παντελής Σπύρου παρουσιάζει μια ηχητική διαδρομή, η οποία σκιαγραφεί την πορεία της ανθρώπινης ζωής μέσα από επτά στάδια. Σε κάθε στάδιο – τραγούδι, εμφανίζεται και κρύβεται συγχρόνως ένας “Δαίμων” και ένας “δαίμονας” της ψυχής, όπου, στο τέλος, καταλήγουν σε μια εσωτερική διαμάχη που εξιστορείται στο ομότιτλο τραγούδι “Δαίμων Εαυτός”, σε μια μουσική ιστορία που ολοκληρώνεται με την εικαστική υποστήριξη του πολύ καλαίσθητου 24σέλιδου ένθετου που περιλαμβάνεται στο cd.

Ο Παντελής Σπύρου υπογράφει την σύνθεση και ενορχήστρωση των τραγουδιών, καθώς και τους στίχους από το ομώνυμο τραγούδι “Δαίμων Εαυτός”.

Στην ερμηνεία νέοι και ιδιαίτεροι, ο καθένας με τον τρόπο του ερμηνευτές: ο Κώστας Τζαναμπέτης, η Αλεξάνδρα Νταλαρίζου και η Ιωάννα Δογλαρίδου. Τους στίχους υπογράφουν οι Γιάννα Σιαρίδου, Μάριος Παυλίδης και Πελαγία Κουκίδου.

Τη δισκογραφική δουλειά του Παντελή Σπύρου μπορείτε να βρείτε ή να παραγγείλετε στα συνεργαζόμενα δισκοπωλεία και σημεία πώλησης, στις αλυσίδες Public, Reload, Ιανός, ενώ είναι παράλληλα διαθέσιμη ως download στα μεγάλα διαδικτυακά δισκοπωλεία, τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας καθώς και στο online shop της Zefxis Music.

 

 

Σχόλια