Καταρακτώδης βροχή. Ένα υπόγειο στα Εξάρχεια. Ροκ μουσική παίζει δυνατά. Τοίχοι γεμάτοι γκράφιτι. Χαμηλό κόκκινο φως. Ατμόσφαιρα ηλεκτρισμένη, σχεδόν μυστικιστική, σου ξυπνάει όλες τις αισθήσεις. Όσοι χάσατε αυτό το live στο Blackbird Bar, μπορείτε να νιώθετε άτυχοι.

Στη σκηνή ανεβαίνουν οι Μonkeystein. Τραγουδάει και παίζει κιθάρα ο Δημήτρης Καμπαλιώτης, στο μπάσο o Γιάνννης Γούβαλης και στα drums ο Χρήστος Καραγιάννης. Η performance τους είναι ανεπάντεχη, με αφήνει με το στόμα ανοιχτό. Η μουσική τους κινείται ανάμεσα στο alternative rock, grunge, garage rock και southern. Τα κομμάτια βγάζουν πόνο. Τον νιώθεις μέσα από την φωνή του Δημήτρη. Όταν τον ρωτάω σχετικά, μετά το live, το παραδέχεται κι εξηγεί, ‘‘ότι μου συμβαίνει το διοχετεύω στη μουσική, είναι ο τρόπος έκφρασής μου’‘. Ο στόχος τους σε κάθε τους εμφάνιση είναι να κάνουν το μυαλό των θεατών ”πουρέ”, να εκπλήσσουν κάθε φορά το κοινό με τα κομμάτια τους και κανείς να μην ξέρει τι θα συμβεί  μετά. Δείχνουν προσγειωμένοι και συγκεντρωμένοι στον στόχο τους. Θέλουν στο μέλλον να κατακτήσουν το μουσικό κόσμο, ξεκινώντας μέσα στο 2016 με το πρώτο τους album. Κορίτσι στην μπάντα δε θέλουν να προσθέσουν, φοβούνται να μην ξεφύγουν από το σκοπό τους, να μην παρασυρθούν. Πήγα σ’ αυτό το live, όντας fan των Ruckus Habit. Έφυγα και Ως fan των Monkeystein και με λίγες τύψεις, που δεν τους είχα ανακαλύψει νωρίτερα. ”Δε φταις εσύ”, με καθησυχάζουν τα παιδιά, ”εμείς δεν κάνουμε πολλές εμφανίσεις”.  Μέχρι το επόμενο live, απολαύστε τους στο παρακάτω βίντεο που είναι και το κομμάτι ορόσημό τους :

Από τη σκηνή κατεβαίνουν οι Monkeystein και τη σκυτάλη δίνουν στους The Ruckus Habit

Ανεβαίνουν στη σκηνή και κάνουν αυτό που ξέρουν να κάνουν καλύτερα : σαματά.

 

Live

Aγαπημένα κομμάτια και διασκευές διαδέχονται το ένα το άλλο. Η θερμοκρασία ανεβαίνει. Κιθάρα και φωνητικά Αλέξανδρος Κοτσιώρης κι Ορέστης Ρουσόπουλος, μπάσο Νίκος Κομνινάκης και drums Δημήτρης Ξεκαλάκης.

Ο Αλέξανδρος έχει απίστευτη επαφή με τον κοσμό και διοχετεύει την ενέργειά του, σε όσες ευκαιρίες έχει να κατέβει απ’ τη σκηνή και να ανακατευτεί με το κοινό.

 

 

 

 

Live

   Η μπάντα έχει αυτή τη μορφή τον τελευταίο χρόνο κι ήταν η πρώτη τους ομαδική performance. H μουσική τους έχει στοιχεία Alternative και Indie Rock. Αγαπημένο μου σημείο στο live η διασκευή του Figure it Out των Royal Blood, την οποία η μπάντα έδειξε να απολαμβανει τρομερά κι ο πρωτοεμφανιζόμενος Νίκος, τα έδωσε πραγματικά όλα.

 

Live

 

 

 

Ελπίζουμε σε περισσότερες τέτοιες συνεργασίες και δυνατά, ξεσηκωτικά live κι από τις δύο μπάντες. Μέχρι τότε απολαύστε λίγο ακόμα σαματά :

Σχόλια