Μια χρονιά γεμάτη surf φτάνει στο τέλος της και ο τελευταίος σταθμός του World Surf Leage βρίσκει τους αθλητές στην Χαβάη και το φημισμένο spot του Banzai Pipeline. Και το Λουκούμι Bar την τιμά με το Surfers Gathering.

Πότε: Σάββατο, 12 Δεκεμβρίου, 23.00

Πού: Λουκούμι bar  < Πλατεία Αβησσυνίας 3, Μοναστηράκι

Είσοδος ελεύθερη

Σχεδόν 10 μήνες πέρασαν από τότε που 34 surfers ξεκίνησαν ένα ταξίδι στην Αυστραλία και τώρα θα λήξει στο North Shore του Oahu στον μεγαλύτερο αγώνα της χρονιάς!

Μια χρονιά γεμάτη surf φτάνει στο τέλος της και ο τελευταίος σταθμός του World Surf Leage βρίσκει τους αθλητές στην Χαβάη και το φημισμένο spot του Banzai Pipeline.

Ένα από τα πιο συναρπαστικά event και ένα από τα πιο επικίνδυνα κύματα του πλανήτη θα κρίνουν
τον φετινό παγκόσμιο πρωταθλητή του surf.

H Billabong Greece και το Frozen wave διοργανώνουν μια βραδιά Surfers Gathering για τους φίλους του αγαπημένου μας αθλήματος με SURF CONTEST ACTION VIDEO PROJECTION από το event και dj sets από τους

  • Selector Nesco
  • Johnny Ro
  • 5tarcrush

Τα μυθικά χειμερινά κύματα του North Shore προσελκύουν τους καλύτερους surfers στον κόσμο. To Vans Triple Crown of Surfing, ένας από τους μεγαλύτερους και δημοφιλέστερους αγώνες surfing, λαμβάνει χώρα στις ακτές του κάθε χρόνο το Νοέμβρη και το Δεκέμβρη στις Waimea Bay, Haleiwa Beach και Ehukai Beach (Banzai Pipeline).

Το Quiksilver στη Μνήμη του Eddie Aikau θεωρείται ένα από τα απόλυτα surfing events με τα Χαβανέζικα μεγάλα κύματα. Διαφορετικά από άλλους αγώνες, ο “Eddie” δεν ορίζεται συγκεκριμένη μέρα, αλλά  για μια περίοδο από το Δεκέμβρη έως το Φεβρουάριο και πραγματοποιείται μόνο όταν τα κύματα φτάσουν το ύψος των 12 μέτρων ή παραπάνω. Γι’ αυτό το λόγο, από το 1984 αυτό το event πραγματοποιείται μερικές φορές.

Εκπροσωπεί περισσότερα από απλά μια ευκαιρία για τους surfers να δαμάσουν τα κύματα μεγέθους ενός 3ώροφου σπιτιού. Η τελετή έναρξης συγκεντρώνει surfers από όλο τον κόσμο σε μια γιορτή για τον Eddie Aikau, το μυθικό ναυαγοσώστη της  Waimea Bay και έναν από τους μεγαλύτερους surfers μεγάλων κυμάτων στον κόσμο. Ήταν μύθος στο North Shore και η φράση  “Eddie would go” αναφέρεται στον τρόπο με τον οποίο έσωζε τους surfers από τα άγρια κύματα όταν κανείς άλλος δεν μπορούσε ή δε θα το έκανε. Με καρδιά τόσο μεγάλη όσο τα κύματα που δάμαζε, ο Eddie μένει στη μνήμη μας για την ανιδιοτελή προσπάθειά του να σώζει τους “συναδέλφους” του στο κανό της Πολυνησίας, Hokulea. Όταν το σκάφος ανατράπηκε, κωπηλάτησε σε αναζήτηση βοήθειας. Το πλήρωμα διασώθηκε, αλλά ο Eddie δε βρέθηκε ποτέ.

Σήμερα, ο αδερφός του Eddie, o Clyde, επίσης μυθικός ναυαγοσώστης και νικητής του “Eddie” 1986, και ο γιος του, Haa, συνεχίζουν την παράδοση των Aikau και συνεχίζουν να δαμάζουν τα χειμερινά κύματα.


Suppported by

Billabong Greece www.frozenwave.gr
Ikaria Surf School http://www.ikariasurfschool.com/
Beachbums www.facebook.com/beachbums.gr.5
Beach break Lagouvardos www.beachbreak.gr
De Madeira Boards https://www.facebook.com/DemadeiraboardsWithTheSlipperAsASign/

Πηγή

Σχόλια