Ρομάντσο presents Juan Atkins (US)
The Godfather of Techno

Stage 1:

Juan Atkins (US)

Paul Bennett

Morah

Stage 2:

Winjer

Linny Berret

SRJ

Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015
Ρομάντσο – Αναξαγόρα 3-5
Ώρα προσέλευσης: 23.00
Είσοδος: 12 ευρώ

Το Σάββατο 7 Νοεμβρίου, καλεσμένος ο Juan Atkins, ένας από τους πιο επιδραστικούς καλλιτέχνες στην ιστορία της παγκόσμιας club σκηνής και συγκεκριμένα ο κατά πολλούς δημιουργός του techno ήχου.

Τον Atkins θα συνοδέψουν οι residents του Ρομάντσο Paul Bennett, Morah και Winjer, ενώ on board θα βρίσκονται και οι Linny Berret και SRJ.

 

Juan Atkins (US, Metroplex)

Ρομάντσο
Ο Juan Atkins είναι ένας από τους πρωτοπόρους καλλιτέχνες της techno σκηνής του Detroit και συνιδρυτής των μουσικών σχημάτων Cybotron, Model 500 και Infiniti.

Το electro κομμάτι “Clear”, που ηχογραφήθηκε από τον Atkins και τον Rick Davis, ως Cybotron, το 1983, θεωρήθηκε ως το πρώτο techno κομμάτι. Στη συνέχεια, πειραματιζόμενος με την σύντηξη της εξωγήινης funk των Parliament – Funkadelic και των φουτουριστικών ρυθμών των Kraftwerk, κατάφερε μέσω της δικής του δισκογραφικής Metroplex, να δημιουργήσει την ετικέτα του Detroit techno ήχου.

Μαζί με τις παραγωγές των τότε συμμαθητών του, Derrick May και Kevin Saunderson, η Detroit techno διέσχισε τον Ατλαντικό όπου άμεσα πυροδότησε την αναδυόμενη rave κουλτούρα και στη συνέχεια το σύνολο της παγκόσμιας club κουλτούρας.

Στα 90’s και μέσω των Μodel 500, o Atkins συνέχισε την μουσική του πορεία ως ένας από τους πιο παραγωγικούς και περιζήτητους καλλιτέχνες της ηλεκτρονικής μουσικής σκηνής. Μεταγενέστεροι του όπως οι Carl Craig, Dave Clarke, Richie Hawtin και Miss Kittin τον έχουν μνημονεύσει ως τον λόγο για τον οποίο ασχολήθηκαν με την ηλεκτρονική μουσική.

http://www.metroplexrecords.com/

https://www.facebook.com/JuanAtkinsTheOriginator

http://www.residentadvisor.net/dj/juanatkins

http://www.factmag.com/2012/03/05/fact-mix-319-juan-atkins

 

Paul Bennett (Modernista/ Berceurse Heroique)

Ο DJ και παραγωγός Paul Bennett, ξεκίνησε τη μουσική του πορεία υπογράφοντας κάποια από τα πιο γνωστά edits της δισκογραφικής Moxie Disco. Έκτοτε ασχολείται με παραγωγές που κυκλοφορούν στην δική του λονδρέζικη Modernista, και με side projects στις Rush Hour και Berceurse Heroique.

Τα set του χαρακτηρίζονται από μεγάλη ποικιλία, ενώ ο ίδιος είναι φανατικός μουσικός συλλέκτης.

http://www.modernistarecords.co.uk/

https://soundcloud.com/modernista

https://www.facebook.com/modernistarecords

http://www.residentadvisor.net/record-label.aspx?id=3484

 

Winjer

O Winjer υποστηρίζει ένθερμα ότι ο DJ οφείλει να παίζει με σεβασμό στο χώρο, τον ήχο και το κοινό με σκοπό να αναδείξει τη μουσική και το feeling που αυτή βγάζει.

Ο ίδιος παθιάζεται να “οργώνει” τα δισκάδικα για κομμάτια που θα τον έκαναν να χορέψει, και ανυπομονεί να δημιουργήσει τη κατάλληλη περίσταση για να τα αξιοποιήσει. Με 15ετή εμπειρία σε διαφορετικές σχολές DJing (απο hip hop σε jazz, beats, dub, house and techno) και φιλόδοξα οράματα για μία πιο eclectic, fun και ακομπλεξάριστη club κουλτούρα, ενώνει δυνάμεις με την ομάδα του Ρομάντσο μπας και αυξηθούν οι πιθανότητες να πετύχει κάποτε την αποστολή του.

https://soundcloud.com/winjer

 

Morah (Phormix/ Return to Disorder/ Berceurse Heroique)

O Morah έχει βάση του την Αθήνα, όπου και διοργανώνει τα Phormix parties. Μέσα από αυτά εκφράζει τη γνήσια αγάπη του για τη μουσική. Σαν παραγωγός κυκλοφόρησε πρόσφατα το πρώτο του βινύλιο στη δισκογραφική της Helena Hauff (Return to Disorder) και θα ακολουθήσει το δεύτερο μέσα στο 15’ στο label του ΚEMAΛ, Berceuse Heroique.

https://soundcloud.com/leochristopher

https://soundcloud.com/phormix

 

Linny Berret (Healthy Summer)

Ο Linny Berret είναι η φανταστική περσόνα του Αποστόλη Τ., μέσω της οποίας εκφράζεται μουσικά. Ενεργός DJ για πάνω από 15 χρόνια, υπήρξε εβδομαδιαίος resident στο θρυλικό bar των Χανίων ‘2 Λουξ’ για μια δεκαετία, εξελίσσοντας το στυλ του από τους house και techno ήχους των late 90’s/early 00’s σε πιο mid-tempo disco grooves μιας απροσδιόριστης εποχής. Είναι resident και μέλος της διοργάνωσης ‘Healthy Summer’, ενός ετήσιου event στη νότια Κρήτη. Τρέχει το netlabel ‘This Side Music’ μαζί με τον φίλο του DJ και παραγωγό Lee Fraged, όπου περιστασιακά κυκλοφορεί και ο ίδιος παραγωγές ή ανεβάζει podcasts. Έχει επιστρέψει στην Αθήνα πλέον μόνιμα, όπου εμφανίζεται επιλεκτικά μπλέκοντας την disco με house ρυθμούς.

http://www.this-side.net/

 

SRJ

Ο SRJ είναι ένας πολλά υποσχόμενος DJ της νέας γενιάς του, παρόλο που μετράει ήδη 8 χρόνια εμπειρίας. Το παρελθόν του στο turntablism αρχικά, αλλά και στο soundsystem culture αργότερα, του έχουν δώσει πολλές δεξιότητες, αλλά και μια διαφορετική οπτική ως DJ.

Αν και τα παραπάνω φανερώνουν την εξειδίκευση του σε bass-heavy μουσικά είδη, τα τελευταία χρόνια τα καταφέρνει εξίσου καλά σε 4/4, house και techno ρυθμούς.

https://www.mixcloud.com/esarjay/

Χορηγοί επικοινωνίας

ΜΤV, www.mtvgreece.gr, www.rise.gr , www.didee.gr , www.debop.gr, www.frapress.gr

Μεγάλος Χορηγός

Vodafone CU

 

 

Σχόλια