Την περασμένη Παρασκευή οι Funkenstein έκαναν αισθητή την παρουσία τους στο Όκιο στον Πειραιά. Είναι η τρίτη τους ζωντανή εμφάνιση και καταφέρνουν ήδη να κάνουν κάτι που δυσκολεύει ακόμα και μπάντες που υπάρχουν καιρό στον χώρο: να ξεσηκώνουν τον κόσμο ώστε να χορεύει όλο το βράδυ μαζί τους!

Μας μετέφεραν στον κόσμο της funk, όπως φαίνεται άλλωστε και από το όνομα του group (πετυχημένο λογοπαίγνιο). Αυτό που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι όμως ο συνδυασμός των κομματιών, καθώς πολλά από τα κομμάτια που ακούστηκαν είναι από τη pop σκηνή, διασκευασμένα όμως σε ύφος funk, με αποτέλεσμα να μην μπορεί το κοινό να αντισταθεί στον χορό!

Γύρω στις 11 παρά, άνοιξαν το live με το jazz-funk κομμάτι “Pick up the pieces” το οποίο εξελίχθηκε σε ένα medley, αποτελούμενο από κομμάτια παλιότερα αλλά και νέα. Άλλωστε όλο το πρόγραμμα ήταν βασισμένο στην ενσωμάτωση του ενός κομματιού στο επόμενο. Το πρώτο κομμάτι μετατράπηκε στο theme song “Hawaii 5-0” δίνοντας μία αστεία χροιά και αυτό με τη σειρά του σε ένα κομμάτι που λίγο πολύ όλοι γνωρίζουμε, το “Treasure” από Bruno Mars, χωρίς να αφήσει κανέναν αδιάφορο. Το medley τελείωσε δυνατά με μία funk εκδοχή του “Want to want me” του Jason Derulo. Φάνηκε κιόλας από την αρχή της εμφάνισής τους ότι οι μουσικοί αυτοί έχουν προσπαθήσει αρκετά προκειμένου να βγει προς τα έξω ένα ολοκληρωμένο και οργανωμένο αποτέλεσμα, συνδυάζοντας έξυπνα κομμάτια από διαφορετικά είδη, κινούμενοι πάντα στη funk.

Έχοντας ξεσηκώσει ήδη το κοινό, οι Funkenstein προχωρούν με ένα ακόμα medley, αποτελούμενο από “Fuck you”, “Sing”, “Moves like Jagger”, “Blurred lines” και το απίστευτα funky “Uptown funk”. Τα κομμάτια αυτά, γνωστά στο κοινό φυσικά, καθώς συγκαταλέγονται στη mainstream pop μουσική, ανάγκασαν και τους τελευταίους που καθόντουσαν ακόμα να σηκωθούν να χορέψουν και να τραγουδήσουν τους στίχους μαζί με τους τραγουδιστές της μπάντας!

Το πρώτο μέρος του live τελειώνει με μερικά ανεβαστικά κομμάτια, αλλά αποκορύφωμα την μπαλάντα “Purple rain”, στην οποία ο τραγουδιστής δείχνει τις δυνατότητες της φωνής του και μαζί με τη μουσική που προσέφερε συντονισμένα η μπάντα κατορθώνουν να μας συγκινήσουν.

Μετά από ένα σύντομο διάλειμμα συνέχισαν το δυνατό αυτό live με James Brown και άλλα γνωστά χορευτικά κομμάτια. Ευχάριστη έκπληξη ήταν το theme song των “Ghostbusters”, καθώς αποτελεί γνωστή αγαπημένη μελωδία πολλών! Το δεύτερο μέρος είχε μία γεύση από 80s disco, περιλαμβάνοντας στη setlist “Ain’t nobody” και “Freak out”. Για κλείσιμο η μπάντα μας επιφύλασσε το “Bad girls”από Jamiroquai.

Για όποιον θέλει να βγει, να περάσει καλά και να χορέψει, μία βραδιά με τους Funkenstein είναι η καταλληλότερη επιλογή! Επίσης σημαντικό είναι το γεγονός ότι τα παιδιά αυτά είναι επαγγελματίες, πράγμα που φαίνεται άλλωστε από τον άρτιο συντονισμό τους και τις τεχνικές δεξιότητες των μουσικών.

Οπότε να έχετε υπόψη σας τους Funkentein, σε ό,τι ηλικία και αν βρίσκεστε, όποιο είδος μουσικής και να ακούτε, γιατί σας εγγυώνται ένα βράδυ ατελείωτου χορού!

Τους Funkenstein μπορείτε να τους βρείτε στη σελίδα τους στο Facebook.

 

Μέλη:

Φωνή: Δημήτρης-Φοίβος Ιωακείμ

Guest φωνή: Αλέξια Ζαφίρη

Πλήκτρα: Λευτέρης Παπαμάλλης

Κιθάρα: Θάνος Σφενδουράκης

Μπάσο: Μίνως Πετσετάκης

Ντραμς: Χρήστος Μούχλιας

Σαξόφωνο: Ιωάννα Βλάσση

2ο σαξόφωνο (απουσίαζε στο συγκεκριμένο live): Γιάννης Καρανάσιος

Σχόλια