10 χριστουγεννιάτικες ταινίες που θα σε βάλουν αμέσως στο mood των ημερών!

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να ξαπλώνεις στον καναπέ αγκαλιά με ένα τεράστιο μπολ pop corn, ζεστή σοκολάτα και να βλέπεις αγαπημένες χριστουγεννιάτικες ταινίες. Παρακάτω θα βρείτε δέκα ταινίες που, προσωπικά, βλέπω σχεδόν κάθε Χριστούγεννα και που πολλοί θα χαρακτήριζαν ως “old time classics”.

1. Love Actually

Οι καλύτερες χριστουγεννιάτικες ταινίες!

Εννέα ιστορίες αγάπης, που κάποια στιγμή διασταυρώνονται, κάνουν το Love Actually να είναι μια από τις καλύτερες ρομαντικές χριστουγεννιάτικες ταινίες που φτιάχτηκαν ποτέ. Μπορεί να κλάψεις, να γελάσεις και να μπεις σε εορταστικό εντελώς κλίμα αφού τελειώσεις την ταινία. Όταν ανεξέλεγκτοι shoppers και απαθείς τσιγκούνηδες σε κάνουν να αισθάνεσαι θυμό, καλό είναι να θυμάσαι ότι η αγάπη στην πραγματικότητα είναι τριγύρω μας.

2. Miracle on 34th Street

Οι καλύτερες χριστουγεννιάτικες ταινίες!

Υπάρχουν πολλές ταινίες – και όταν λέμε πολλές εννοούμε ΠΟΛΛΕΣ– που σε παροτρύνουν να πιστέψεις στον Αϊ- Βασίλη, αλλά το Miracle on 34th Street είναι από τις ελάχιστες που δεν είναι εντελώς ανιαρές και που όσες φορές κι αν τη βλέπεις δεν πρόκειται να τη βαρεθείς. Αν δεν έχεις δει αυτό το πολύ ωραίο remake του 1940, που μας διηγείται την προσπάθεια ενός μικρού κοριτσιού να πείσει την μαμά της ότι ο Αϊ- Βασίλης είναι αληθινός, μπορείς να το κάνεις ετήσια παράδοση ξεκινώντας από φέτος.

3. The Holiday

Οι καλύτερες χριστουγεννιάτικες ταινίες!

Ένας όμορφος νεαρός Άγγλος, που η καθεμία από εμάς θα ήθελε να περάσει τα Χριστούγεννα μαζί του, θα μπορούσε να αποτελεί προϋπόθεση για κάθε γιορτινή ταινία. Συν το ότι οι Jude Law, Cameron Diaz, Jack Black και Kate Winslet αποτελούν τον κατάλληλο συνδυασμό γέλιου και συναισθήματος.

4. A Christmas Carol

Οι καλύτερες χριστουγεννιάτικες ταινίες!

Η επική ιστορία των τριών φαντασμάτων που κάνουν τον πιο γκρινιάρη, τσιγκούνη Scrooge να ανακαλύψει το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων είναι το ιδανικό “holiday classic”, που μας υπενθυμίζει τι είναι πιο σημαντικό στη ζωή. Η animation εκδοχή της Disney με πρωταγωνιστή τον Jim Carrey στον ρόλο του Scrooge είναι η κατάλληλη ταινία για να σε βάλει στο γιορτινό κλίμα.

5. Home Alone

(η πιο κλασσική σε λίστα με χριστουγεννιάτικες ταινίες)

Οι καλύτερες χριστουγεννιάτικες ταινίες!

Εάν είσαι από άλλο πλανήτη και δεν έχεις δει το Home Alone να ξέρεις πως είναι μια ταινία όπου ο οκτάχρονος Kevin McAllister πρέπει να προστατέψει το σπίτι του από δύο χαζούληδες ληστές και αυτά που σκαρφίζεται για να τους ξεφορτωθεί θα σου φτιάξουν σίγουρα το κέφι. Εάν η ταινία σε αφήσει θέλοντας να δεις κι άλλο μην ανησυχείς, τα Home Alone 2 και 3 είναι διαθέσιμα να τα κατεβάσεις.

6. The Santa Clause

Οι καλύτερες χριστουγεννιάτικες ταινίες!

Δεν είναι Χριστούγεννα χωρίς τον Αϊ- Βασίλη (στην καθομιλουμένη The Santa Clause). Αφού ο Αϊ- Βασίλης έπεσε από μια σκεπή, ο Scott Calvin (Tim Allen) παίρνει τη θέση του, και μαζί με τον γιο του ταξιδεύουν και γνωρίζουν τη μαγεία του Βόρειου Πόλου. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι κανένας δεν πιστεύει ότι είναι ο αληθινός Αϊ- Βασίλης, ούτε και ο ίδιος!

7. It’s a Wonderful Life

Οι καλύτερες χριστουγεννιάτικες ταινίες!

“Οι ζωές όλων των ανθρώπων έχουν νόημα”, είναι το αληθινό μήνυμα που χαρακτηρίζει το It’s a Wonderful Life. Είναι σχεδόν αδύνατον να μην κλάψεις (από χαρά) στο τέλος της ταινίας.

8. The Nightmare Before Christmas

Οι καλύτερες χριστουγεννιάτικες ταινίες!

Αφήστε το στην Disney και τον Tim Burton να φτιάξουν μια ταινία που καλύπτει όχι μία αλλά δύο γιορτές. Το The Nightmare Before Christmas διηγείται την ιστορία του Jack Skellington, του βασιλιά-κολοκύθα από το Halloween Town, που ανακαλύπτει το Christmas Town, το οποίο και αποφασίζει να κυριέψει. Δείτε αυτή την ταινία μόνο εάν έχετε πάρει overdose από πολλές χαρούμενες, κλασσικές Χριστουγεννιάτικες ταινίες.

9. How the Grinch stole Christmas

Οι καλύτερες χριστουγεννιάτικες ταινίες!

Παρόλο που το How the Grinch stole Christmas διασκευάστηκε το 2000 με πρωταγωνιστή τον Jim Carrey, το cartoon παραμένει must watch κάθε χρόνο.

10. Elf

Οι καλύτερες χριστουγεννιάτικες ταινίες!

Όσες φορές και αν το δω, σίγουρα θα γελάσω και θα λέω για μια εβδομάδα τις ατάκες από την ταινία στους φίλους μου. Γι’αυτό το Elf παραμένει για μένα η καλύτερη χριστουγεννιάτικη ιστορία ever!


Διαλέξτε τις αγαπημένες σας ταινίες, μαζευτείτε με τους φίλους σας και καλό Christmas Movie Night!

Σχόλια