Όλες οι πληροφορίες για τις απεργίες της Αθήνας που έχουν ανακοινωθεί.

Μετά τις καταλήψεις, ήρθε και η ώρα των απεργιών. Οι εργαζόμενοι κάνουν στάση εργασίας και διεκδικούν τα δικαιώματά τους σε μια Ελλάδα που μόνο ήρεμη δε μένει ποτέ. Απόδειξη αυτού; Οι απεργίες της Αθήνας που θ’ αντιμετωπίσουμε τις επόμενες μέρες…

ΜΜΜ

Προειδοποιητική στάση εργασίας για σήμερα, Τρίτη 3 Νοεμβρίου, από τις 21:00 έως τη λήξη της κυκλοφορίας, αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς της Αθήνας, «καταγγέλλοντας με αυτόν τον τρόπο την κακοδιαχείριση στα μέσα μαζικής μεταφοράς ή ακόμα και την ολιγωρία των υπευθύνων για την κατάσταση που βρίσκονται σήμερα το μετρό, το τραμ και ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος».

Τα Σωματεία Ηλεκτροδηγών και λοιπών εργαζομένων στη ΣΤΑΣΥ (ΣΗΕΚ), Ηλεκτροδηγών Τραμ Αττικής (ΣΗΤΑ), Σύλλογος εργαζομένων Τραμ (ΣEΤ) και Ένωση Εργαζομένων ΗΣΑΠ, σε κοινή ανακοίνωση τους σημειώνουν ότι στο νέο σχέδιο αναδιάρθρωσης που αποτελεί και παράρτημα του τελευταίου νόμου (4337/15), δεν υπάρχει κάποιος στρατηγικός σχεδιασμός, ούτε ποσοτικά στοιχεία -προβλέψεις ή στόχοι- που να εκτιμούν το όφελος που θα προκύψει.

Αντιθέτως, από τα στοιχεία που περιγράφει, όπως υποστηρίζουν οι σύλλογοι των εργαζομένων, το βέβαιο είναι ότι οι «περικοπές δαπανών και προσωπικού» που θα προκύψουν από πιθανές συγχωνεύσεις υπηρεσιών, θα δημιουργήσουν ανάγκες που θα καλυφθούν από εργολάβους.

Πηγή

ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ

Σε απεργία την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015 προχωρά η ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στις πολιτικές της κυβέρνησης και στα μέτρα «εις βάρος των μεσαίων και ασθενέστερων οικονομικά στρωμάτων». Η ΑΔΕΔΥ καλεί σε απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11 το πρωί. Συλλαλητήρια θα πραγματοποιηθούν σε πολλές πόλεις της Ελλάδας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ, οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο συμμετέχουν στην απεργία για να διεκδικήσουν:

– Κατοχύρωση και διεύρυνση του δημόσιου-κοινωνικού και αναδιανεμητικού ασφαλιστικού συστήματος με διατήρηση των συνταξιοδοτικών παροχών του.

-‘Αμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την επαρκή στελέχωση των Δημοσίων Υπηρεσιών, με έμφαση στους τομείς της Υγείας, Παιδείας, Αυτοδιοίκησης και Ασφαλιστικών ταμείων, με παράλληλη αύξηση της χρηματοδότησης και διατήρηση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα τους.

-Επανακατάταξη στα μισθολογικά κλιμάκια όλων των εργαζομένων στο Δημόσιο με άμεσο «ξεπάγωμα» των μισθών. Νέο μισθολόγιο με αποκατάσταση των απωλειών και ακώλυτη μισθολογική- βαθμολογική εξέλιξη.

-Καθιέρωση δίκαιου και αξιοκρατικού συστήματος επιλογής προϊσταμένων.

-Διατήρηση υπό δημόσιο έλεγχο όλων των στρατηγικών τομέων της ελληνικής Οικονομίας. -Αποτροπή της εκποίησης του δημόσιου πλούτου

-Ανατροπή της άδικης και ταξικής, σε βάρος των εργαζομένων και των αδύναμων στρωμάτων, φορολογίας, με την άμεση κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, τη μείωση των αυξημένων συντελεστών ΦΠΑ και την καθιέρωση ενός δίκαιου φορολογικού συστήματος.

-Διασφάλιση της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς

– Κατάργηση παλαιών και νέων μνημονίων

– Διαγραφή του χρέους.

Διαβάστε την ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ

Σχόλια